Ergonomische voordelen van een SpaceMouseEen standaard computermuis is een belangrijk onderdeel van ieder CAD-werkstation. Licht, compact en gemakkelijk te bedienen. Vanuit ergonomisch oogpunt heeft een standaardmuis echter ook een groot nadeel: de muis wordt altijd met dezelfde hand bediend. Bij intensief gebruik met veel zich herhalende bewegingen kan dat tot pijn en functionele beperkingen leiden, ook wel RSI (repetitive strain injury) genoemd.

Door een standaard muis (of liever nog een CadMouse) samen met een SpaceMouse te gebruiken, wordt de CAD workflow voor de architect, designer, modelleur of engineer een stuk ergonomischer en gezonder, omdat zijn of haar armen parallel op tafel liggen.

Fabrikant 3Dconnexion heeft de ergonomie van een CAD-werkplek zonder en met SpaceMouse uitgebreid onderzocht en hierover een rapport gepubliceerd. Hierna volgen de belangrijkste bevindingen.28,6% Minder bewegingen

Omdat de 3D muis taken overneemt die anders met de rechterhand-muis werden gedaan, worden de belasting van de dominante hand en het aantal bewegingen van het muiswiel significant minder. Dit voorkomt vermoeidheid of RSI.


Een betere zithouding

Werken met een 3D muis helpt je beter rechtop te blijven zitten. Beide armen liggen parallel op tafel. Het ontwerp van de 3D muis is erop gericht de polsgewrichten recht te houden.


28% Verbeterde prestaties

Met een SpaceMouse is het niet nodig de hand te wisselen van de muis naar het toetsenbord en vice versa. Vrij te configureren shortcuts en toetsen verlichten de arm en de hand.


Contact

Europalaan 14 – 18
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
Postbus 3302
5203 DH ‘s-Hertogenbosch

info@icn-solutions.nl
+31 73 750 6 750

KvK: 16089072
BTW: NL809917178B01

Partners

Autodesk Gold Partner
HP Gold Partner
CADexpress
BIM Basis

© 2022 ICN Solutions. All rights reserved.