CAD Workstation op maat | Advies op maat | ICN Solutions

CAD Workstation | Maatwerk

HP Zbook workstation

Wilt u graag een workstation dat perfect aansluit op uw werkzaamheden? Ook dat kunnen wij voor u regelen. Wij maken voor u een workstation op maat die optimaal functioneert op de vlakken waarin ú dat wilt.

Samenstellen workstation op maat

Bij het inrichten van een workstation komt veel kijken. Zo is het van belang om de juiste CPU, GPU en RAM toe te voegen om voldoende rekenkracht te creëren.

CPU (Processor)

De CPU wordt niet voor niets ook wel het hart van de computer genoemd. Hij voert het rekenwerk uit waardoor programma’s draaien en hardware wordt aangestuurd. Het is dus belangrijk om uw workstation te voorzien van de juiste CPU.

Om de best passende CPU te vinden, dient er gekeken te worden naar hoe uw CAD-applicatie gebruik maakt van de processor. Bij veel applicaties worden bewerkingen bijvoorbeeld single threaded uitgevoerd. Als dit bij u het geval is, kunt u het beste een CPU met een zo hoog mogelijke kloksnelheid hebben.

Wanneer u gebruik maakt van CPU-based renderen, is het juist van belang om een CPU te kiezen met een zo veel mogelijk aantal cores. Hierdoor kunt u de rendertijd zo kort mogelijk houden.

Ook kunt u kiezen voor een Intel Core processor of een Intel Xeon processor. De Intel Xeon ondersteunt ECC en is ontwikkeld voor stabiliteit in de systemen. De Intel Core heeft een gunstige kosten/prestatie verhouding, maar ondersteunt ECC niet.

GPU (Grafische kaart)

De GPU is een chip op de videokaart die grafische gegevens verwerkt (zoals beelden en symbolen) zodat u ze op het scherm kunt zien.

Bij het kiezen van de GPU is het essentieel om na te gaan welke grafische kaarten worden ondersteund door uw softwareontwikkelaar. De softwareleverancier kan dan ondersteuning bieden wanneer er grafische problemen ontstaan tijdens het werken met de applicatie. Bij Autodesk applicaties, zoals Revit en Inventor, dient u bijvoorbeeld een Nvidia Quadro of een AMD Radeon Pro in het systeem op te nemen.

De kracht van een grafische kaart is ook van belang. Als u bijvoorbeeld veel Ray Tracing renderingen maakt met Revit, dan zal de RTX A4000 kaart u betere en snellere prestaties bieden dan de P2000 kaart. Als u een model in een virtual reality omgeving wilt hebben dan moet uw systeem beschikken over een VR-ready kaart.

RAM (Werkgeheugen)

Via het werkgeheugen (RAM) worden de taken uitgevoerd die door de processor verstuurd worden. De grootte van het RAM-geheugen zorgt ervoor of u computer vlot loopt of vastloopt.

Werkt u binnen een CAD-applicatie en tegelijkertijd met andere applicaties en internetbrowsers? U heeft dan genoeg RAM nodig om moeiteloos met zowel grote als kleinere programma’s te kunnen werken. In het geval van Revit, heeft uw workstation 20 keer zoveel RAM-geheugen nodig als het model waarin u werkt. Stel, een model is 1 GB groot, dan heeft u minimaal 20 GB RAM nodig.

Mogelijkheden HP workstation op maat

ICN Systems is HP Synergy Partner en kan daarom binnen de volledige portfolio van HP een workstation op maat aanbieden. Hieronder vindt u een overzicht van de ‘Z by HP’ producten die ingericht kunnen worden naar uw persoonlijke wensen.

Desktop Workstations
Systeem Voorbeeld
HP Z1 Entry Tower G6 Image
HP Z1 G8 Tower Desktop PC Image
HP Z2 Mini G5 Workstation Image
HP Z2 Small Form Factor G5 Workstation Image
HP Z2 Small Form Factor G8 -workstation Image
HP Z2 Tower G5 Workstation Image
HP Z2 G9 Tower Workstation Desktop PC Image
HP Z4 G4 workstation Image
HP Z6 G4 workstation Image
HP Z8 G4 workstation Image
HP ZCentral 4R Workstation Image
Mobile Workstations
HP ZBook Firefly 14 inch G8 mobiel workstation pc Image
HP ZBook Firefly 15,6 inch G8 mobiel werkstation pc Image
HP ZBook Fury 15.6 inch G8 Mobile Workstation PC Image
HP ZBook Fury 17.3 inch G8 Mobile Workstation PC Image
HP ZBook Studio 15,6 inch G8 mobiel workstation pc Image

Wilt u meer weten of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Onze experts helpen u graag verder.

Contact

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van een workstation op maat? We stellen uw workstation samen op basis van de software die u gebruikt, uw manier van werken, en uw werkomgeving.