Netwerkinfrastructuur | Advies op maat | ICN Solutions

Netwerkinfrastructuur

Netwerk switch bekabeling wifi firewall

Netwerkinfrastructuur is de ruggengraat van uw organisatie. Deze verbindt werkplekken, servers en dataopslag en zorgt zo voor een netwerk die communicatie mogelijk maakt. Omdat de netwerkinfrastructuur zo belangrijk is, moet deze goed opgezet zijn, goed onderhouden worden en ook goed beveiligd zijn. U moet hier immers altijd op kunnen vertrouwen.

Bij ICN Systems helpen we u met zowel de opzet van een solide netwerkinfrastructuur en de juiste beveiliging, als met het onderhoud hiervan. Onze gespecialiseerde netwerkbeheerders helpen u met de netwerkbekabeling, de switches, een betrouwbare wifi verbinding, en met firewalls.

Netwerkbekabeling

Een degelijke netwerkomgeving begint met de juiste bekabeling. Alle vormen van communicatie lopen immers via deze kabels. We kiezen de juiste netwerkbekabeling aan de hand van het netwerk dat u op wilt bouwen. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een 1Gbit netwerk, dan voldoet een Cat5e en Cat6 bekabeling. Deze type kabels hebben overdrachtssnelheden tot 1.000mbit/s. Wanneer u kiest voor een 10 Gbit netwerk, voldoet een Cat6a of hoger. Onze experts zullen u voorzien van het juiste advies op basis van uw situatie.

UTP Kabels
Type Verdrachtsnelheid Bandbreedte
UTP Cat5 100mbit/s 100Mhz
UTP Cat5e 1.000mbit/s 100Mhz
UTP Cat6 1.000mbit/s 250Mhz
UTP Cat6a 10.000mbit/s 500Mhz
UTP Cat7 10.000mbit/s 1.000Mhz
UTP Cat7a 10.000mbit/s 1.200Mhz
UTP Cat8 10.000mbit/s 2.000Mhz

Ethernet switches

Met een ethernet switch kunt u apparaten op een netwerk aansluiten. Deze netwerkaansluitpunten zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. Welke switch het beste geschikt zou zijn voor u, hangt af van uw organisatie. Het kan een 10 poort switch zijn om in een specifieke werkruimte een tiental werkstations te voorzien van een netwerk. Het kan ook een 48 poort switch in de serverruimte zijn die de bekabeling voorziet voor servers, dect-telefoons, klimaat pc’s en andere apparatuur. Of misschien wilt u een switch om een netwerk op lange afstand op te bouwen tussen twee gebouwen. Op die manier zitten twee kantoorruimtes op hetzelfde netwerk aangesloten. Wat u wensen ook mogen zijn, wij vinden de perfecte switch.

Een voorbeeld van een switch die wij bij u kunnen installeren is de Zyxel GS1920-24HPv2. Dit is een intelligente 24 poort switch met PoE ondersteuning.

Betrouwbare wifi verbinding

Zyxel nwa1123acvZyxel nwa1123acvNiemand wil een internetverbinding die hapert of wegvalt, daarom is een betrouwbare wifi verbinding erg belangrijk. Door middel van access points kunnen we een stabiele wifiverbinding opbouwen voor u. Een wifi-access point zorgt ervoor dat apparaten toegang krijgen tot een draadloos netwerk. Hierdoor kunt u in elke ruimte gebruikmaken van de wifi. Door middel van PoE technologie kan zo een access point van zowel internet als stroom voorzien worden door maar één netwerkkabel. Wij kijken graag hoe we uw wifi verbinding betrouwbaarder kunnen maken.

Een voorbeeld van een access point die wij bij u kunnen installeren is de Zyxel NWA1123ACv3. Dit is een WIFI 5 dual- band access point die wifi snelheden kan leveren van 300 Mbps (2.4 GHz) en 867 Mbps (5GHz).

Firewall

Zyxel Zywall vpn50 smallerZyxel Zywall vpn50 smallerU wilt natuurlijk ook zeker weten dat uw bedrijfsdata veilig is. Door de juiste firewall te installeren beveiligen wij het lokale computernetwerk en zorgen we ervoor dat onbevoegden niet zomaar bij uw bestanden kunnen. Welke firewall het meest geschikt is voor u, hangt af van o.a. de grootte van uw organisatie.

Wanneer u een MKB-bedrijf heeft met een een glasvezelverbinding tot 800/800Mbps, dan is de Zyxell ZyWall VPN50 ideaal voor u. Deze heeft een SPI Firewall Throughpout van 800 Mbps en er kunnen er maximaal 50 concurrent IPSec VPN tunnels opgebouwd worden. Bij internetsnelheden van 1Gbps zal u een Zyxel ZyWall VPN100 of hoger nodig hebben.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig met de opzet, verbetering, of het onderhoud van uw netwerkinfrastructuur? De experts van ICN Systems staan voor u klaar! Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.