VoIP (Voice over IP) | Advies op maat | ICN Solutions

VoIP (Voice over IP)

Swyx VoIP hardware

Bent u nog op zoek naar een goed communicatiesysteem voor binnen uw bedrijf? Een platform waarmee medewerkers makkelijk met elkaar kunnen communiceren, waar ze ook zijn? Het kan uitdagend zijn om de communicatie soepel te laten verlopen wanneer u medewerkers heeft die thuis werken, die op locatie werken, en die op het kantoor werken. Het is dan belangrijk dat er één duidelijk lijn in zit. Hierdoor zou het makkelijk zijn als u een systeem heeft die telefonie, MS Outlook, en CRM-toepassingen met elkaar verbindt. Dit is mogelijk met een VoIP systeem.

Wat is VoIP?

Met een VoIP systeem belt u via het internet in plaats van via de analoge lijn of digitale telefonie. Het grote verschil tussen VoIP en digitale telefonie is dat u bij VoIP niet alleen naar telefoonnummers maar ook IP-adressen kan bellen. Hierdoor is de gesprekskwaliteit van VoIP vaak beter in vergelijking met digitaal of analoog bellen.

Voor- en nadelen VoIP

Aan VoIP zitten vooral heel veel voordelen. Zo is het goedkoper dan analoog of digitaal bellen terwijl het wel vele functionaliteiten biedt. Bovendien beschikt u over de mogelijkheid om over de hele wereld te bellen. Een ander voordeel is dat u meerdere soorten communicatie kan bundelen in één systeem. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld uw e-mail en voicemail te koppelen aan uw VoIP systeem en werkt u zo nog efficiënter. Hiernaast kan een VoIP gesprek beter worden versleuteld, waardoor u ervan bent verzekerd dat uw zakelijke gesprekken niet kunnen worden afgeluisterd.

Het enige nadeel aan VoIP is dat het afhankelijk is van het internet. Wanneer het internet uitvalt zult u bij analoge of digitale telefonie nog steeds kunnen bellen, bij VoIP is dit echter niet het geval.

Onze VoIP systemen

ICN Systems biedt twee high-end VoIP systemen aan voor bedrijven: Swyx en 3CX. Beide VoIP systemen behoren tot de top van de markt. Onze VoIP-systemen werken samen met MS Outlook, CRM-toepassingen en mobiele telefoon-apps. Op die manier integreren we hardware, software, netwerk en de cloud tot één platform voor uw bedrijfscommunicatie.

Hieronder leest u de voordelen van elk VoIP systeem zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw bedrijf:

Swyx

Swyx software VoIP
Swyx is een van de marktleiders op het gebied van VoIP zakelijke telefonie. De Swyx software ondersteunt een breed scala aan apparatuur zodat u op al uw apparaten Swyx kunt gebruiken. Momenteel gebruiken al duizenden MKB-bedrijven binnen Europa Swyx als zakelijke VoIP aanbieder.

Naast de desktop app biedt Swyx ook de gratis Android en IOS app aan. Via deze app kunt u makkelijk per telefoon gebruik maken van uw zakelijk VoIP. Op deze manier maakt het niet uit waar u bent en kunt u altijd in contact blijven met uw werknemers.

Bekijk alle Swyx voordelen
Voordeel Uitleg
Vast-mobiel integratie Integratie van mobiele telefoons met de functies van het telefoonsysteem in een app.
Chatfunctie Intern een chatbericht sturen.
Betrouwbaar en veilig Een aparte verbinding voor telefonie, dus geen risico bij uitval van het internet. De servers hangen in een redundant datacenter.
Calamiteitenschakeling Bij storing schakelen we automatisch naar een noodnummer door.
Flexibel Afrekenen per werkplek, per maand. Hierdoor kunt u eenvoudig uitbreiden of inkrimpen.
Voicemail Beschikbaar voor elke gebruiker individueel.
Locatie onafhankelijk Overal ter wereld waar u internettoegang heeft kunt u gebruik maken van Swyx.
Beschikbaarheidsweergave In één oogopslag heeft u inzicht in wie aanwezig is of aan het bellen is.
Oproepbeheer Inzage in de gesprekken via het logboek.
Vergaderen U kunt een groepsgesprek starten om een telefonisch vergadergesprek te starten met meerdere collega’s (met of zonder videobeeld).

3CX

3CX VoIP

3CX is het VoIP platform om zakelijk te communiceren. Met 3CX kunt u op afstand bellen en vergaderen (met web conferenties), klanten te woord staan via de chatfunctie op de website, en kunt u flexwerken met behulp van spraakapps.

U kunt kiezen hoe u gebruik wilt maken van 3CX. Het kan lokaal geïnstalleerd worden op uw pc, geïmplementeerd worden via een cloudaccount, of gehost worden op een aparte server.

Bekijk alle 3CX voordelen
Voordeel Uitleg
Opname Maak gemakkelijk opnames van uw gesprekken.
Videoconverencing tools 3CX web meeting geeft een ruime toolset aan videoconferentie tools.
Totale integratie telefonie Vaste en mobiele telefonie naadloos integreren door middel van vast-mobiel integratie.
Rapportagemogelijkheden Houdt uw telefonische performance bij via de ingebouwde rapportagetools van 3CX.
Softphone Een functionele softphone voor uw desktopomgeving.
Wachtrijen 3CX biedt de mogelijkheid om efficiënt wachtrijen in te stellen voor uw gesprekken.
Eenvoudige communicatie Eenvoudig intern en extern communiceren middels uitgebreide (web)chat functionaliteiten van 3CX.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een VoIP systeem? Of wilt u graag een demonstratie van de mogelijkheden? Neem dan snel contact op met onze experts, we helpen u graag verder.