Kan ik offline werken met mijn Autodesk product?


Kwestie:

Hoe lang kan een Autodesk product worden gebruikt zonder internetverbinding?

Oplossing:

Voor de meeste desktopproducten, met op subscription gebaseerde licenties, hoeft u niet online te zijn om uw software te kunnen gebruiken. De software draait op uw computer, niet op het internet. In eerste instantie is er wel een internetverbinding nodig om uw product te installeren en te activeren.

  • Subscription met single-user toegang – Voor producten met toegang voor één gebruiker moeten toegewezen gebruikers iedere 30 dagen verbinding maken met het internet en zich aanmelden bij het product, zodat uw software up-to-date kan blijven en gecontroleerd kan worden of uw licentie nog geldig is (gebruikers ontvangen een herinnering 7 dagen voordat ze opnieuw verbinding moeten maken).
  • Subscription met multi-user toegang – Producten met toegang voor meerdere gebruikers hebben geen internetverbinding nodig voor activering omdat licenties via het netwerk worden toegewezen door een netwerklicentieserver.
  • Cloud-based producten en cloud services – Sommige softwareproducten geven u ook toegang tot bepaalde cloudservices die niet op uw computer zijn geïnstalleerd. Dit kunnen optionele services zijn, zoals cloudweergave, collaborationtools en veilige opslag. Autodesk biedt ook bepaalde producten aan die alleen beschikbaar zijn als cloudservice. Cloudgebaseerde producten vereisen uiteraard altijd een internetverbinding.

Melding in de rechterbovenhoek wanneer een Single-user licentie offline gebruik maakt van zijn product.

Staat uw vraag niet bij de meestgestelde vragen? Gebruik dan onderstaand formulier.© 2023 ICN Solutions. All rights reserved.