Levels zijn niet zichtbaar in section of elevation views in Revit


Probleem:

In een section- of elevation view zijn sommige óf alle levels niet zichtbaar in Revit. In de Visibility/Graphics overrides is de categorie Levels echter wel ingeschakeld.

Oorzaken:

Er kunnen veel redenen zijn waarom een ​​element niet wordt weergegeven binnen een Revit view. Om levels zichtbaar te maken in een section- /elevation view, moet een deel van het level zich binnen de view depth van de section- /elevation bevinden.

Oplossing:

Als u in Revit 2019 of later werkt (Over levels in 3D-views):

 • Probeer een 3D-view te openen en controleer waar de levels zich bevinden ten opzichte van de section- /elevation view.

Opmerking: het is het beste om levels te gebruiken die zich uitstrekken over het hele gebied dat ze vertegenwoordigen. Section Box moet zijn uitgeschakeld in de 3D-view om de 3D weergave van de levels te zien.

Als u in een versie van Revit van vóór 2019 werkt óf als het bekijken van de niveaus in een 3D-view het probleem niet oplost:

 • Probeer het far clip plane uit te schakelen voor de section- /elevation view:
  1. Selecteer de tag (driekhoek) voor de section- /elevation view met de ontbrekende levels (of selecteer de crop region binnen de betreffende view).
  2. Klik in het properties venster op de knop voor Far Clipping.
  3. Schakel het selectievakje No clip in en klik op OK.
  4. Als de instelling No clip niet tot een oplossing leidt, probeer dan Clip with Line te selecteren.

Bekijk ook onderstaande video:

Andere items om te controleren:

 • Uncrop de view.
 • Keer de kijkrichting om (dit kan helpen als het level achter de oorspronkelijke oriëntatie van de view ligt).
 • Maak een nieuwe section- /elevation view die haaks ten opzichte van het origineel staat (dit kan helpen om te zien waar het level gedefinieerd is (binnen de view range van de oorspronkelijke view).

Als de bovenstaande informatie de levels niet zichtbaar maakt, kunt u mogelijk een van onze andere artikelen raadplegen over het terugvinden van ontbrekende/verborgen elementen in Revit. LINK NOG TE PLAATSEN

Staat uw vraag niet bij de meestgestelde vragen? Gebruik dan onderstaand formulier.© 2023 ICN Solutions. All rights reserved.