Uro-Flame kiest met ICN Solutions voor BIM


We zijn op bezoek bij Uro-Flame in Nistelrode. Ruim 13 jaar geleden startte hier de producent en groothandel in brandbeveiliging, blusmiddelen en toebehoren voor de vakhandel. Meteen vanaf de start sluit Rob Timmers zich aan bij Uro-Flame en ruim twee jaar geleden kwam Ramon van den Bersselaar als Accountmanager bij het groeiende bedrijf. In de afgelopen jaren hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden binnen de muren van Uro-Flame, zo telt het bedrijf inmiddels z’n 6 FTE. En ze blijven ontwikkelen, want ook voor de toekomst liggen nog veel mooie plannen klaar.

Uro Flame blusmiddelen BIMUro-Flame startte als producent en groothandel van brandslanghaspels, kasten en brandblussers. In de loop der jaren kwamen daar nog veel meer producten bij door de aanvragen van klanten. Inmiddels telt het bedrijf z’n 600 eigen producten en bestaat de totale groothandel uit meer dan 10.000 artikelen.
Uro-Flame levert voornamelijk aan installateurs en andere brandbeveiligingsbedrijven, met daarnaast nog een aantal vaste dealers.

Het bedrijf is ontstaan door in te spelen op een gat in de markt. Er bleek namelijk behoefte aan een leverancier met betere maar ook betaalbaardere producten. De concurrentie bood vooral producten die vaak en duur onderhoud nodig hadden.
Producten van Uro-Flame worden zo geproduceerd dat ze langer mee gaan en eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden. Kortom, een enorme kwaliteitsverbetering in deze branche.

De goede service, dat is waarmee Uro-Flame zich wil onderscheiden van haar concurrenten. ‘Wij zijn flexibeler, kunnen sneller leveren en schakelen, er is direct contact als er iets op de bouw is. Het is persoonlijk en fijn afgestemd met elkaar!’, aldus Rob Timmers. Dit komt doordat de productie van de meeste producten vooral lokaal plaats vindt.

Timmers vervolgt: ‘We zijn goed in specials. Wij maken op maat of op kleur, het kan altijd. Daardoor tellen we mee in de markt. Zo kwam er eens de vraag of we een extra verloopstuk konden leveren bij een koppeling. Daar hebben we vervolgens een standaard product van gemaakt. Nu heeft het een artikelnummer en kan het eenvoudig besteld worden. Klanten weten ons te vinden als servicepartner!’.

Uro Flame Brandwering

Uro Flame ICN Solutions samenwerkingBIM

Een aantal jaar geleden kwam BIM op het pad van Uro-Flame. Door middel van bijeenkomsten/seminars zijn ze informatie gaan verzamelen. ‘We moeten echt naar BIM toe, we hebben het nodig’, zegt Van den Bersselaar. Al snel ontstond er een samenwerking tussen ICN Solutions (als BIM adviseur/expert) en Uro-Flame. Uro-Flame wist al vroeg dat ze haar klanten moest ondersteunen in BIM, dus toen het echt actueel werd, kon er snel geschakeld worden. ICN Solutions is erbij betrokken om de juiste stappen te bewandelen en Uro-Flame hierin te adviseren/ondersteunen. De samenwerking was snel geregeld tussen beide partijen.

Voor Uro-Flame is het van belang dat de producten in het model van het gebouw mee gemodelleerd worden. Bijvoorbeeld dat je vanaf het begin af aan al wordt meegenomen in de ontwerpfase. Hiermee vergroten ze de kans om als leverancier te worden voorgeschreven. BIM zorgt er volgens Timmers voor dat alles bij elkaar komt en dat je minder fouten maakt. Dit levert klanten dan weer gebruikersgemak op, waardoor het gebruiksvriendelijk is voor alle partijen. Daarom is de start gemaakt om de producten van Uro-Flame in BIM content te zetten middels een BIM/Revit bibliotheek.

ICN Solutions en Uro-Flame hebben de handen in een geslagen. Samen zijn ze een pilot traject aangegaan, door de eerste producten in BIM content/families op te zetten en door de klanten van Uro-Flame te laten testen. Deze reacties zijn uiteindelijk verwerkt in de eerste definitieve families. Hierdoor sluiten de producten precies aan op de wensen van de markt.

Uro-Flame

Toekomst

Op het gebied van BIM zou Uro-Flame haar bibliotheek willen uitbreiden met meer producten in het assortiment, bijvoorbeeld meerdere soorten haspels. De huidige BIM/Revit bibliotheek moet toekomstbestendig zijn. Ramon van den Bersselaar: ‘De eerste fase is klaar, maar er zijn nog genoeg producten om te modeleren. Onze belangrijkste bibliotheek, die van de haspel, de kast en de haspelwagen met de blussers, is klaar. Ik denk dat BIM nog veel groter gaat worden en steeds meer wordt gebruikt. Dus hoe meer producten wij hierin gaan zetten, hoe beter het wordt voor onze klanten!.’.

Timmers vult aan dat Uro-Flame daarnaast wil streven naar een snelle levering met behulp van een webshop. Werken naar een betere online toegankelijkheid voor klanten. Met als doel, een beetje aangepast naar aanleiding van de COVID-19 crisis, veel meer inzetten op digitaal vlak. Aansluiten bij logistieke partners, waardoor 24-uurs leveringen mogelijk zijn en daarmee ook aansluiten bij de hiervoor benodigde distributiekanalen. Klanten kunnen dan zelf bestellingen plaatsen, met behulp van een nieuw systeem en een nieuwe website.

Al met al zijn er nog zoveel kansen en mogelijkheden. ICN Solutions en Uro-Flame kijken samen met vertrouwen naar een succesvolle toekomst!

Uro-Flame Groothandel in blusmiddelen


Contact

Europalaan 14 – 18
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
Postbus 3302
5203 DH ‘s-Hertogenbosch

info@icn-solutions.nl
+31 73 750 6 750

KvK: 16089072
BTW: NL809917178B01

Partners

Autodesk Gold Partner
HP Gold Partner
CADexpress
BIM Basis

© 2021 ICN Solutions. All rights reserved.