Vacature: Technisch consultant/trainer (bouw)


Heb jij ervaring met BIM(men) en wil je graag je opgedane kennis verspreiden, verdiepen en uitbreiden? Vind je het een uitdaging om met verschillende disciplines, m.b.v. de nieuwste softwareontwikkelingen, naar meerdere oplossingen en methodes te blijven zoeken om projecten sneller en efficiënter op te zetten? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Wij zijn op zoek naar een technische consultant/trainer voor de afdeling bouw (Architecture, Engineering & Construction) binnen ICN Solutions. Als technisch consultant help je deze afdeling en de 1250 klanten met het inventariseren, adviseren, en trainen vanuit jouw eigen specialisme.

Wat ga je doen?

Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen jouw werkgebied. Je adviseert klanten, je verzorgt trainingen en webinars op jouw vakgebied, en je netwerkt met partijen zoals Autodesk om de laatste ontwikkelingen te blijven volgen.

Tijdens deze functie leer je veel op het gebied van adviseurschap met klanten en prospecten, samenwerken met interne en externe partijen, gesprekstechnieken, webinars en seminars, en signaleren van knelpunten bij klanten en het terugkoppelen hiervan.

Op technologisch vlak leer je veel op ontwikkelingen zoals Cloud Services (bijvoorbeeld Autodesk Construction Cloud), Data Management, samenwerken en communicatie en IOT.
Competenties die je hierbij inzet en aanscherpt zijn: communicatie, samenwerking, besluitvaardigheid, strategisch denken, analytisch denken, commercialiteit, resultaatgerichtheid, teamspeler en zelfstandigheid.

Wat wij vragen van jou:

 • Je bent klantgericht.
 • Je hebt enthousiasme voor jouw vakgebied en je vindt het leuk om deze kennis te delen met collega’s en klanten/prospecten.
 • Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw specialisme.
 • HBO technische opleiding (pré).
 • Aantal jaren bouwkundige werkervaring bij een architect of aannemer.
 • Ervaring met Autodesk software (zoals Revit, Autodesk Construction Cloud/BIM360, Dynamo en Navisworks) is een pré. Maar als je ervaring binnen de bouw hebt met andere softwarepakketten, dan leren we je de Autodesk software gewoon aan.
 • Gevoel voor humor.

Wat jij kunt verwachten van ons:

 • Veel vrijheid voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling
 • Een marktconform salaris
 • Een auto van de zaak
 • Een laptop en telefoon van de zaak
 • Gezellige collega’s en vrijdagmiddagborrels
 • Een echt Bosch bedrijf met korte lijnen en een informeel karakter

Wie zijn wij?

ICN Solutions (onderdeel van ICN Group BV) is opgericht in 1997 en al bijna 25 jaar 1 van de grootste Autodesk Partners in de Benelux. Als Autodesk Partner zijn we voor onze klanten altijd op zoek naar organisatorische verbeteringen in de vorm van effectiviteit, efficiëntie, samenwerking en communicatie intern en extern. Kort gezegd, onze klanten helpen om te innoveren en kritisch te kijken naar verbetering in hun eigen bedrijfsprocessen.

De oplossingen van Autodesk bieden daar een uitkomst voor en wij kijken daarbij welke oplossing het beste bij de behoefte van de organisatie en de uitdaging past. Of dit nu gaat om de oplossingen op het gebied van Autodesk producten, kennis, processen en/ of technologische ontwikkelingen, wij adviseren de klant op al deze vlakken.

Wij zijn echt een Bosch bedrijf met korte lijnen en een informeel karakter waar op zijn tijd een geintje gemaakt wordt, maar ook hard wordt gewerkt. Voor meer informatie over de ICN Group: www.ICN-Group.com.

Geïnteresseerd?

Kun jij je in bovenstaande vinden en heb je ervaring in een bouwkundige “BIM” omgeving en wil je groeien in technologische innovaties en organisaties adviseren/trainen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Stuur je CV en motivatie vóór 08 juli 2022 naar p.kluin@icn-solutions.nl of reageer via telefoonnummer 073-7506750.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


© 2022 ICN Solutions. All rights reserved.