Autodesk AutoCAD LT | Autodesk Gold Partner | ICN Solutions

Krachtige 2D CAD-software

Autodesk AutoCAD LT

AutoCAD LT is de lightversie van AutoCAD. Architecten, ingenieurs en ontwerpers gebruiken deze 2D-CAD-software voor het ontwerpen, tekenen en documenteren met 2D-geometrie. AutoCAD LT beschikt over een uitgebreide set tools voor bewerken, ontwerpen en annoteren. Hiermee werkt u sneller in een gebruiksvriendelijke interface.

AutoCAD vs. AutoCAD LT

AutoCAD LT is voordeliger dan AutoCAD, maar heeft ook minder functionaliteiten. Het grootste verschil is dat u met AutoCAD LT geen 3D-tekeningen kunt maken en bewerken, u werkt hier alleen in 2D. Bovendien heeft u met AutoCAD LT geen toegang tot de Autodesk App Store of tot de gespecialiseerde toolsets. Met de volledige versie van AutoCAD heeft u wel toegang tot al deze functies. Welke AutoCAD het meest geschikt is voor u, hangt dus af van welke functies u nodig heeft in uw ontwerpproces.

De voordelen van AutoCAD LT

wereldwijd

Overal werken

Met de inbegrepen AutoCAD-webapp kunt u overal werken. Ontwerp en teken in een webbrowser op elke computer (Windows of Mac). Hier kunt u CAD-tekeningen bekijken, bewerken, annoteren en delen in een eenvoudige gebruikersinterface. U meldt zich aan en kunt meteen aan de slag, er hoeft geen software te worden geïnstalleerd.

veilig databeheer

AutoCAD Mobile-app

Gebruik AutoCAD LT onderweg met de meegeleverde AutoCAD Mobile-app. Hiermee heeft u altijd en overal een veilige toegang tot uw werk. Bekijk en bewerk CAD-tekeningen in real-time en werk vanaf elk mobiel apparaat, inclusief smartphone en tablet. Profiteer overal van de kracht van AutoCAD, zelfs offline.

Rendabel werken

Sneller werken

Werk sneller in een intuïtieve en aanpasbare gebruikersinterface. Zo hoeft u bijvoorbeeld alleen maar met uw muis te bewegen om alle metingen in de buurt in een tekening weer te geven. Verminder bovendien de tijd die u besteedt aan het installeren van AutoCAD LT met snellere en aanpasbare installaties.

AutoCAD Revit LT Suite

Workflow uitbreiden voor de bouw

Werkt u in de bouwsector en wilt u nog meer uit uw software halen? AutoCAD LT zit samen met Revit LT in het Autodesk pakket AutoCAD Revit LT Suite. Met deze bundel heeft u twee Autodesk LT producten voor een aantrekkelijke prijs.

Vraag een offerte aan

AutoCAD LT inzetten voor uw bedrijf

Wilt u gebruik maken van Autodesk AutoCAD LT? Vraag dan nu een offerte aan. ICN Solutions ondersteunt u met het licentiebeheer en helpt u op weg met de software. Samen met u bekijken we wat u nodig heeft binnen uw organisatie en bespreken we de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen? Bel dan +31 73 750 6 750

Waarom ICN Solutions?

 • 20+ jaar Autodesk expertise
 • Consultancy & maatwerk
 • In-house training center
 • Levering hardware & systeembeheer
CADexpress CAD shop

ICN Training Center

AutoCAD LT Basis Training

Onze experts laten u kennis maken met de wereld van AutoCAD LT.

Na het volgen van de training AutoCAD LT Basis van ICN Training Center bent u in staat professionele tweedimensionale technische tekeningen te produceren. U leert onder andere:

 • Tekencommando’s
 • Edit commando’s
 • Instellingen van tekeningen
 • Het maken, wijzigen en gebruiken van blocks
 • Algemene bureau-instellingen

Voorkennis: MS Windows
Trainingsduur: 4 dagen

ICN Training Center

AutoCAD LT Gevorderden Training

Onze experts helpen u graag uw vaardigheden in Autodesk AutoCAD LT te vergroten.

Onze AutoCAD LT gevorderden training richt zich op ervaren gebruikers van AutoCAD. Tijdens de cursus duikt u dieper in de mogelijkheden van AutoCAD. U leert onder andere:

 • Koppeling AutoCAD met Word en Excel
 • Eigen pulldown-menu’s, toolbars en macro’s maken
 • Werken met Named Views
 • Linken van een database

Voorkennis: MS Windows en AutoCAD basis
Trainingsduur: 2 dagen

Is AutoCAD LT beschikbaar voor MAC OS en Windows?
Ja, AutoCAD LT is beschikbaar voor zowel Microsoft Windows- als macOS-besturingssystemen. Autodesk biedt een versie die compatibel is met beide platforms.
Wat zijn de minimale systeemvereisten om AutoCAD LT te kunnen draaien?

De minimale systeemvereisten om AutoCAD LT te kunnen draaien kunnen variëren afhankelijk van de versie en editie van AutoCAD die u wilt gebruiken. Bekijk de systeemvereisten voor AutoCAD LT 2024 hier.

Hoe kan ik Autodesk AutoCAD LT bestellen?
U kunt AutoCAD LT via ons bestellen door het formulier in te vullen, wij sturen u dan een bijpassende offerte. U kunt licenties ook direct kopen bij de webshop van CADexpress.
Welke versie van AutoCAD LT krijg ik als ik het nu aanschaf?
Met een abonnement op AutoCAD LT hebt u voortdurend toegang tot de nieuwste softwareversie. Bovendien kunt u ook de drie vorige versies installeren en gebruiken. Na het afsluiten van uw abonnement, vindt u de beschikbare downloads in uw Autodesk-account, waardoor u kunt kiezen welke versie het meest geschikt is voor uw behoeften.
Kan ik AutoCAD LT op meerdere computers installeren met één licentie?
Met een enkele gebruikerslicentie van AutoCAD LT kunt u de software op maximaal drie computers installeren. Houd er echter rekening mee dat slechts één gebruiker tegelijkertijd kan inloggen en de software op één computer kan gebruiken.
Kan ik AutoCAD LT gebruiken voor 3D-modellering?
Nee, met AutoCAD LT kunt u alleen 2D-ontwerpen creëren. Wanneer u ook in 3D wilt tekenen, kunt u beter AutoCAD aanschaffen.
Welke bestandsformaten kan ik importeren en exporteren met AutoCAD LT?
AutoCAD LT ondersteunt veelgebruikte bestandsformaten zoals DWG, DXF, DGN en PDF. Hiermee kunt u gegevens gemakkelijk uitwisselen met andere CAD-programma’s en tekeningsdelen delen met collega’s.
Kan ik mijn AutoCAD LT-licentie upgraden naar AutoCAD?

Ja, u kunt uw AutoCAD LT licentie upgraden naar AutoCAD. Neem hiervoor contact met ons op.