Autodesk AutoCAD | Autodesk Gold Partner | ICN Solutions

innovatieve 2D- en 3D-CAD-software

Autodesk AutoCAD

AutoCAD is dé CAD-software om 2D- en 3D-modellen te tekenen en uit te werken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Met AutoCAD kunt u volumes, objecten en oppervlakken modelleren. Deze modellen kunnen vervolgens bekeken worden op ieder apparaat, waar en wanneer u maar wilt.

Het is ook mogelijk om taken in AutoCAD te automatiseren. Hierdoor kunt u veel tijd besparen met tellen, tekeningen vergelijken, planningen maken en meer.

De voordelen van AutoCAD LT

Tijdbesparing

Hogere productiviteit

AutoCAD zorgt ervoor dat uw team sneller en efficiënter kan samenwerken. Ieder teamlid kan hierbij via elk mogelijk apparaat direct gegevens opvragen over het project.

wereldwijd

AutoCAD Altijd en Overal

AutoCAD biedt de mogelijkheid om een design te ontwerpen op ieder apparaat. Bent u onderweg en wilt u enkele wijzigingen aan uw ontwerp maken? Maak dan gebruik van de AutoCAD Mobile app of de AutoCAD Webapp om snel aanpassingen door te voeren.

Rendabel werken

Rendabel

Door een efficiëntere samenwerking en universeel gebruik zullen de faalkosten van uw project worden geminimaliseerd, dit zorgt voor een optimale rendabiliteit.

Nu met tijdbesparende speciale toolsets, Web App en Mobile App

AutoCAD om alles te ontwerpen

autodesk autocad illustrator logo
Autodesk AutoCAD
AutoCAD is software voor computer-aided design (CAD) waarop architecten, ingenieurs en bouwprofessionals vertrouwen om nauwkeurige 2D- en 3D-tekeningen te maken.
Meer informatie
 • Schets en bewerk 2D-geometrie en 3D-modellen met volumen, oppervlakken en meshobjecten
 • Voorzie tekeningen van aantekeningen met tekst, bematingen, verwijslijnen en tabellen
 • Voer aanpassingen uit met add-on-apps en API’s

Systeem vereisten AutoCAD 2025
Systeem vereisten AutoCAD 2024
Systeem vereisten AutoCAD 2023
Systeem vereisten AutoCAD 2022
Systeem vereisten AutoCAD 2021
Systeem vereisten AutoCAD 2020
Systeem vereisten AutoCAD 2019

AutoCAD Architecture toolset
Autodesk AutoCAD Toolset Architecture
Gebruik een industriespecifieke toolset met meer dan 8.000 intelligente objecten en stijlen om sneller bouwkundige ontwerpen en schetsen te maken.
AutoCAD Electrical toolset
Autodesk AutoCAD Toolset Electrical
Maak, bewerk en documenteer op efficiënte wijze elektrische regelsystemen met behulp van een industriespecifieke toolset voor elektrische ontwerpen.
AutoCAD Map 3D toolset
Autodesk AutoCAD Toolset Map 3D

Voeg GIS- (Geographic Information System) en CAD-gegevens toe met een industriespecifieke toolset voor GIS- en 3D-mapping.

AutoCAD Mechanical toolset
Autodesk AutoCAD Toolset Mechanical
Ontwerp sneller met een industriespecifieke toolset voor werktuigbouwkundige tekeningen, inclusief meer dan 700.000 intelligente onderdelen en functies.
AutoCAD MEP toolset
Autodesk AutoCAD Toolset MEP
Teken, ontwerp en documenteer bouwsystemen met een industriespecifieke MEP-toolset (mechanisch, elektrisch en sanitair).
AutoCAD Plant 3D toolset
Autodesk AutoCAD Toolset Plant 3D
Maak en bewerk P&ID’s, 3D-modellen en extraheer leiding-orthografie en -isometrie met branchespecifieke toolsets voor fabrieksontwerp.
AutoCAD Raster Design toolset
Autodesk AutoCAD Toolset Raster Design
Gebruik rasterontwerptools in een gespecialiseerde toolset om gescande tekeningen te bewerken en rasterafbeeldingen te converteren naar DWG-objecten.
AutoCAD Web App
Autodesk AutoCAD Toolset Web app
Zonder dat iets moet worden geïnstalleerd, meldt u zich gewoon aan om snel tekeningen en aantekeningen te bekijken, bewerken en maken in een webbrowser op uw apparaat.
Meer informatie

CAD-tekeningen bewerken, maken en bekijken in de internetbrowser op elke computer. Gewoon aanmelden en aan de slag. Er hoeft geen software te worden geïnstalleerd.

 • Gebruik bekende AutoCAD®-tekentools in een vereenvoudigde interface.
 • Overal online toegang tot en bijwerken van DWG™-bestanden
 • De app is inbegrepen bij een AutoCAD- of AutoCAD LT-abonnement.
AutoCAD Mobile App
Autodesk AutoCAD Toolset Mobile app
Bekijk, bewerk en maak aantekeningen en tekeningen onderweg en op locatie met een mobiel apparaat.
Meer informatie

Bewerk, maak en bekijk CAD-tekeningen met de AutoCAD Mobile App. De AutoCAD Mobile App heeft de belangrijkste ontwerp- en schetstools van AutoCAD. Werk altijd en overal aan uw tekeningen, zelfs offline.

 • Update DWG-bestanden in real time
 • Toegang tot tekeningen vanaf smartphone of tablet
 • Ontvang het bij uw AutoCAD- of AutoCAD LT-abonnement of koop het apart
AEC Collection

Workflow uitbreiden voor de bouw

AutoCAD valt onder de AEC Collection van Autodesk. Onder de AEC collectie valt een ruim aanbod aan tools voor verschillende disciplines in de bouw. Het voordeel van deze collectie is dat ieder softwarepakket naadloos met elkaar werkt. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw BIM-workflow uitgebreid wordt en dat alle disciplines binnen uw team makkelijk kunnen samenwerken. Neemt u nieuwe specialisten aan voor uw team? Zorg er dan voor dat u uw bouwproces zo efficiënt mogelijk inricht met de juiste koppelingen uit de AEC collectie.

PD&M collection

Workflow uitbreiden voor de werktuigbouw

Autodesk AutoCAD valt onder de PD&M Collection van Autodesk. De PD&M collectie is de complete collectie CAD-oplossingen voor de werktuigbouw. Door deze collectie te gebruiken voor uw project, zorgt u ervoor dat ontwerpen van producten worden verbeterd en dat de samenwerking binnen uw team wordt geoptimaliseerd.

De Product Design & Manufacturing (PD&M) Collection stelt u in staat om uw complete workflow in te richten voor productontwerpen. Benieuwd hoe u uw workflow kunt uitbreiden? Wij geven u professioneel advies en zorgen ervoor dat uw project tijdefficiënt en kosteneffectief zal verlopen.

Vraag een offerte aan

AutoCAD inzetten voor uw bedrijf

Wilt u gebruik maken van Autodesk AutoCAD? Vraag dan nu een offerte aan. ICN Solutions ondersteunt u met het licentiebeheer en helpt u op weg met de software. Samen met u bekijken we wat u nodig heeft binnen uw organisatie en bespreken we de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen? Bel dan +31 73 750 6 750

Waarom ICN Solutions?

 • 20+ jaar Autodesk expertise
 • Consultancy & maatwerk
 • In-house training center
 • Levering hardware & systeembeheer
CADexpress CAD shop

What’s new?

AutoCAD 2024: Ontdek de nieuwe functies en verbeteringen

AutoCAD 2024 is beschikbaar! Ook in deze release versie zitten weer vele nieuwe functionaliteiten. In dit blog hebben we alle nieuwe features en verbeteringen voor u op een rij gezet. Zo bent u weer op de hoogte van alle mogelijkheden in AutoCAD 2024.

Word een AutoCAD expert

AutoCAD trainingen voor beginners en gevorderden

training Autodesk AutoCAD
AutoCAD 2024 is beschikbaar! Ook in deze release versie zitten weer vele nieuwe functionaliteiten. In dit blog hebben we alle nieuwe features en verbeteringen voor u op een rij gezet. Zo bent u weer op de hoogte van alle mogelijkheden in AutoCAD 2024.

Gratis e-book AutoCAD

De 40 handigste AutoCAD tips in één gratis boek

Ontdek nu 40 AutoCAD tips & tricks die door professionals dagelijks worden gebruikt om tijd te besparen en werk te automatiseren! Dit e-book helpt u uw AutoCAD-vaardigheden te verbeteren en het meeste uit uw software te halen.
Wat is het verschil tussen AutoCAD en Revit?
AutoCAD is CAD (Computer-Aided Design) software, terwijl Revit meer is gefocust op BIM (Building Information Modeling). AutoCAD is gericht op 2D-tekeningen en 3D-modellering zonder de uitgebreide BIM-functionaliteit. Revit legt juist de nadruk op het maken van intelligente 3D-modellen voor gebouwen met geïntegreerde bouwinformatie.
Is AutoCAD beschikbaar voor MAC OS en Windows?
Ja, Autodesk AutoCAD is beschikbaar voor zowel MAC OS als Microsoft Windows. Autodesk biedt een versie van de software die compatibel is met zowel macOS als Windows-besturingssystemen. Hierdoor kunnen gebruikers met verschillende besturingssystemen profiteren van de functionaliteiten van AutoCAD voor hun ontwerp- en tekenwerk.
Wat zijn de minimale systeemvereisten om AutoCAD te kunnen draaien?

De minimale systeemvereisten om AutoCAD te kunnen draaien kunnen variëren afhankelijk van de versie en editie van AutoCAD die u wilt gebruiken. Over het algemeen gelden de volgende minimale systeemvereisten:

 • Windows: Windows 10 (64-bits), 2.5 GHz processor, 8 GB RAM, 1 GB GPU, 6 GB vrije schijfruimte.
 • macOS: macOS 10.15, Apple M1 of Intel 64-bit processor, 8 GB RAM, Apple M1 met 8 GB RAM of Intel met Apple Metal ondersteuning, 6 GB vrije schijfruimte.

Bekijk de volledige systeemvereisten van AutoCAD voor meer informatie.

Hoe kan ik Autodesk AutoCAD bestellen?

U kunt AutoCAD via ons bestellen door het formulier in te vullen, wij sturen u dan een bijpassende offerte. U kunt licenties ook direct kopen bij de webshop van CADexpress.

Welke versie van AutoCAD krijg ik als ik het nu aanschaf?
Met een AutoCAD-abonnement krijgt u altijd toegang tot de nieuwste versie van de software. Bovendien kunt u ook de drie voorgaande versies installeren en gebruiken. Nadat u uw abonnement heeft afgesloten, vindt u de beschikbare downloads in uw Autodesk-account. Zo kunt u kiezen welke versie het beste bij uw behoeften past.
Kan ik AutoCAD op meerdere computers installeren met één licentie?
Met een AutoCAD-licentie kunt u de software op maximaal drie computers of apparaten installeren. Echter, het is belangrijk om te weten dat slechts één aangewezen gebruiker tegelijkertijd kan inloggen en de software op één computer kan gebruiken.
Welke bestandsformaten kan ik importeren en exporteren met AutoCAD?
Met AutoCAD kunt u bestanden importeren en exporteren in formaten zoals DWG, DXF, DGN, PDF, STEP, IGES, SAT, STL, SKP voor import, en DWG, DXF, DGN, PDF, STL, FBX, OBJ, SAT, 3DS voor export.
Kan ik de AEC of PD&M Collection later toevoegen aan mijn bestaande AutoCAD-licentie?
Ja, u kunt de AEC- of PD&M-Collection later toevoegen aan uw bestaande AutoCAD-licentie. Neem contact met ons op voor informatie over het upgraden van uw huidige licentie.