innovatieve 2D- en 3D-CAD-software

Autodesk AutoCAD

AutoCAD is een softwarepakket waarmee nauwkeurige 2D- en 3D- tekeningen kunnen worden gemaakt. Deze 2D- en 3D- tekeningen kunnen in AutoCAD worden geschetst, bewerkt en ontworpen.

Met AutoCAD kunt u volumes, objecten en oppervlakken modelleren. Deze modellen kunnen vervolgens bekeken worden op ieder apparaat, waar en wanneer u maar wilt.

Het is ook mogelijk om taken in AutoCAD te automatiseren. Hierdoor kunt u veel tijd besparen met tellen, tekeningen vergelijken, planningen maken en meer.De voordelen van AutoCAD


Tijdbesparing

Hogere productiviteit

AutoCAD zorgt ervoor dat uw team sneller en efficiënter kan samenwerken. Ieder teamlid kan hierbij via elk mogelijk apparaat direct gegevens opvragen over het project.

wereldwijd

AutoCAD Altijd en Overal

AutoCAD biedt de mogelijkheid om een design te ontwerpen op ieder apparaat. Bent u onderweg en wilt u enkele wijzigingen aan uw ontwerp maken? Maak dan gebruik van de AutoCAD Mobile app of de AutoCAD Webapp om snel aanpassingen door te voeren.


Rendabel werken

Rendabel

Door een efficiëntere samenwerking en universeel gebruik zullen de faalkosten van uw project worden geminimaliseerd, dit zorgt voor een optimale rendabiliteit.


Nu met tijdbesparende speciale toolsets, Web App en Mobile App

AutoCAD om alles te ontwerpen


autodesk autocad illustrator logo
Autodesk AutoCAD

AutoCAD is software voor computer-aided design (CAD) waarop architecten, ingenieurs en bouwprofessionals vertrouwen om nauwkeurige 2D- en 3D-tekeningen te maken.


Volg een training

 • Meer informatie
Meer informatie
 • Schets en bewerk 2D-geometrie en 3D-modellen met volumen, oppervlakken en meshobjecten
 • Voorzie tekeningen van aantekeningen met tekst, bematingen, verwijslijnen en tabellen
 • Voer aanpassingen uit met add-on-apps en API’s

Systeem vereisten AutoCAD 2024
Systeem vereisten AutoCAD 2023
Systeem vereisten AutoCAD 2022
Systeem vereisten AutoCAD 2021
Systeem vereisten AutoCAD 2020
Systeem vereisten AutoCAD 2019


AutoCAD Architecture toolset
Autodesk AutoCAD Toolset Architecture

Gebruik een industriespecifieke toolset met meer dan 8.000 intelligente objecten en stijlen om sneller bouwkundige ontwerpen en schetsen te maken.


Volg een training

AutoCAD Electrical toolset
Autodesk AutoCAD Toolset Electrical
Maak, bewerk en documenteer op efficiënte wijze elektrische regelsystemen met behulp van een industriespecifieke toolset voor elektrische ontwerpen.

AutoCAD Map 3D toolset
Autodesk AutoCAD Toolset Map 3D

Voeg GIS- (Geographic Information System) en CAD-gegevens toe met een industriespecifieke toolset voor GIS- en 3D-mapping.


AutoCAD Mechanical toolset
Autodesk AutoCAD Toolset Mechanical

Ontwerp sneller met een industriespecifieke toolset voor werktuigbouwkundige tekeningen, inclusief meer dan 700.000 intelligente onderdelen en functies.


Volg een training

AutoCAD MEP toolset
Autodesk AutoCAD Toolset MEP

Teken, ontwerp en documenteer bouwsystemen met een industriespecifieke MEP-toolset (mechanisch, elektrisch en sanitair).

AutoCAD Plant 3D toolset
Autodesk AutoCAD Toolset Plant 3D

Maak en bewerk P&ID’s, 3D-modellen en extraheer leiding-orthografie en -isometrie met branchespecifieke toolsets voor fabrieksontwerp.


Volg een training

AutoCAD Raster Design toolset
Autodesk AutoCAD Toolset Raster Design
Gebruik rasterontwerptools in een gespecialiseerde toolset om gescande tekeningen te bewerken en rasterafbeeldingen te converteren naar DWG-objecten.

AutoCAD Web App
Autodesk AutoCAD Toolset Web app

Zonder dat iets moet worden geïnstalleerd, meldt u zich gewoon aan om snel tekeningen en aantekeningen te bekijken, bewerken en maken in een webbrowser op uw apparaat.


 • Meer informatie
Meer informatie

CAD-tekeningen bewerken, maken en bekijken in de internetbrowser op elke computer. Gewoon aanmelden en aan de slag. Er hoeft geen software te worden geïnstalleerd.

 • Gebruik bekende AutoCAD®-tekentools in een vereenvoudigde interface.
 • Overal online toegang tot en bijwerken van DWG™-bestanden
 • De app is inbegrepen bij een AutoCAD- of AutoCAD LT-abonnement.
AutoCAD Mobile App
Autodesk AutoCAD Toolset Mobile app

Bekijk, bewerk en maak aantekeningen en tekeningen onderweg en op locatie met een mobiel apparaat.


 • Meer informatie
Meer informatie

Bewerk, maak en bekijk CAD-tekeningen met de AutoCAD Mobile App. De AutoCAD Mobile App heeft de belangrijkste ontwerp- en schetstools van AutoCAD. Werk altijd en overal aan uw tekeningen, zelfs offline.

 • Update DWG-bestanden in real time
 • Toegang tot tekeningen vanaf smartphone of tablet
 • Ontvang het bij uw AutoCAD- of AutoCAD LT-abonnement of koop het apart
AEC Collection

Workflow uitbreiden voor de bouw

AutoCAD valt onder de AEC Collection van Autodesk. Onder de AEC collectie valt een ruim aanbod aan tools voor verschillende disciplines in de bouw. Het voordeel van deze collectie is dat ieder softwarepakket naadloos met elkaar werkt. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw BIM-workflow uitgebreid wordt en dat alle disciplines binnen uw team makkelijk kunnen samenwerken. Neemt u nieuwe specialisten aan voor uw team? Zorg er dan voor dat u uw bouwproces zo efficiënt mogelijk inricht met de juiste koppelingen uit de AEC collectie.


Bekijk de AEC Collection
PD&M collection

Workflow uitbreiden voor de werktuigbouw

Autodesk AutoCAD valt onder de PD&M Collection van Autodesk. De PD&M collectie is de complete collectie CAD-oplossingen voor de werktuigbouw. Door deze collectie te gebruiken voor uw  project, zorgt u ervoor dat ontwerpen van producten worden verbeterd en dat de samenwerking binnen uw team wordt geoptimaliseerd.

De Product Design & Manufacturing (PD&M) Collection stelt u in staat om uw complete workflow in te richten voor productontwerpen. Benieuwd hoe u uw workflow kunt uitbreiden? Wij geven u professioneel advies en zorgen ervoor dat uw project tijdefficiënt en kosteneffectief zal verlopen.


Bekijk de PD&M Collection
Vraag een offerte aan

AutoCAD inzetten voor uw bedrijf


Wilt u gebruik maken van Autodesk AutoCAD? Vraag dan nu een offerte aan. ICN Solutions ondersteunt u met het licentiebeheer en helpt u op weg met de software. Samen met u bekijken we wat u nodig heeft binnen uw organisatie en bespreken we de mogelijkheden.

Waarom ICN Solutions?

 • 20+ jaar Autodesk expertise
 • Consultancy & maatwerk
 • In-house training center
 • Levering hardware & systeembeheer

CADexpress CAD shop


What’s new?

AutoCAD 2024: Ontdek de nieuwe functies en verbeteringenAutoCAD 2024 is beschikbaar! Ook in deze release versie zitten weer vele nieuwe functionaliteiten. In dit blog hebben we alle nieuwe features en verbeteringen voor u op een rij gezet. Zo bent u weer op de hoogte van alle mogelijkheden in AutoCAD 2024.


Lees het blog

Word een AutoCAD expert

AutoCAD trainingen voor beginners en gevorderden


training Autodesk AutoCAD

Wilt u uw vaardigheden in Autodesk AutoCAD vergroten? Schrijf u dan in voor een van onze uitgebreide cursussen! Of u nu een beginner bent of een gevorderde gebruiker, wij hebben de ideale training voor u. Investeer vandaag nog in uw carrière met onze AutoCAD cursussen.


Volg een AutoCAD training

Gratis e-book AutoCAD

De 40 handigste AutoCAD tips in één gratis boekOntdek nu 40 AutoCAD tips & tricks die door professionals dagelijks worden gebruikt om tijd te besparen en werk te automatiseren! Dit e-book helpt u uw AutoCAD-vaardigheden te verbeteren en het meeste uit uw software te halen.


Download het e-book

© 2023 ICN Solutions. All rights reserved.