Autodesk Fusion | Autodesk Gold Partner | ICN Solutions

3D CAD/CAM Tool in de cloud

Autodesk Fusion (voorheen Fusion 360)

Fusion (voorheen Fusion 360) is een cloud gebaseerd softwareplatform voor ontwerpers en ingenieurs. Hiermee maakt u nauwkeurige 3D-productontwerpen. Fusion beschikt over tools voor simulatie en generatief ontwerp waardoor u er zeker van bent dat de ontwerpen produceerbaar zijn en dat u de impact van ontwerp-, engineering- en PCB-wijzigingen vermindert. Ook zit er een CAD-/CAM-softwaretool in waarmee u bestaande functies of onderdelen van modellen rechtstreeks kunt bewerken.

Met Fusion werkt u makkelijk samen in de cloud. Dankzij realtime communicatie en gecentraliseerde activiteiten werken u en uw team slimmer in plaats van harder.

De voordelen van Fusion

ontdek alle ontwerp mogelijkheden

Uitgebreide set aan tools

Fusion geeft u toegang tot een uitgebreide set aan 3D-modelleringstools. Deze geven de mogelijkheid voor parametrische, vrije, directe, en oppervlaktemodellering. Bovendien bevat dit softwareplatform tools voor simulatie en generative design. Door deze tools bent u ervan verzekerd dat het resultaat eruit komt te zien zoals u dat wilt.

Verbeterde samenwerking met Vault

Beter samenwerken

Fusion biedt een geavanceerd documentbeheersysteem. Door dit systeem krijgt u middels een projectdashboard makkelijk inzicht in welke teamleden bewerkingen hebben gedaan en welke notities er zijn toegevoegd. Deze nieuwe vorm van samenwerken zorgt voor een vergrootte productiviteit binnen uw team.

wereldwijd

Overal werken in de cloud

Met Fusion beschikt u over de mogelijkheid om volledig in de cloud te werken. Door deze functionaliteit zorgt u ervoor dat uw teamleden altijd in de laatst bijgewerkte versie van het project werken. Hiernaast kunnen teamleden live notities maken of commentaar geven op aangepaste delen binnen uw project.

PD&M collection

Breid uw workflow uit met de PD&M Collection

Fusion behoort tot de PD&M-collectie van Autodesk. De PD&M collectie beschikt over een grote set tools voor de werktuigbouwkunde sector. Door gebruik te maken van deze collectie zorgt u ervoor dat er een efficiënte samenwerking ontstaat binnen uw team en dat uw productontwerpen verbeteren.

De Product Design & Manufacturing Collectie biedt de mogelijkheid om volledige workflows te creëren. Zo beheert u uw productontwerp met gebruik van 3D-ontwerpen, simulaties, visualisaties en gegevenssoftware. Benieuwd naar hoe u uw workflows kunt optimaliseren? Wij geven u graag advies op maat en zorgen ervoor dat uw project tijdefficiënt en kosteneffectief zal verlopen.

Vraag een offerte aan

Fusion inzetten voor uw bedrijf

Wilt u gebruik maken van Autodesk Fusion? Vraag dan nu een offerte aan. ICN Solutions ondersteunt u met het licentiebeheer en helpt u op weg met de software. Samen met u bekijken we wat u nodig heeft binnen uw organisatie en bespreken we de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen? Bel dan +31 73 750 6 750

Waarom ICN Solutions?

  • 20+ jaar Autodesk expertise
  • Consultancy & maatwerk
  • In-house training center
  • Levering hardware & systeembeheer
CADexpress CAD shop

Webinar on-demand

Zo verkent u snel nieuwe ontwerpconcepten in Fusion

webinar fusion 360 ontwerpconcepten
Wilt u ook snel nieuwe ontwerpconcepten verkennen? Met geautomatiseerde modellering in Fusion 360 is dit nu mogelijk! Met de functie ‘Automated Modeling’ kunnen modellen automatisch gegenereerd worden aan de hand van opgegeven criteria.

Word een Fusion expert

Fusion trainingen voor beginners en gevorderden

training Autodesk Fusion 360

Wilt u uw vaardigheden in Autodesk Fusion vergroten? Meld u dan aan voor een van onze uitgebreide trainingen! Of u nu een beginner bent of een gevorderde gebruiker, wij hebben de ideale training voor u. Investeer vandaag nog in uw carrière met onze Fusion cursussen.

Totaaloplossing

Maak uw collectie compleet met de PD&M Collectie

Autodesk PDM collection
Maak uw collectie compleet met de Product, Design & Manufacturing collectie. Hiermee beschikt u over een complete set van CAD-oplossingen, speciaal ontwikkeld voor werktuigbouwkundig ontwerp. Maak uw werk nog efficiënter!
Voor wie is Autodesk Fusion bedoeld?

Autodesk Fusion is bedoeld voor een breed scala aan gebruikers, waaronder productontwerpers, ingenieurs, werktuigbouwkundigen, elektrotechnici en mecaniciens.

Wat is het verschil tussen Fusion en AutoCAD?

Fusion is een geïntegreerde softwaretoepassing die functionaliteit biedt voor CAD, CAM, CAE en PCB ontwerp, terwijl AutoCAD zich meer richt op 2D-tekeningen en technische tekeningen.

Is Fusion beschikbaar voor MAC OS en Windows?

Autodesk Fusion is zowel compatibel met Microsoft Windows als met Apple macOS. Bekijk de systeemvereisten van Fusion voor meer informatie.

Wat zijn de minimale systeemvereisten om Fusion te kunnen draaien?

De minimale systeemvereisten voor Autodesk Fusion zijn:

  • Besturingssysteem: macOS Big Sur 11x; Catalina 10.15; Mojave v10.14 of Microsoft Windows 10 (64-bit).
  • CPU: x86-gebaseerde 64-bit processor, 4 cores, 1.7 GHz of meer.
  • Geheugen: 4GB RAM
  • Grafische kaart: DirectX 11, Dedicated GPU met 1GB VRAM, Geïntegreerde graphics met 6GB RAM.

Bekijk de volledige systeemvereisten voor Fusion voor meer informatie.

Hoe kan ik Fusion en Fusion-extensies bestellen?

U kunt Autodesk Fusion via ons bestellen door het formulier in te vullen, wij sturen u dan een bijpassende offerte. U kunt licenties ook direct kopen bij de webshop van CADexpress.

Kan ik Fusion op meerdere computers installeren met één licentie?

Fusion kan op maximaal drie computers of andere apparaten worden geïnstalleerd. Houd er echter rekening mee dat slechts één benoemde gebruiker tegelijkertijd kan inloggen en de software op één computer kan gebruiken.

Kan ik Fusion gebruiken voor CNC-bewerking en 3D-printing?

Ja, Fusion heeft ingebouwde CAM-functionaliteit waarmee u gereedschapspaden kunt genereren voor CNC-bewerking. Het ondersteunt ook 3D-printen met directe integratie met veel 3D-printers.

Kan ik de PD&M Collection later toevoegen aan mijn bestaande Autodesk Fusion-licentie?

Ja, u kunt de PD&M Collection later toevoegen aan uw bestaande Fusion 360 abonnement. Neem contact met ons op voor informatie over het upgraden van uw huidige licentie.