Autodesk Navisworks

Met Autodesk Navisworks kunt u BIM projecten beheren en met verschillende partijen samenwerken. In deze software kunt u modellen samenvoegen en dankzij de Clash Detectie ziet u al in een vroeg stadium of er conflicten in het model voorkomen. Hierdoor kunt u al vóór aanvang van de bouw problemen detecteren en deze tijdig oplossen. Zo verlaagt u faalkosten en voorkomt u vertragingen.

Navisworks is uitermate geschikt voor projectmanagement en biedt voordelen voor BIM-coördinatoren en BIM-managers, maar ook voor BIM-modelleurs en werkvoorbereiders. Deze software zorgt ervoor dat iedereen binnen het projectteam beter kan samenwerken en in verbinding blijft.De voordelen van Navisworks


duidelijke communicatie

Betere samenwerking

Met behulp van verschillende functies in Navisworks kunnen alle betrokken partijen goed samenwerken aan het ontwerp. Zo kunnen projectteams beter samenwerken dankzij de integratie van Navisworks-meldingen in de Autodesk Construction Cloud. Hierdoor kunnen veld- en kantoorteams goed met elkaar in verbinding blijven.


verbind alles met iedereen

Duidelijk overzicht

Met Navisworks kunt u alle projectgegevens in één model samenbrengen. Hierdoor verkrijgt u een duidelijk overzicht van uw project, zelfs als een animatie of gerenderde afbeelding. Ook kunt u dankzij dit heldere overzicht conflicten in het model tijdig opsporen en rapporteren.


Tijdbesparing

Bespaar tijd

Dankzij het duidelijke overzicht dat u verkrijgt in Navisworks, kunt u tijdig problemen opsporen en oplossen. Met behulp van Clash Detectie identificeert u collisie- en interferentieproblemen. Doordat deze clashes vroegtijdig aan het licht komen, kunt u deze vóór aanvang van de bouw oplossen en bespaart u on-site en rework tijd.


Verschil Navisworks Manage en Navisworks Simulate

Navisworks kent twee verschillende versies: Navisworks Manage en Navisworks Simulate. Hieronder leggen we de verschillen tussen de twee versies uit.


Autodesk Navisworks Manage

Met Navisworks Manage heeft u de meest volledige versie van Navisworks. Deze wordt vooral gebruikt voor conflictdetectie en geavanceerde communicatie. In dit pakket vindt u dan ook de functie Clash Detection. Hiermee kunt u conflicten in context bekijken en vervolgens auditten, inspecteren en rapporteren in een 3D-model.

Gebruik Navisworks Manage voor: simulatie en analyse, modelevaluatie, kwantificering, coördinatie en conflictsignalering en integratie van meldingen met de Construction Cloud en met Revit.


Navisworks Simulate is de minder uitgebreide versie van Navisworks. Met deze versie kunt u geen conflict detectie uitvoeren. Navisworks Simulate wordt dan ook vooral gebruikt om soepele 3D-modelevaluaties te ondersteunen.

Gebruik Navisworks Simulate voor: simulatie en analyse, modelevaluatie en kwantificering.


AEC Collection

Breid uw workflow uit met de AEC Collection (Bouw)

Navisworks zit inbegrepen bij de AEC Collection van Autodesk. De AEC Collection biedt de belangrijkste CAD-oplossingen voor de bouwsector. Alle softwarepakketten van de AEC collectie werken naadloos met elkaar waardoor alle betrokkenen binnen het project op een efficiënte wijze met elkaar kunnen werken.

Neemt u nieuwe werknemers aan of breidt u uw projectteam uit? Zorg er dan voor dat u de juiste software heeft gekoppeld binnen de AEC collectie om uw bouwproces zo optimaal mogelijk te laten presteren.


Bekijk de AEC Collection
PD&M collection

Breid uw workflow uit met de PD&M Collection (Werktuigbouwkunde)

Autodesk Navisworks is inbegrepen bij de PD&M Collection van Autodesk. In de PD&M collectie zijn alle belangrijkste softwareoplossingen verwerkt voor de werktuigbouwkunde. Met gebruik van de PD&M collectie zorgt u ervoor dat uw gehele BIM-proces wordt geoptimaliseerd en dat uw project zo efficiënt mogelijk verloopt.

De Product Design & Manufacturing (PD&M) Collection stelt u in staat om uw complete workflow zo efficiënt mogelijk in te stellen. Benieuwd naar hoe uw workflow kan worden geoptimaliseerd? Neem dan contact met ons op voor professioneel advies.


Bekijk de PD&M Collection
Vraag een offerte aan

Navisworks inzetten voor uw bedrijf


Wilt u gebruik maken van Navisworks? Vraag dan nu een offerte aan. ICN Solutions ondersteunt u met het licentiebeheer en helpt u op weg met de software. Samen met u bekijken we wat u nodig heeft binnen uw organisatie en bespreken we de mogelijkheden.

Waarom ICN Solutions?

  • 20+ jaar Autodesk expertise
  • Consultancy & maatwerk
  • In-house training center
  • Levering hardware & systeembeheer

CADexpress CAD shop


What’s new?

Navisworks 2024: Ontdek de nieuwe functies en verbeteringen


webinar Navisworks 2024 Whats new

Autodesk Navisworks 2024 is beschikbaar! Ook in release versie 2024 zitten weer nieuwe functies en verbeteringen. In onze webinar bekijken en demonstreren we de nieuwste functionaliteiten zodat u weer helemaal op de hoogte bent van alle mogelijkheden.


Bekijk de webinar

Word een Navisworks expert

Navisworks trainingen voor beginners en gevorderden


training Autodesk Navisworks

Wilt u uw vaardigheden in Autodesk Navisworks vergroten? Schrijf u dan in voor een van onze trainingen! Of u nu een beginner bent of een gevorderde gebruiker, wij hebben de perfecte training voor u. Investeer vandaag nog in uw carrière met een Navisworks cursus.


Volg een Navisworks training

Case: Voets& Donkers

Werken op het snijvlak van bouw en werktuigbouwVoor complexe projecten, waarbij tekeningen van verschillende partijen en bestandstypes op elkaar moeten worden afgestemd, is Navisworks ideaal: “Hiermee is het mogelijk om multidisciplinaire ontwerpgegevens te combineren in één projectmodel.”


Lees klantverhaal

© 2023 ICN Solutions. All rights reserved.