Autodesk Navisworks | Autodesk Gold Partner | ICN Solutions

Navisworks projectmanagement

Autodesk Navisworks

Met Autodesk Navisworks kunt u BIM projecten beheren en met verschillende partijen samenwerken. In deze software kunt u modellen samenvoegen en dankzij de Clash Detectie ziet u al in een vroeg stadium of er conflicten in het model voorkomen. Hierdoor kunt u al vóór aanvang van de bouw problemen detecteren en deze tijdig oplossen. Zo verlaagt u faalkosten en voorkomt u vertragingen.

Navisworks is uitermate geschikt voor projectmanagement en biedt voordelen voor BIM-coördinatoren en BIM-managers, maar ook voor BIM-modelleurs en werkvoorbereiders. Deze software zorgt ervoor dat iedereen binnen het projectteam beter kan samenwerken en in verbinding blijft.

De voordelen van Navisworks

duidelijke communicatie

Betere samenwerking

Met behulp van verschillende functies in Navisworks kunnen alle betrokken partijen goed samenwerken aan het ontwerp. Zo kunnen projectteams beter samenwerken dankzij de integratie van Navisworks-meldingen in de Autodesk Construction Cloud. Hierdoor kunnen veld- en kantoorteams goed met elkaar in verbinding blijven.

verbind alles met iedereen

Duidelijk overzicht

Met Navisworks kunt u alle projectgegevens in één model samenbrengen. Hierdoor verkrijgt u een duidelijk overzicht van uw project, zelfs als een animatie of gerenderde afbeelding. Ook kunt u dankzij dit heldere overzicht conflicten in het model tijdig opsporen en rapporteren.

Tijdbesparing

Bespaar tijd

Dankzij het duidelijke overzicht dat u verkrijgt in Navisworks, kunt u tijdig problemen opsporen en oplossen. Met behulp van Clash Detectie identificeert u collisie- en interferentieproblemen. Doordat deze clashes vroegtijdig aan het licht komen, kunt u deze vóór aanvang van de bouw oplossen en bespaart u on-site en rework tijd.

Verschil Navisworks Manage en Navisworks Simulate

Navisworks kent twee verschillende versies: Navisworks Manage en Navisworks Simulate. Hieronder leggen we de verschillen tussen de twee versies uit.

Autodesk Navisworks Manage

Met Navisworks Manage heeft u de meest volledige versie van Navisworks. Deze wordt vooral gebruikt voor conflictdetectie en geavanceerde communicatie. In dit pakket vindt u dan ook de functie Clash Detection. Hiermee kunt u conflicten in context bekijken en vervolgens auditten, inspecteren en rapporteren in een 3D-model.

Gebruik Navisworks Manage voor: simulatie en analyse, modelevaluatie, kwantificering, coördinatie en conflictsignalering en integratie van meldingen met de Construction Cloud en met Revit.

Navisworks Simulate is de minder uitgebreide versie van Navisworks. Met deze versie kunt u geen conflict detectie uitvoeren. Navisworks Simulate wordt dan ook vooral gebruikt om soepele 3D-modelevaluaties te ondersteunen.

Gebruik Navisworks Simulate voor: simulatie en analyse, modelevaluatie en kwantificering.

AEC Collection

Breid uw workflow uit met de AEC Collection (Bouw)

Navisworks zit inbegrepen bij de AEC Collection van Autodesk. De AEC Collection biedt de belangrijkste CAD-oplossingen voor de bouwsector. Alle softwarepakketten van de AEC collectie werken naadloos met elkaar waardoor alle betrokkenen binnen het project op een efficiënte wijze met elkaar kunnen werken.

Neemt u nieuwe werknemers aan of breidt u uw projectteam uit? Zorg er dan voor dat u de juiste software heeft gekoppeld binnen de AEC collectie om uw bouwproces zo optimaal mogelijk te laten presteren.

PD&M collection

Breid uw workflow uit met de PD&M Collection (Werktuigbouwkunde)

Autodesk Navisworks is inbegrepen bij de PD&M Collection van Autodesk. In de PD&M collectie zijn alle belangrijkste softwareoplossingen verwerkt voor de werktuigbouwkunde. Met gebruik van de PD&M collectie zorgt u ervoor dat uw gehele BIM-proces wordt geoptimaliseerd en dat uw project zo efficiënt mogelijk verloopt.

De Product Design & Manufacturing (PD&M) Collection stelt u in staat om uw complete workflow zo efficiënt mogelijk in te stellen. Benieuwd naar hoe uw workflow kan worden geoptimaliseerd? Neem dan contact met ons op voor professioneel advies.

Vraag een offerte aan

Navisworks inzetten voor uw bedrijf

Wilt u gebruik maken van Navisworks? Vraag dan nu een offerte aan. ICN Solutions ondersteunt u met het licentiebeheer en helpt u op weg met de software. Samen met u bekijken we wat u nodig heeft binnen uw organisatie en bespreken we de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen? Bel dan +31 73 750 6 750

Waarom ICN Solutions?

  • 20+ jaar Autodesk expertise
  • Consultancy & maatwerk
  • In-house training center
  • Levering hardware & systeembeheer
CADexpress CAD shop

What’s new?

Navisworks 2024: Ontdek de nieuwe functies en verbeteringen

webinar Navisworks 2024 Whats new
AutoCAD 2024 is beschikbaar! Ook in deze release versie zitten weer vele nieuwe functionaliteiten. In dit blog hebben we alle nieuwe features en verbeteringen voor u op een rij gezet. Zo bent u weer op de hoogte van alle mogelijkheden in AutoCAD 2024.

Word een Navisworks expert

Navisworks trainingen voor beginners en gevorderden

training Autodesk Navisworks
Wilt u uw vaardigheden in Autodesk Navisworks vergroten? Schrijf u dan in voor een van onze trainingen! Of u nu een beginner bent of een gevorderde gebruiker, wij hebben de perfecte training voor u. Investeer vandaag nog in uw carrière met een Navisworks cursus.

Case: Voets& Donkers

Werken op het snijvlak van bouw en werktuigbouw

Voor complexe projecten, waarbij tekeningen van verschillende partijen en bestandstypes op elkaar moeten worden afgestemd, is Navisworks ideaal: “Hiermee is het mogelijk om multidisciplinaire ontwerpgegevens te combineren in één projectmodel.”
Is Navisworks beschikbaar voor MAC OS en Windows?

Autodesk Navisworks is alleen te downloaden en installeren voor Microsoft Windows. Navisworks is helaas niet compatibel met Apple Mac OS. Bekijk de systeemvereisten van Navisworks voor meer informatie.

Wat zijn de minimale systeemvereisten om Autodesk Navisworks te kunnen draaien?

De minimale systeemvereisten voor Autodesk Navisworks kunnen variëren afhankelijk van de versie. Bekijk de systeemvereisten voor Navisworks voor meer informatie.

Hoe kan ik Autodesk Navisworks bestellen?

U kunt Navisworks via ons bestellen door het formulier in te vullen, wij sturen u dan een bijpassende offerte. U kunt licenties ook direct kopen bij de webshop van CADexpress.

Welke versie van Navisworks krijg ik als ik het nu aanschaf?

U krijgt altijd de nieuwste versie. U kunt met uw Navisworks-abonnement echter ook de drie voorgaande versies installeren en gebruiken. Nadat u uw abonnement heeft afgesloten, ziet u de beschikbare downloads in uw Autodesk account.

Kan ik Autodesk Navisworks op meerdere computers installeren met één licentie?
Navisworks kan op maximaal drie computers of andere apparaten worden geïnstalleerd. Houd er echter rekening mee dat slechts één benoemde gebruiker tegelijkertijd kan inloggen en de software op één computer kan gebruiken.
Kan ik Navisworks-bestanden bekijken zonder abonnement?

Ja, dat kan. Met de gratis download van Navisworks Freedom kunt u eenvoudig samengevoegde 3D-modelgegevens openen, bekijken en verkennen. Deze viewer biedt ondersteuning voor NWD- en DWF-bestandsindelingen en vereist geen modelvoorbereiding, externe serverhosting, ingewikkelde installatieprocedures of doorlopende kosten.

Welke bestandsformaten ondersteunt Navisworks?
Autodesk Navisworks ondersteunt bestandsformaten zoals DWG, DWF, NWD, IFC, en nog veel meer.
Kan ik de AEC- of PD&M Collection later toevoegen aan mijn bestaande Autodesk Navisworks-licentie?

Ja, u kunt de AEC Collection of PD&M Collection later toevoegen aan uw bestaande Autodesk Navisworks-licentie. Neem contact met ons op voor informatie over het upgraden van uw huidige licentie.