Autodesk Inventor | Autodesk Gold Partner | ICN Solutions

3D product ontwerp werktuigbouw

Autodesk Inventor

Autodesk Inventor is professionele 3D CAD-software die wordt gebruikt voor het ontwerpen van werktuigbouwkundige producten. Met Inventor kunnen engineers en tekenaars 3D designs tekenen, diversie documentatie maken, en productsimulaties doen.

Autodesk Inventor beschikt over meerdere tools waarmee u producten in een aanzienlijk kortere tijd kunt ontwerpen. Ook kunt u met tools uw workflow optimaliseren om zo uw project met minimale kosten af te ronden.

Door gebruik te maken van Autodesk Inventor en de expertise van ICN Solutions zorgt u ervoor dat de kwaliteit van uw producten wordt gewaarborgd en uw projectkosten worden geminimaliseerd.

De voordelen van Inventor

Rendabel werken

Kostenefficiënt

Door Inventor te gebruik voor het ontwerpen van producten of mechanische onderdelen zorgt u ervoor dat uw workflow zo efficiënt mogelijk verloopt. Door deze efficiëntie zal niet alleen de productiviteit verhogen maar ook de kostenefficiëntie van uw project.

Tijdbesparing

Lagere faalkosten

Voer sterkteanalyses uit op uw ontwerpen om te analyseren of uw ontwerp sterk genoeg is. Door deze analyses uit te voeren wordt u in staat gesteld om fouten in een vroeg stadium te ontdekken. Hierdoor zullen de faalkosten worden geminimaliseerd.

icon model

Beter inzicht in uw model

Inventor biedt de mogelijkheid om materialen aan het 3D-model te verbinden. Inventor kent hierbij het gewicht van het soortelijk gewicht materiaal en kan zo nauwkeurige inzichten bieden over uw ontwerp.

PD&M collection

Breid uw workflow uit

Autodesk Inventor valt onder de PD&M-collectie van Autodesk. Deze collectie biedt een ruim aanbod van tools voor de verschillende disciplines in de werktuigbouw. Met behulp van de PD&M collectie zorgt u ervoor dat uw productontwerpen worden verbeterd en uw samenwerking met optimale efficiëntie verloopt.

Met de Product Design & Manufacturing Collectie kunt u de complete workflow van uw productontwerp beheren met 3D-ontwerp, visualisatie, simulatie en gegevenssoftware. Benieuwd hoe u uw workflow kunt uitbreiden? Wij geven u professioneel advies en zorgen er zo voor dat uw project kostenefficiënt zal verlopen.

Vraag een offerte aan

Inventor inzetten voor uw bedrijf

Wilt u gebruik maken van Autodesk Inventor? Vraag dan nu een offerte aan. ICN Solutions ondersteunt u met het licentiebeheer en helpt u op weg met de software. Samen met u bekijken we wat u nodig heeft binnen uw organisatie en bespreken we de mogelijkheden.Heeft u nog vragen? Bel dan +31 73 750 6 750

Waarom ICN Solutions?

  • 20+ jaar Autodesk expertise
  • Consultancy & maatwerk
  • In-house training center
  • Levering hardware & systeembeheer
CADexpress CAD shop

Webinar on-demand

Inventor 2024: Ontdek de nieuwe functies en verbeteringen

webinar Inventor 2024-Whats new
Autodesk Inventor Professional 2024 is beschikbaar! Ook in release versie 2024 zitten weer nieuwe functionaliteiten. In deze webinar zullen we de grootste veranderingen uitlichten. Aan de hand van een live demonstratie van deze nieuwe functionaliteiten zal het nog duidelijker overgebracht worden.

Word een Inventor expert

Inventor trainingen voor beginners en gevorderden

training Autodesk Inventor
Wilt u uw vaardigheden in Autodesk Inventor naar een hoger niveau tillen? Schrijf u dan in voor een van onze uitgebreide cursussen! Of u nu een beginner bent of een gevorderde gebruiker, wij hebben de perfecte training voor u. Investeer vandaag nog in uw professionele ontwikkeling met onze Inventor cursussen.

Case: Cornelissen Metaaltechniek

Inventor iLogic bespaart veel tijd bij werkvoorbereiding

webinar Revit 2024-Whats new
Dankzij iLogic, een programmeertool binnen Inventor, heeft Cornelissen Metaaltechniek de productie van honderden stalen draagconstructies aanzienlijk verbeterd. De productie kan nu veel efficiënter worden uitgevoerd: Wat eerst een hele dag kostte, kan nu in slechts een half uur worden gedaan.
Wat is het verschil tussen Inventor en AutoCAD?
Autodesk Inventor is een 3D CAD-software voor mechanische ontwerpen en productontwikkeling, terwijl AutoCAD voornamelijk wordt gebruikt voor 2D-tekeningen en algemene ontwerptoepassingen. Inventor is geoptimaliseerd voor het maken van 3D-modellen en het simuleren van mechanische bewegingen en spanningen.
Is Inventor beschikbaar voor MAC OS en Windows?

Autodesk Inventor is alleen compatibel met Microsoft Windows. Bekijk de systeemvereisten van Inventor voor meer informatie.

Wat zijn de minimale systeemvereisten om Autodesk Inventor te kunnen draaien?

De minimale systeemvereisten voor Autodesk Inventor kunnen variëren afhankelijk van de versie. Bekijk de nieuwste systeemvereisten voor Inventor voor meer informatie.

Hoe kan ik Autodesk Inventor bestellen?

U kunt Inventor via ons bestellen door het formulier in te vullen, wij sturen u dan een bijpassende offerte. U kunt licenties ook direct kopen bij de webshop van CADexpress.

Welke versie van Inventor krijg ik als ik het nu aanschaf?
U krijgt altijd de nieuwste versie van Inventor. U kunt met uw Inventor-abonnement echter ook de drie voorgaande versies installeren en gebruiken. Nadat u uw abonnement heeft afgesloten, ziet u de beschikbare downloads in uw Autodesk account.
Kan ik Autodesk Inventor op meerdere computers installeren met één licentie?
Inventor kan op maximaal drie computers of andere apparaten worden geïnstalleerd. Houd er echter rekening mee dat slechts één benoemde gebruiker tegelijkertijd kan inloggen en de software op één computer kan gebruiken.
Kan ik bestanden uit andere CAD-software importeren in Autodesk Inventor?
Ja, Autodesk Inventor ondersteunt het importeren van bestanden uit andere CAD-systemen, zoals SolidWorks, CATIA en Pro/ENGINEER. U kunt deze bestanden importeren en ze bewerken in Inventor.
Kan ik Autodesk Inventor gebruiken voor 3D-printen?
Ja, Autodesk Inventor ondersteunt 3D-printen. U kunt 3D-modellen maken en deze exporteren naar bestandsformaten die compatibel zijn met 3D-printers. Autodesk biedt ook specifieke software, zoals Autodesk Netfabb, voor geavanceerdere 3D-printtaken.
Kan ik de PD&M Collection later toevoegen aan mijn bestaande Autodesk Inventor-licentie?
Ja, u kunt de PD&M Collection later toevoegen aan uw bestaande Autodesk Inventor abonnement. Neem contact met ons op voor informatie over het upgraden van uw huidige licentie.