Eerste voorspellingen laten veel chauvinisme zien - ICN Solutions

Eerste voorspellingen laten veel chauvinisme zien

Wij zien Oranje zonder moeite wereldkampioen worden

De eerste voorspellingen in onze EK poule druppelen binnen en hierin zijn het niet de algemene topfavorieten Frankrijk, Engeland en outsider Portugal die de toon slaan maar de deelnemers aan de ICN EK Poule zien een herhaling van 1988 als een van de meest waarschijnlijke scenario’s voor het aanstaande EK in Duitsland.

De FIFA Wereldranglijst wijst een duidelijke winnaar aan

Van de 24 deelnemende landen aan het EK van deze zomer bestaat de top 5 uit Frankrijk (2), België (3), Engeland (4), Portugal (6) en NEDERLAND (7). Iets wat nog nooit in de historie van het EK in lijn heeft gelegen met de uiteindelijke uitslag van het toernooi maar dat terzijde. Frankrijk is met Kylian Mbappé als duurste speler van het WK (€ 180.000.000,00 euro) uiteraard een van de grootste kanshebbers maar de Fransen hebben niet de meest fantastische statistieken op EK’s de afgelopen jaren.

Nederland niet met speler in top 10 duurste spelers op dit EK

Of het iets zegt weten we niet maar Nederland staat niet in de top 10 met meest dure spelers dit EK voetbal. De lijst wordt zoals gezegd aangevoerd door Fransman Kylian Mbappé maar ook Jude Bellingham (Real Madrid) en Bukayo Saka (Arsenal) behoren tot de duurste spelers van het aankomende EK. Eerste Nederland op het lijstje is Xavi Simons op plaats 15 (€ 80.000.000,00) en Frenkie die Jong voor wie een slordige € 70.000.000,00 op tafel moet worden gelegd.

Topfavorieten kennen geen beste historie op het EK Voetbal

Lijstjes zijn maar lijstjes maar uiteindelijk moet het op het veld gebeuren. Kijkend naar de afgelopen 5 toernooien trok Spanje 2x aan het langste eind (2008 en 2012) in de hoogtijdagen van het Spaanse elftal maar gingen “outsiders” als Portugal (2016), Italië (2021) en zelf Griekenland (2004) er met de EK Cup vandoor.