Frankrijk maakt definitieve EK-Selectie bekend - ICN Solutions

Frankrijk maakt definitieve EK-Selectie bekend

Oranje opponent Frankrijk maakt voorlopige EK Selectie bekend

De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft de definitieve 25-koppige selectie van Frankrijk voor het aanstaande EK in Duitsland bekend gemaakt. Grote verrassing in de definitieve selectie is N’Golo Kanté die na bijna 2 jaar van afwezigheid toch weer uit kan gaan komen voor les Bleus!

Eerder in de kwalificatie ontmoette Oranje “Les Blues” al twee maal. Beide keren wist Oranje niet van de Fransen te winnen. Aan de andere kant wist Frankrijk nog nooit van Nederland te winnen op een EK eindronde. In de 3 gespeelde wedstrijden op een eindronde speelde Oranje en Frankrijk één keer gelijk (0-0 op het EK 1996 in Engeland) en wist Nederland in de andere twee wedstrijden te winnen met respectievelijk 3-2 (EK 2000 in Nederland) en 4-1 (EK 2008 in Zwitserland).

Bij de bookmakers horen de Fransen bij de superfavorieten en bij de Oranje fans als een van de belangrijkste te kloppen tegenstanders in de groepsfase. Op vrijdag 21 juni aanstaande speelt Nederland in het tweede groepsduel op het EK om 21:00 tegen de ploeg van Didier Deschamps.