Oranje selectie nagenoeg compleet op training in Zeist - ICN Solutions

Oranje selectie nagenoeg compleet op training in Zeist

Het wordt steeds drukker op de KNVB Campus in Zeist waar sinds vorige week maandag de gedeeltelijke selectie van het Nederlands elftal is neergestreken. Gisteren meldde Champions League Finalist Donyell Malen zich ook in Zeist.

De 26 spelers die deel uitmaken van de EK Selectie waren op maandag 27 mei nog niet allemaal te zien op de trainingsvelden van de KNVB Campus. Waar Marten de Roon zich nog last minute afmeldde met een blessure waren verder de internationals Georginio Wijnaldum, Nathan Aké, Daley Blind, Jeremie Frimpong, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Ian Maatsen, Donyell Malen, Tijjani Reijnders, Micky van de Ven en Stefan de Vrij ook nog niet van de partij wegens verplichtingen in clubverband.

Officiële voorbereiding van start

Na twee vrije dagen kwam Oranje afgelopen zaterdag 1 juni weer samen in Zeist en deze keer met de definitieve selectie. Ook Donyell Malen (speler van de Champions League finale van zaterdagavond) meldde zich direct op zondag al in Zeist voor de voorbereiding.

Het wachten is op de laatste oranjeklanten

Op 6 juni speelt Oranje de eerste van twee oefenwedstrijden. Om 20:45 is in stadion de Kuip in Rotterdam Canada de tegenstander waar de selectie van het Nederlands elftal zal bestaan uit  24 spelers omdat Tijani Reijnders en Teun Koopmeiners pas op 7 juni naar Zeist komen. Reijnders krijgt van bondscoach Ronald Koeman wat extra rust omdat hij afgelopen vrijdag nog met AC Milan een oefenduel speelde in Perth en Teun Koopmeiners speelde afgelopen zondag nog een competitiewedstrijd tegen Fiorentina.

Oefenprogramma Oranje

Het Nederlands Elftal oefent in eigen land nog op donderdag 6 juni tegen Canada en maandag 10 juni tegen Ijsland. Beide wedstrijden beginnen om 20:45 uur en worden gespeeld in Stadion de Kuip in Rotterdam. Voorafgaand aan het eerste oefenduel tegen Canada zal duidelijk zijn wie de eerste keeper wordt van Oranje… Rondald Koeman heeft de keuze uit Bart Verbruggen, Mark Flekken en Justin Bijlow.