6 reden om BIM-software te huren in plaats van te kopen


U wilt aan de slag met BIM. Alle betrokkenen zijn overtuigd van de voordelen, dus het is tijd om de juiste software aan te schaffen. Maar wat is nu beter: kopen of huren? We geven u 6 redenen waarom software huren beter is dan BIM-software kopen.

Software kopen of huren?

Vroeger was de aanschaf van software veel eenvoudiger. Kopen was eigenlijk de enige optie. Tegenwoordig zijn er veel meer opties en softwareontwikkelaars als Autodesk, Adobe en Microsoft werken allemaal met zogenaamde ‘pay-as-you-go’ plannen. Adobe is zelfs zo ver gegaan om een einde te maken aan de eeuwigdurende licenties. Hiermee is de software dus niet langer van u. Aan de andere kant: wat heb je aan verouderde software die van u is, maar die de klus niet meer kunnen klaren?

Een huurlicentieplan is een andere manier om die tools te krijgen die u nodig heeft. Het lijkt misschien gek om te moeten blijven betalen om de software te kunnen gebruiken, maar er zijn meerdere redenen waarom het huren van software de beste oplossing kan zijn voor de IT-behoefte van uw organisatie.

1. Veel lagere kosten vooraf

Het kopen van software brengt vooraf hoge kosten met zich mee. Het kan hierdoor een grote investering van bedrijfskapitaal zijn als u in een keer software moet kopen die al uw medewerkers nodig hebben. Bij het huren van BIM-software heeft u kleinere, betere beheersbare kosten op reguliere basis.

2. Eenvoudige bepaling van de ROI

Een van de problemen bij de aankoop van een softwarelicentie is dat de hoge kosten en de onbepaalde gebruiksduur het moeilijk maken om te weten wat de investering gaat kosten. U weet weliswaar de prijs van de aanschaf, maar niet hoe lang de software gebruikt gaat worden. Gaat het 1 jaar mee, of misschien wel 5 jaar? Hoe langer u software gebruikt, hoe minder het kost. Maar tegelijkertijd heeft u dus ook geen updates. Hoe groot is de kans op problemen met verouderde software? Wat als uw licentiebehoeften veranderen? Bij een toename van medewerkers moet u licenties toevoegen; bij een daling van medewerkers zit u met een voorraad ongebruikte software.

3. Betrokkenheid op korte termijn

Bij het kopen van een BIM softwarelicentie legt u uw geld voor altijd daaraan vast. Bij een huurplan verbindt u zich alleen voor de tijd dat u de software wilt gebruiken. Er is geen risico in het bezitten van de software; zodra je de software niet meer nodig hebt, kunt u stoppen met de huur.

4. Huren vervult een tijdelijke softwarebehoeften

Heeft u een stagiaire in dienst? Of een project met speciale softwarebehoeften? Huur de software die nodig is en als het project is afgelopen, stopt ook het huurplan.

5. Veelzijdige installatie opties

Traditioneel gezien is bij de koop van software de licentie gekoppeld aan een apparaat. Bij verhuur is dit echter aan de gebruiker. Oftewel, bij koop kunt u de software meestal alleen installeren op 1 computer, bij huur vaak op meerdere computers. Met huur kunnen gebruikers de software niet alleen gebruiken op hun desktop, maar bijvoorbeeld ook op hun laptop of thuiswerkstation. Of op locatie bij een BIM -project.

6. Flexibele toepassingen

Huurplannen zijn meestal veel flexibeler in gebruik. Ze bieden continue upgrades, waardoor u altijd up-to-date bent. Vaak bieden ze ook extra diensten, zoals cloudopslag of opties voor klantondersteuning.

BIM software huren of kopenDat zijn ze: onze 6 redenen waarom software huren in de meeste gevallen de beste oplossing is.

Bent u op zoek naar BIM software voor uw bouwprojecten? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de AEC Collection van Autodesk of de BIM360 software. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met ICN Solutions voor passend advies.


Contact

Europalaan 14 – 18
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
Postbus 3302
5203 DH ‘s-Hertogenbosch

info@icn-solutions.nl
+31 73 750 6 750

KvK: 16089072
BTW: NL809917178B01

Partners

Autodesk Gold Partner
HP Gold Partner
CADexpress
BIM Basis

© 2021 ICN Solutions. All rights reserved.