AutoCAD (LT) 2024: Nieuwe functies en verbeteringen - ICN Solutions

AutoCAD (LT) 2024: Nieuwe functies en verbeteringen

Autodesk AutoCAD 2024
Autodesk AutoCAD 2023 is beschikbaar! In deze versie zijn weer vele nieuwe functies toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd. Lees hieronder wat er allemaal nieuw is.

Nieuw in Autodesk AutoCAD (LT)

Activity Insights – AutoCAD 2024Activity Insights AutoCAD 2024
Het nieuwe Activity Insights registreert tekengebeurtenissen in een database zodat u deze op elk moment kunt bekijken. Deze gebeurtenissen bestaan bijvoorbeeld uit wijzigingen in de tekening, plotten, opschonen, xres gebruiken en tekeningen hernoemen of kopiëren.

Plotten en opschonen zijn gebeurtenissen die meteen worden vastgelegd. Andere events worden opgeslagen zodra de tekening wordt opgeslagen. In Activity Insights kunt u de gebeurtenissen filteren op datum, gebruiker en event. Zo blijft u goed op de hoogte van relevante bestandswijzigingen van meerdere gebruikers.

Smart Blocks: Replacement – AutoCAD 2024Smart Blocks Replacement AutoCAD 2024
Eén of meerdere blokken vervangen in AutoCAD is nog nooit zo makkelijk geweest. Selecteer eenvoudig weg de blokken die u wilt vervangen en klik op de ‘Replace’ functie. Dankzij Machine Learning verschijnen er voorgestelde blokken in het palet, maar hier vindt u ook recent gebruikte blokken en een handmatige selectie van blokken. Kies hier het gewenste blok en de geselecteerde blokken worden meteen vervangen.

Smart Blocks: Placement – AutoCAD & AutoCAD LT 2024Smart Blocks Placement AutoCAD 2024
Met deze slimme functie kunt u automatisch blokken in uw tekening plaatsen op basis van waar u tot nu toe dezelfde blokken in uw DWG-bestand heeft ingevoegd. Hierdoor hoeft u minder te klikken en bespaart u waardevolle tijd tijdens het proces.

AutoCAD LT heeft nu ook AutoLISP – AutoCAD LT 2024
Ook in AutoCAD LT kunt u nu gebruik maken van AutoLISP. Het ondersteunt Autolisp Source (LSP)-bestanden, gecompileerde LSP-bestanden, fast-load Autolisp (FAS) en Visual LISP Applications (VLX)-bestanden.

Verbeteringen in AutoCAD & AutoCAD LT

Markup Import & Markup Assist
In AutoCAD 2023 zijn Markup Import & Markup Assist toegevoegd. In deze nieuwe versie zijn er verbeteringen aangebracht aan de Markup Assist functie. Hieronder lichten we de verbeteringen toe:

  • Markup Assist herkent doorgestreepte tekst en stelt u in staat de tekst uit een markup te verwijderen of te vervangen. Tekstopmerkingen die aan een PDF zijn toegevoegd, kunnen ook in de tekening worden ingevoegd.
  • Nadat u op de gemarkeerde rand van een tekstopmaak heeft geklikt, ziet u ‘Update Existing Tekst’ als een nieuwe optie. Als u ‘Append’ kiest, wordt de tekst van de markering toegevoegd aan het einde van de geselecteerde tekst. Als u ‘Replace’ kiest, wordt de bestaande tekst verwijderd en de markup-tekst toegevoegd.
  • Markup Assist detecteert bepaalde instructies in markuptekst zoals ‘verplaatsen’, ‘kopiëren’ of ‘verwijderen’. Als u op die instructietekst klikt, wordt de bijbehorende opdracht gestart. Markups waarop wordt gehandeld, worden automatisch vervaagd. U kunt ook markups vervagen wanneer u deze wilt negeren.

My Insights Macro Advisor & Dashboard
Deze functie biedt waardevolle informatie op het juiste moment en in de juiste context. Zo helpt het u om stappen te automatiseren.

Count & Blocks Palette – Ook in AutoCAD LT 2024
Het tellen van blokken is nu tot 70% sneller en het hergebruiken van ontwerpinhoud met blokken is tot 47% sneller In AutoCAD 2024.

ACAD for Mac – M series chip – Ook in AutoCAD LT 2024
Nu ook ondersteuning voor Apple Silicon waardoor de algemene prestaties op de Mac met 2x verhoogd.

Web AutoLISP API’s
Er zijn nu aanpassingen mogelijk om een reeks opdrachten in AutoCAD op het web te automatiseren.

Abonnement op AutoCAD 2024

Als u een abonnement heeft op AutoCAD heeft u meteen toegang tot al deze nieuwe functies en updates. Wilt u nog een abonnement aanschaffen? Neem dan contact met ons op.

Gratis webinar on-demand – AutoCAD 2024: What’s New?

Bekijk onze gratis webinar on-demand om een toelichting en demonstratie te krijgen van de belangrijkste nieuwe functies en verbeteringen in AutoCAD 2024. Vul onderstaand formulier in om de webinar meteen te bekijken.

webinar Revit 2024 tips en tricks

Meer over Autodesk AutoCAD:
Webinar on-demand → AutoCAD Tips & Tricks
Bericht → BIM werken met AutoCAD en Autodesk Construction Cloud

Meld u aan voor onze e-mails