AutoCAD: Licentie verkrijgen en downloaden - Stap-Voor-Stap Gids - ICN Solutions

AutoCAD: Licentie verkrijgen en downloaden – Stap-Voor-Stap Gids

AutoCAD, ontwikkeld door Autodesk, is een toonaangevend softwareprogramma voor computerondersteunde ontwerp- en tekenwerkzaamheden dat wordt gebruikt door professionals in verschillende sectoren, zoals architectuur, engineering, bouw en productontwerp.

AutoCAD

Bent u klaar om aan de slag te gaan met AutoCAD, ’s werelds toonaangevende software voor computerondersteund ontwerpen (CAD)? Het verkrijgen van een licentie en het downloaden van de software is een eenvoudig proces dat slechts een paar stappen vereist. In deze gids laten we u zien hoe u uw AutoCAD-avontuur kunt beginnen.

Stap 1: Het verkrijgen van een AutoCAD-licentie

Voordat u AutoCAD kunt downloaden, heeft u een geldige licentie nodig. AutoCAD biedt verschillende soorten licenties aan, waaronder single-user subscriptions en multi-user subscriptions. Het proces voor het verkrijgen van een licentie kan variëren, afhankelijk van het type licentie dat u kiest.

Soorten AutoCAD-licenties
Er zijn verschillende soorten licenties beschikbaar, afhankelijk van uw behoeften en gebruik.
Enkele veelvoorkomende licenties zijn:

  • Eenmalige licentie: Dit is een permanente licentie waarmee u de software voor onbepaalde tijd kunt gebruiken, maar u ontvangt geen toekomstige updates.
  • Abonnement (Single-user): Met een abonnementslicentie heeft u toegang tot de nieuwste versie van AutoCAD en ontvangt u regelmatig updates en ondersteuning.
  • Autodesk Flex: Dit is een pay-as-you-go optie waarmee je vóór de aankoop tokens kunnen gebruiken voor een product dat beschikbaar is bij Flex tegen een dagelijks tarief. Dit is een fijne optie voor teamleden of personen die een product eerst willen uitproberen of slechts af en toe toegang nodig hebben.

Als u een subscription wilt aanschaffen neemt u contact op met geautoriseerde Autodesk-reseller ICN Solutions. We geven advies voor de juiste licentieoptie op basis van uw behoeften en budget. Of bel direct met ICN Solutions: +31 73 750 6 750

Stap 2: Inloggen op uw Autodesk-account

Zodra u uw AutoCAD-licentie heeft verkregen, is het tijd om in te loggen op uw Autodesk-account. Ga naar de Autodesk-website en meld u aan met uw inloggegevens. Als u nog geen Autodesk-account heeft, kunt u er een aanmaken door u te registreren.

Stap 3: Toegang tot de software

Eenmaal ingelogd op uw Autodesk-account, gaat u naar de sectie ‘Producten en services’ of ‘Mijn software’. Hier vindt u een lijst met alle softwareproducten waarvoor u een licentie heeft, waaronder AutoCAD. Zoek naar AutoCAD in de lijst en klik op de knop ‘Downloaden’ of ‘Installeren’.

Stap 4: Het installatieproces

Na het klikken op de downloadknop wordt het installatiebestand van AutoCAD gedownload naar uw computer. Zodra het downloaden is voltooid, dubbelklikt u op het bestand om het installatieproces te starten.

Volg de instructies op het scherm om AutoCAD op uw computer te installeren. Tijdens het installatieproces wordt mogelijk gevraagd om uw Autodesk-accountgegevens in te voeren en om een serienummer of productcode in te voeren, afhankelijk van het type licentie dat u heeft.

Stap 5: Activering van de software

Na de succesvolle installatie moet u AutoCAD activeren met behulp van uw Autodesk-account. Start de AutoCAD-software en meld u aan met uw Autodesk-inloggegevens wanneer daarom wordt gevraagd. Dit proces kan variëren, afhankelijk van de versie van AutoCAD die u heeft geïnstalleerd.

Gefeliciteerd! U heeft nu met succes een AutoCAD-licentie verkregen en de software gedownload en geïnstalleerd op uw computer. U bent klaar om te beginnen met het maken van prachtige ontwerpen en tekeningen met behulp van ’s werelds meest toonaangevende CAD-software.

AutoCAD biedt een breed scala aan functies en tools om u te helpen bij het realiseren van uw ontwerpen, of u nu een beginner bent of een doorgewinterde professional. Verken de mogelijkheden en laat uw creativiteit de vrije loop!

Conclusie

Het verkrijgen van een AutoCAD-licentie en het downloaden van de software is een eenvoudig proces dat slechts enkele stappen vereist. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u snel aan de slag met het maken van indrukwekkende ontwerpen en tekeningen met behulp van AutoCAD. Veel plezier en veel succes met uw ontwerpprojecten!

Meld u aan voor onze e-mails