Autodesk BIM Collaborate Pro - ICN Solutions

Autodesk BIM Collaborate Pro

Eerder dit jaar introduceerde Autodesk BIM Collaborate Pro, een cloudgebaseerd softwareprogramma voor ontwerpsamenwerking en -coördinatie. De software verbindt teams en helpt bij de uitvoering van de ontwerpintentie en de levering van hoogwaardige, bouwbare modellen op één platform. BIM Collaborate Pro maakt, samen met BIM Collaborate, Autodesk Takeoff en Autodesk Build, onderdeel uit van de Autodesk Construction Cloud (ACC).

Wat is het verschil tussen de Autodesk Construction Cloud en BIM 360?

Met de komst van de ACC blijft het BIM 360 gewoon bestaan. Er wordt nog op doorontwikkeld en ook kunnen er  gewoon nog extra licenties worden aangekocht. Er is een hele nieuwe hub naast het BIM 360 platform geplaatst. Zowel nieuwe en/of verlengingen van bestaande licenties als bestaande BIM 360 producten hebben toegang tot het nieuwe platform. Er is dus een gratis extra omgeving naast het bestaande BIM 360 platform komen te staan.

Autodesk BIM Collaborate

Autodesk BIM Collaborate is de tegenhanger van het eerdere BIM 360 Coordinate. Het verbindt teams met cloudgebaseerde ontwerpcoördinatie- en samenwerkingswerkzaamheden. Belangrijk hierin is de mogelijkheid om de modellen geautomatiseerd samen te voegen en te clashen. Aparte licenties van BIM 360 Coordinate zijn niet meer te verkrijgen; hiervoor moet een licentie voor BIM Collaborate aangevraagd worden. Hiermee heeft u ook toegang tot het vertrouwde BIM 360 Coordinate.

Autodesk BIM Collaborate Pro

Wie in de cloud in één model wil samenwerken in Revit, Civil 3D of Plant 3D kan terecht bij Autodesk BIM Collaborate Pro. Eén centrale plek met data en één waarheid op het nieuwe BIM Collaborate Pro platform. Het grote voordeel van Autodesk BIM Collaborate Pro is dat u nu ook automatisch toegang heeft tot Autodesk BIM Collaborate en BIM 360 Coordinate. Naast het interactief samenwerken, kunt u hiermee dus ook clashen in de cloud. Ook hiervoor geldt dat BIM360 Design niet meer verkrijgbaar is. Maar met de aanschaf van BIM Collaborate Pro heeft u gewoon nog toegang tot uw bestaande projecten op het BIM 360 Design platform. Let op: dit is een aparte omgeving en de gegevens zijn niet gesynchroniseerd!

Webinar on-demand: Clashen in de cloud

Weten welke mogelijkheden BIM Collaborate Pro u kan bieden? Benieuwd hoe u uw samenwerking in de cloud met Revit kunt optimaliseren door de inzet van BIM Collaborate Pro? Bekijk dan onze webinar on demand! In zo’n 45 minuten legt onze BIM-expert alles uit over BIM Collaborate Pro en clashen in de cloud.

Bekijk hier de webinar on-demand

Autodesk BIM 360 Collaborate

Meld u aan voor onze e-mails