3B Tools voor Autodesk Revit

Snel en effectief modelleren volgens Nederlandse methodes en standaarden

Autodesk Revit en 3B Tools Software om op te bouwen

Autodesk Revit 3D modelleer-software wordt ingezet voor het ontwerpen en construeren van bouwobjecten. De functionaliteit van Autodesk Revit is zeer uitgebreid en geschikt voor het inrichten van een optimaal virtueel ontwerp- en bouwproces. Om dit nauw op de Nederlandse normen en standaarden aan te laten sluiten, heeft ICN Solutions add-on software ontwikkeld: 3B Tools. Deze biedt meer dan 100 handige tools die het werk van architecten, bouwkundig modelleurs, constructeurs, aannemers, installateurs en gebouwbeheerders effectiever en sneller maakt.
3B Tools
duidelijke communicatie

Optimale communicatie

3B Tools zorgen voor een optimale communicatie tijdens het gehele ontwerp- en bouwproces. Bijvoorbeeld door de 3B bibliotheek met Nederlandse omschrijvingen van meer dan 3.000 bouwelementen (families) voor Autodesk Revit.
 

Functionaliteit

 • Data exporter en importer
 • AutoCAD importbeheer
 • Parameter manager
 • Style manager
 • Ruimtebenamingen toekennen
jaar ervaring

Werken volgens BIM

3B Tools ondersteunt en sluit aan bij BIM. Autodesk Revit gebruikers beschikken daarmee over een krachtig gereedschap om het 3D ontwerp- en bouwproces volgens de BIM-methode in te richten en te begeleiden.
 
 

Functionaliteit

 • IFC Coderingen
 • Navisworks timeliner export
 • STABU Bestek Vergelijken
 • Schedule exporter
 • Navisworks clashes
maak betere producten

Waardevol en besparend

Het gebruik van 3B Tools is snel en eenvoudig te leren. Al vanaf dag 1 maken modelleurs aanzienlijk effectiever gebruik van Autodesk Revit en besparen kosten. Bouwelementen en informatie zijn sneller beschikbaar. Het ontwerp is eerder klaar.
 
 

Functionaliteit

 • Bouwbesluittoets en -rapportage
 • Family manager
 • Batch exporter
 • Elementnummering
 • VO/DO conversie

Overzicht software

Autodesk Revit

Gebruik Autodesk Revit 3D CAD software voor het maken van consistente, gecoördineerde en complete modelgebaseerde bouwontwerpen en documentatie.

Autodesk Revit LT
Met Autodesk Revit LT maakt u bouwkundige 3D-ontwerpen in een vereenvoudigde omgeving met 3D BIM-software.
3B-logo

3B Tools Complete voor architecten, bouwkundig modelleurs en aannemers die intensief met Autodesk Revit werken.

3B-logo

3B Bouwbesluit 2.0 voor architecten, bouwkundig modelleurs en aannemers die met Autodesk Revit en 3B Tools Complete werken en geautomatiseerd een bouwbesluittoets willen uitvoeren.

3B-logo

3B Tools LT voor architecten, bouwkundig modelleurs en aannemers die met Autodesk Revit LT werken en de eerste stap naar BIM maken.

ICN Solutions helpt u op weg

ICN Solutions adviseert over het gebruik van Autodesk Revit en 3B Tools en begeleidt de implemen­tatie binnen bedrijfs­omgevingen. Hiervoor bekijken we of de IT-infra­structuur voldoet aan de require­ments en brengen deze indien nodig op het benodigde niveau. Eventueel implemen­teren en configureren we Autodesk Revit en 3B Tools op locatie.

Training Autodesk Revit

ICN Training Center biedt een serie cursussen Autodesk Revit – van basisniveau tot geavanceerd – waarin u de principes van 3D modelleren leert en u uzelf kunt ontwikkelen tot Autodesk Certified Professional.

Training 3B Tools

Bij ICN Training Center leert u de uitgebreide functionaliteit van 3B Tools en 3B Bouwbesluit 2.0 toepassen. Op die manier heeft u het gereedschap in de vingers om een veelvoud aan tijd- en kostenbesparing te realiseren.

Deze trainingen zijn gratis en inbegrepen bij een abonnement van 3B Tools.

Neem contact op

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Autodesk Revit en 3B Tools voor uw bedrijf en/of overleggen over de implementatie ervan? Vul het formulier hierna in en wij nemen met u contact op.