Autodesk software, trainingen & support: Lasbedrijf Alphen vindt alles bij ICN

Autodesk software, trainingen & support: Lasbedrijf Alphen vindt alles bij ICN

Grote stalen containers van Renewi of Remondis, wie kent ze niet? U heeft ze vast wel eens langs de weg zien staan bij een grote verbouwing of bij de sloop van een gebouw. Maar heeft u er ook al eens bij stilgestaan wie verantwoordelijk is voor het ontwerp en de productie van deze handige en veelgebruikte containers? Dawid Arendt, een tekenaar bij Lasbedrijf Alphen, vertelt ons over het ontwerpproces van de bekende stalen containers en de rol van Autodesk software hierin.

Lasbedrijf Alphen is de grootste lokale producent van containers in Nederland. Ze bouwen, repareren en verhuren de stalen containers én ze verzorgen het ontwerp en de productie van maatwerk containers. Dawid Arendt begon hier 6,5 jaar geleden als een van de tekenaars. Op dat moment was Autodesk nog niet de standaard tekensoftware bij het bedrijf, maar Dawid wilde graag met Autodesk Inventor gaan tekenen. Daarom gingen ze op zoek naar een partner die Autodesk licenties kon leveren. Zo kwamen ze uiteindelijk bij ICN Solutions terecht.

Verbetering vaardigheden Autodesk Inventor

Lasbedrijf Alphen werkt nu samen met ICN Solutions voor de Autodesk software. Naast de licenties voorziet ICN Solutions het bedrijf ook van consultancy en support en is er de mogelijkheid tot het volgen van trainingen voor de werknemers. Van deze mogelijkheid is ook al volop gebruik gemaakt. Van 2019 tot 2022 volgde Dawid al de trainingen Inventor Basis, Inventor Gevorderden en Inventor Sheet & Metal. Hierdoor is hij nu een echte expert in Inventor geworden: “Ik heb veel geleerd daar, dat moet ik eerlijk zeggen.” Hij leerde hier o.a. hoe hij taken in Inventor makkelijker kan aanpakken.

Naast de (betaalde) trainingen, blijven de tekenaars bij Lasbedrijf Alphen ook up-to-date dankzij de vele gratis webinars die ICN Solutions geeft. Deze zijn live te volgen of on-demand terug te bekijken. Op deze manier kunnen de tekenaars extra gratis kennis vergaren over de software en deze kennis meteen toepassen in hun ontwerpproces.

Werken met Autodesk software

Lasbedrijf Alphen heeft op het moment 3 tekenaars in dienst: twee tekenen 3D in Inventor en de ander verricht 2D tekenwerk in AutoCAD. Ze hebben dus in totaal 3 licenties van Autodesk. Dawid is erg te spreken over de Autodesk software: “Als er iets is, als ik er niet uitkom, dan worden de problemen doorgestuurd naar Autodesk. Zij kijken dan naar het probleem en ze zullen ervoor zorgen dat het niet meer zal gebeuren.” Bovendien vindt hij Inventor een makkelijk programma om in te tekenen: “Je kan gewoon intuïtief tekenen.”

Samenwerking met ICN Solutions

De samenwerking met ICN Solutions verloopt vlot en Lasbedrijf Alphen is hier enorm tevreden mee. Ook Dawid is erg te spreken over de samenwerking. Als hij aan ICN Solutions denkt dan noemt hij de woorden “snel, competent en makkelijk om mee samen te werken”. Bovendien vindt hij het fijn dat de accountmanager regelmatig contact opneemt om te vragen hoe alles gaat en of er nog ergens hulp bij nodig is. Het is volgens hem dan ook niet lastig om contact op te nemen met ICN Solutions en ze helpen graag bij eventuele problemen.

“Soms is de relatie belangrijker dan het product dat je verkoopt”. – Dawid Arendt

Toekomst Lasbedrijf Alphen & ICN Solutions

Het gaat goed met Lasbedrijf Alphen, ze hebben onlangs een derde tekenaar in dienst genomen én ze zijn verhuisd naar een nieuwe fabriek van maar liefst 6000m². Maar ze hebben de ambitie om nog meer te groeien. Hierdoor zou het kunnen dat ze in de toekomst gebruik zullen maken van de diensten van P2 Engineering. Dit is een werktuigbouwkundig tekenbureau die, net zoals ICN Solutions, valt binnen de ICN Group. Via dit tekenbureau is het mogelijk om tekenwerk uit te besteden. “Op dit moment hebben we het niet zo druk als normaal. Maar als we grote projecten hebben en tijd ervoor, dan zou ik wel contact opnemen met [P2 Engineering]. Ik weet dat de optie er is, dus daar kunnen we misschien nog een keer gebruik van maken.”

Lasbedrijf Alphen blijft voorlopig nog met veel plezier samenwerken met ICN Solutions. Wanneer er nieuwe Autodesk licenties of trainingen nodig zijn, zullen ze die ook zeker afnemen bij ICN Solutions. Dat is volgens Dawid ook het fijne aan de samenwerking: “Eén leverancier en die regelt alles.”

Hoe kan ICN Solutions uw organisatie helpen?

Bent u benieuwd hoe we ook u en uw organisatie verder kunnen helpen? Plan dan nu een afspraak in met één van onze experts.

Meld u aan voor onze e-mails