Generative design biedt nieuwe mogelijkheden - ICN Solutions

Generative design biedt nieuwe mogelijkheden

Technologie speelt al jaren een sleutelrol bij ontwerpen en produceren. En eerlijk is eerlijk, vaak wordt technologie gebruikt als productiviteitstool – bijvoorbeeld om beter, sneller en effectiever te tekenen. Maar, tegenwoordig is het ook mogelijk dat technologie helpt om het optimale, béste ontwerp te vinden. Dat is het idee achter generative design, een op kunstmatige intelligentie gebaseerd ontwerp-exploratieproces waarmee mensen en machines co-creëren.

Met generative design verleggen ontwerpers en ingenieurs hun focus. Van het tekenen en opslaan van objecten met een computer, naar het meer tijd besteden aan het kaderen van het échte probleem dat ze willen oplossen. Bij een generatief proces voert de ontwerper doelen, beperkingen en prioriteiten in (zoals gewicht, veiligheidsfactoren, materiaalvoorkeuren, productiemethoden en kostenbeperkingen), en vervolgens begint het partnerschap met technologie die voor het ontwerp de mogelijke opties gaat genereren.

In dit Engelstalige e-paper van Autodesk leest u wat de mogelijkheden van generative design zijn voor the future of manufacturing.


* engelstalig

Meld u aan voor onze e-mails