Gröninger levert wereldwijd reinigingssystemen - ICN Solutions

Gröninger levert wereldwijd reinigingssystemen

“Autodesk ideaal bij ontwerp tankreinigingsinstallaties”

De kracht van de Autodesk Product Design Suite zit vooral in de combinatie van de verschillende softwarepakketten. Ook Gröninger Cleaning Systems, de wereldwijd opererende Rotterdamse ontwerper en fabrikant van reinigingssystemen, kan dat onderstrepen. Bij het ontwerp van tankreinigingsinstallaties maakt Manager Engineering & Projects Harold Maasland dankbaar gebruik van het veelzijdige karakter van de Autodesk-software.

Harold Maasland heeft de dagelijkse leiding over de afdeling Projecten van Gröninger Cleaning Systems. “Wij ontwerpen en bouwen hoofdzakelijk maatwerk reinigingssystemen voor onder andere IBC-reiniging, rvs containerreiniging, speciale truckwash-systemen en in-plant cleaning systems. Deze tankreiniginginstallaties zijn onder meer bedoeld voor het reinigen van tankwagons, bulkwagens, silowagens of tankcontainers waarmeelevensmiddelen of chemicaliën worden vervoerd of waarin deze worden opgeslagen”, verduidelijkt hij. “De inwendige en uitwendige reiniging van dergelijke tanks is complex en vereist speciale apparatuur.

Voor het ontwerp van deze maatwerk reinigingssystemen zijn wij zo’n vijf jaar geleden begonnen deze in Autodesk Inventor in 3D te tekenen. Vaak wordt er voor onze reinigingsinstallaties ook een aparte ruimte gebouwd waarin deze worden geplaatst; hiervoor werken we ook geregeld nauw samen met bouwaannemers. Veel van deze aannemers werken echter nog steeds met 2D-tekeningen.

Daarom hebben wij bij ICN Solutions meerdere Autodesk Product Design Suites aangeschaft waarin ook AutoCAD zit. Overigens maken ook onze eigen tekenaars voor het ontwerp van de reinigingssystemen eerst altijd platte tekeningen
in AutoCAD. Pas nadat een ontwerp intern is goedgekeurd, wordt het omgezet in Inventor en gereedgemaakt voor de werkplaats.”

Gröninger Cleaning Systems

Dubai

Gröninger Cleaning Systems beschikt over een wereldwijde klantenkring. De reinigingssystemen vinden hun weg naar afnemers in binnen- en buitenland, tot in Saoedi-Arabië, Singapore en Vietnam aan toe. “Momenteel zijn wij bijvoorbeeld in Dubai bezig met de opbouw van een tankreinigingsinstallatie voor een groot logistiek bedrijf in de chemische sector. Dat project verloopt heel voorspoedig, en dat is mede te danken aan het veelzijdige karakter van de Autodesk Product Design Suite. De kracht zit ‘m vooral in de combinatie van de verschillende softwarepakketten; in ons geval zijn dat naast AutoCAD en Inventor voornamelijk AutoCAD Electrical en Vault.

Onze Electrical Engineer gebruikt AutoCAD Electrical met name voor het ontwerpen en tekenen van de elektrische schakelkasten die onderdeel vormen van de reinigingssystemen. En de natuurgetrouwe rendertekeningen uit Inventor gebruiken wij bijvoorbeeld ook voor onze nieuwsbrief die wij naar onze klanten wereldwijd versturen.”

Vault

Harold Maasland zegt ook heel blij te zijn met Vault: “Het mooie van dit documentmanagementsysteem is dat je gelijktijdig aan meerdere tekeningen kunt werken. Het is een soort vergaarbak van technische tekeningen, waarbij je zeker weet dat je altijd met de juiste versie volgens de laatste revisie werkt. Wij beschikken overigens over de Vault Workgroup, een uitgebreidere versie van Vault Basic. Behalve voor revisiebeheer is Vault Workgroup ook ideaal voor niet  CAD-gebruikers die toch willen deelnemen aan het goedkeuringsproces van de organisatie.

Zo is er een collega die vanuit zijn woonadres in Spanje met behulp van Vault Workgroup ontwerptekeningen mee beoordeelt, zonder dat hij daarvoor Inventor nodig heeft.” Over de samenwerking met ICN Solutions is de Manager Engineering & Projects zeer te spreken. “Als er vragen zijn, word je goed geholpen. De specialisten van ICN Solutions nemen alle tijd om zaken goed uit te zoeken, dat bevalt ons wel!”

Logo Gröninger Cleaning Systems

Meld u aan voor onze e-mails