ICN Solutions voor ZZP’ers: Rob Froeling vertelt over zijn ervaring

ICN Solutions voor ZZP’ers: Rob Froeling vertelt over zijn ervaring

Ook als ZZP’er heeft u een dealer nodig voor uw Autodesk licenties, maar bij welke dealer gaat u, en waar let u dan op? De werktuigbouwkundig engineer Rob Froeling laat ons weten waarom hij 7 jaar geleden voor ICN Solutions koos als zijn Autodesk-dealer en hoe de samenwerking verloopt.

“Ik zoek toch wat gemoedelijkheid, en waar vind je gemoedelijkheid in Nederland? Beneden de rivieren. En zo ben ik bij ICN Solutions terechtgekomen.” – Rob Froeling

Autodesk licentiebeheer en support

Rob Froeling voert engineeringstaken uit onder de naam iaRF (ingenieurs- en adviesdiensten Rob Froeling). Om dit werk te kunnen doen, gebruikt hij voornamelijk AutoCAD, Inventor en de managementtool Autodesk Vault. Dankzij deze combinatie kan hij snel opzetjes maken in 2D met AutoCAD, deze met Inventor uitwerken tot 3D modellen en alle bestanden managen met Vault. Het licentiebeheer van al deze software ligt bij ICN Solutions.

Naast het licentiebeheer, verzorgt ICN Solutions ook support. “Op het moment dat ik een probleem heb met de software of als ik vragen heb – technisch inhoudelijk – dan kan ik altijd aankloppen”, vertelt Rob. Hierbij kan het gaan om grotere problemen of software implementaties, maar ook voor kleinere vragen kan hij terecht bij ICN Solutions. “Een kleine tip van ‘kijk daar eens even op internet, daar staat misschien een tip waar je wat aan hebt.’ Ja dat soort support krijgen we ook. Dát moeten we net hebben. Korte lijnen, snelle reacties, dat is prettig werken. Als ik nu een probleem heb, wil ik het eigenlijk nu opgelost hebben. En niet over een week.” Met ‘we’ doelt Rob op het bedrijf waar hij nu voor werkt: SARIS Aanhangers B.V.. Ook dit bedrijf is namelijk sinds kort klant bij ICN Solutions.

Overstap van SARIS Aanhangers B.V.

Rob werkt ondertussen al bijna 2 jaar voor SARIS Aanhangers B.V. Hier verzorgt hij o.a. tekenwerk voor een langlopend project. Toen hij begon met deze samenwerking had het bedrijf een andere Autodesk dealer, maar Rob was niet tevreden over deze dealer. “Je moest eerst een case aanmaken, ook al was het maar een heel klein probleem, en dan moest je maar hopen dat even iemand wilde terugbellen of mailen. Ja dat liep gewoon niet soepel.” Aangezien SARIS Aanhangers B.V. een aantal aanpassingen moest maken in de Autodesk licenties en software, opperde Rob dat het misschien een goed idee was om een andere Autodesk dealer te zoeken.

Begin 2022 nam Rob één van de medewerkers van SARIS Aanhangers B.V. mee naar de Ask the Expert Day die werd georganiseerd door ICN Solutions. Hier maakten ze kennis met de nieuwe functies van Inventor 2023 en konden ze Inventor en Vault gerelateerde vragen stellen. Dit vonden ze een prettige ervaring: “Wij waren als Saris nog geen klant bij ICN, maar we waren wel welkom en er volgde ook geen factuur.” Mede dankzij deze fijne ervaring kwam uiteindelijk ook SARIS Aanhangers B.V. bij ICN Solutions terecht.

Vóór de overstap naar ICN Solutions werkte SARIS Aanhangers B.V. nog met Inventor 2021 en met Vault Basic voor alle engineers. “Vault basic is eigenlijk voor één persoon en niet voor meerdere engineers”, aldus Rob. Het was dus tijd om een paar veranderingen door te voeren wat betreft de software. Na de overstap is er meteen een update doorgevoerd zodat ze met Inventor 2023 konden werken, én is Vault Professional geïnstalleerd. “Het hele traject van overstappen van de andere dealer naar ICN toe en het implementeren van een nieuwe software is gewoon prima gegaan. Goed voorbereid, goed uitgevoerd, duidelijk uitgelegd, ja wat wil je nog meer.”

De toekomst

Rob Froeling blijft voorlopig nog wel even bij ICN Solutions met zijn Autodesk licenties. “Op het moment dat ik ergens iets ondergebracht heb – in dit geval dus het onderhoud van mijn contracten – en het is goed, waarom zou ik dan nog gaan wisselen? De prijzen zijn ongeveer hetzelfde overal, en het gaat mij juist om het persoonlijke contact en de service die ICN Solutions verleent. Dat vind ik belangrijk. Als ik dan meer moet betalen, dat vind ik dan niet meer erg. Dat betaalt zichzelf wel terug.”

Of hij nog verdere plannen heeft met ICN Solutions in de toekomst? “Ik weet dat ICN ook een tak heeft waar projecten binnenrollen en waar ze dus ook mensen kunnen linken aan een project (Job Engineers, red.). Daar werken ze ook samen met ZZP’ers, dat is heel gunstig. Als we een nieuw project hebben waar we eigenlijk niet iemand in loondienst willen plaatsen, maar waar we iemand even als tijdelijke kracht willen hebben, dan is dat leuk voor een ZZP’er.”

ICN Solutions is benieuwd wat de toekomst nog met zich mee gaat brengen en verheugt zich op een lange en fijne samenwerking met zowel Rob Froeling als met SARIS Aanhangers B.V.!

Hoe kan ICN Solutions u als ZZP’er helpen?

Bent u benieuwd hoe we ook u verder kunnen helpen? Plan dan nu een afspraak in met één van onze experts.

Meld u aan voor onze e-mails