Architecten kiezen voor K-VISION dankzij flexibele Revit families - ICN Solutions

Architecten kiezen voor K-VISION kozijnen dankzij flexibele Revit families

Kömmerling, onderdeel van de Duitse Profine Group, is in Nederland actief met het merk K-VISION Kozijnen. K-VISION is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt en wordt door een selecte groep partner kozijnfabrikanten verwerkt tot ramen, deuren en kozijnen.  Hierbij werken ze met alle partners in de keten samen. Dit betekent dat er in het voortraject ook met de architect besproken wordt wat de mogelijkheden zijn. Zo constateerde Kömmerling dat er vraag was naar Revit families van de kozijn producten. De architecten maakten deze destijds nog zelf.

Jelmer Bijlsma, Manager duurzaamheid en innovatie bij Kömmerling, zegt dat de vraag naar families steeds meer voorbijkwam. “Wij kunnen deze families niet zelf maken, dus hebben we een partner nodig die dat wel kan. En het liefst een partner die ook begrijpt hoe kozijnen in elkaar zitten.” Zo kwam Kömmerling terecht bij ICN Solutions.

Revit families voor kunststof kozijnen

Kömmerling ging met ICN Solutions om de tafel zitten om te bespreken wat ze wilden en hoe ze dat zouden kunnen realiseren. Hierna ging ICN Solutions aan de slag met de ontwikkeling van de families. Later is er ook een AEC-expert vanuit ICN Solutions ingeschakeld voor dit project. Deze expert komt uit de architectenwereld en wierp een blik op de families vanuit het oog van een architect. “Dat vond ik heel waardevol”, zegt Jelmer Bijlsma.

De Revit families worden momenteel in gebruik genomen door verschillende partijen. Bijlsma ziet dat de reactie op de nieuwe families “super positief” is: “De architecten zijn blij dat we het kunnen aanbieden, daar heb je op dit moment echt wel een streepje mee voor. En we hebben geen één keer gehoord dat er iets niet klopte.” Om te zorgen dat deze families ook altijd up-to-date zijn, worden ze in samenwerking met ICN Solutions gemonitord, geüpdatet en bijgeschaafd waar nodig.

De voordelen van Revit families

Hoe ervaart Kömmerling de voordelen die ze hebben van deze families? Bijlsma vertelt dat de service die ze bieden met de families ervoor zorgt dat ze zich nog meer onderscheiden van de concurrent: “Wij ondersteunen architecten met diverse tools zodat ze zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen werken. Doordat de kozijnen met hun families al in het voortraject beschikbaar zijn, hoeft de architect ook niet verder te zoeken. De families die Kömmerling biedt zijn zelfs zo aanpasbaar dat de architect er bijna elk kozijn mee kan maken die in een gebouw voor kunnen komen.”

“Iedereen is heel enthousiast over de mogelijkheden en de flexibiliteit van de families. Ze zijn in zo een mate aanpasbaar dat je er eigenlijk bijna alle kozijnen van kan maken die in een normaal gebouw voor zouden kunnen komen.” – Jelmer Bijlsma

Plannen voor de toekomst

Jelmer Bijlsma is zeer content over de samenwerking met ICN Solutions: “Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat ik heel tevreden ben met hoe het is gelopen.” Het zal dan ook geen verrassing zijn dat er al plannen klaarliggen voor de toekomst. “We hebben bijvoorbeeld besproken of we vanuit de Revit modellen een soort viewer of configurator kunnen maken. En zo zijn er nog meer ideeën. Wordt vervolgd!”

Wij kijken uit naar een lange en fijne samenwerking en naar vele innovaties met Kömmerling.

Hoe kan ICN Solutions uw organisatie helpen?

Ontdek op een eenvoudige en heldere manier wat BIM precies inhoudt en hoe het in de praktijk functioneert. Dit gratis e-book is speciaal ontworpen om complexe concepten begrijpelijk te maken, zodat u direct kunt profiteren van de voordelen.

Meld u aan voor onze e-mails