Thermo Electric vindt tekeningen met Autodesk Vault tool - ICN Solutions

Thermo Electric vindt makkelijker tekeningen met geprogrammeerde tool in Autodesk Vault

Thermo Electric InstrumentationThermo Electric Instrumentation maakt al meer dan 50 jaar temperatuursensoren voor voornamelijk de olie- en gasindustrie, semiconductor en energy markt. Deze sensoren meten de temperatuur in bijvoorbeeld ovens, opslagtanks of in pijpleidingen van raffinaderijen.

Technical manager Bas Linse vertelt over hun werkwijze: “We maken gespecialiseerde sensoren. Dus we hebben eigenlijk geen voorraad van complete sensoren, maar bijna alles wat we maken is ETO.” Ze kunnen oude tekeningen dus niet zomaar van de plank afhalen. Elke klant heeft zijn eigen specifieke eisen. Hierdoor wijken kleine details zoals dikte, materiaal, en meetbereik, net iets af van bestaande tekeningen. Al deze verschillende sensoren worden getekend in Autodesk AutoCAD.

Werken met een verouderde AutoCAD

In 2016 werkte Thermo Electric nog met AutoCAD 2000. Deze versie werd niet meer ondersteund en moest dus geüpdatet worden. Ze hadden aan deze versie echter een zoeksysteem gekoppeld dat ze graag mee wilden nemen. “Het probleem daarvan was dat het dus door onszelf geschreven was, door iemand die niet meer bij ons werkzaam was.” vertelt Linse hierover. Thermo Electric ging daarom op zoek naar een partner die hierin ondersteuning kon bieden, en die de kennis in huis had om eenzelfde soort systeem op te zetten.

temperatuursensoren thermo electric

Een nieuw geprogrammeerde tool als oplossing

Die kennis en ondersteuning vonden ze uiteindelijk bij ICN Solutions. ICN Solutions kwam met het plan voor een tool die vergelijkbaar was met het systeem waar ze eerder mee werkten. Deze tool zou gaan werken met AutoCAD in combinatie met Autodesk Vault. Wanneer documenten in de Autodesk Vault Workgroup dan naar de status ‘vrijgegeven’ veranderen, wordt deze tool geactiveerd. Het zorgt er vervolgens voor dat de tekeningen die worden vrijgegeven, automatisch als PDF naar een centrale omgeving worden geëxporteerd. De koppeling met het ERP is hierdoor direct gemaakt, en er is een goed revisiebeheer opgezet.

Het plan werd meteen in werking gezet. Binnen een halfjaar na het initiële contact met ICN Solutions, had Thermo Electric een nieuwe versie van AutoCAD mét een nieuwe geprogrammeerde tool. “Ik ben er erg tevreden mee want voor onze engineers werkt het wel heel prettig”, zegt Linse over de nieuwe tool.

Na de gehele installatie heeft het team van Thermo Electric nog een maatwerk training gekregen. Zo konden ze probleemloos aan de slag gaan met deze versie van AutoCAD en de exporttool.

Toekomst van de samenwerking

ICN Solutions werkt nog nauw samen met Thermo Electric om ervoor te zorgen dat het systeem waarmee ze werken up-to-date blijft. In 2021 is de Vault Workgroup nog gemigreerd, zijn de werkstations geüpgraded, en is de tool opnieuw geprogrammeerd voor versie 2022.

Ook zal ICN Solutions ondersteuning blijven bieden aan Thermo Electric. Linse is erg tevreden over die ondersteuning: “Als we een probleem hebben, vind ik het ook prettig dat we ook kunnen bellen en dat er redelijk snel een oplossing voor wordt geregeld.”

Hoe Thermo Electric Instrumentation de toekomst voor ogen ziet? “Draaien zoals we nu draaien eigenlijk, en verder groeien.”

Hoe kan ICN Solutions uw organisatie helpen?

Bent u benieuwd hoe we ook u en uw organisatie verder kunnen helpen? Plan dan nu een afspraak in met één van onze experts.

Meld u aan voor onze e-mails