AutoCAD Plant 3D training | Expert in CAD | ICN Solutions

Training AutoCAD Plant 3D Module Plant 3D

Tijdens deze training wordt de werkomgeving van Autodesk Plant 3D module Plant 3D behandeld. Deze module is bedoeld om een leidingvoorstel (routing) neer te zetten van een installatie en/of fabriek (plant). Door de mogelijkheden om in AutoCAD 3D, onderdelen te vervaardigen of het neerzetten van reeds geprepareerde modellen in andere software, stelt het u in staat een reëel ontwerp te presenteren.

Voorkennis: AutoCAD en MS Windows
Certificaat: Autodesk certificaat
Lesmateriaal: Nederlandstalig cursusmateriaal en Ascent Introduction to Plant Design

Trainingsduur: 3 dagen
Prijs: op aanvraag

Inclusief lunch en lesmateriaal.

Inhoud cursus AutoCAD Plant 3D (Module Plant 3D)

Na goedkeuring van de presentatie van het model, kunnen we overgaan tot productie. Door middel van het genereren van Iso-metrische schetsen (ISO’s) en aanzichtstekeningen (Ortho’s) vanuit het ontworpen model, kan de vervaardiging van leidingen en samenbouw van installatie worden gerealiseerd.

Routing, Piping Basics

Autodesk heeft voor de gebruiker een aantal leidingspecificaties ontworpen om rechtstreeks aan de slag te gaan met Plant 3D. De cursist wordt getraind hoe een leiding – met al zijn bochten, reduceren, aftakkingen, appendages en aansluitingen – op een zo efficiënt mogelijke manier in een 3D omgeving te plaatsen.

Uitleg wat zijn Spec en Catalog?

Spec-sheets zijn een verzameling leidingcomponenten, geselecteerd op materiaalspecificatie en drukklasse. Deze Specs zijn opgenomen in de user interface van AutoCAD Plant 3D. In deze les wordt het lezen en aanvullen van de Specsheets behandeld.

Steel modeling and editing

Het ontwerp van een installatie begint met de ruimtereservering van de 3D omgeving. Het plaatsen van primaire vloeren, fundatie, staalconstructies, trappen en bordessen geeft de cursist een beeld van hoe de installatie mogelijk kan worden neergezet. Dit primaire constructieoverzicht is noodzakelijk bij het ontwerp van een leiding routing.

Equipment modeling & editing

Om een plantontwerp te realiseren, heeft Autodeks een Equipment-module toegevoegd. Deze stelt cursist(e) in staat de benodigde apparatuur – zoals tanks, pompen, warmtewisselaars etc. – parametrisch toe te voegen aan het model. In deze module is ook het plaatsen van Stepfiles en Inventor modellen opgenomen. Door middel van nozzle-positionering, kunnen de onderdelen worden voorzien van (leidingmontage) aansluitingen.

Project set-up: omgaan met instellingen en het leggen van verbindingen

De connectie tussen Nozzles (aansluitingen) van Equipment en de leiding dient te worden gelegd. Automatisch worden benodigdheden om deze verbinding tot stand te brengen – zoals flenzen, pakkingen en bouten – aan het model toegevoegd. Plant 3D heeft hiervoor zijn ontwerpinrichting gesitueerd in de project set-up. In combinatie met de aanwezige Specsheets, kan een verbinding worden gerealiseerd tussen het geplaatste Equipment en de leiding.

Verzamelen van Informatie met de Datamanger

In deze les komt het beheer van modelinformatie aan de orde. Door de aanwezige datamanager en Toggle- (zoom) functie, ervaart cursist(e) hulp ervaren in het effectief zoeken in het model. Toewijzing van de unieke tag-codering helpt cursist(e) bij het beheren van de informatiestroom.

Iso’s en ortho’s voor Productie, bestellijsten met Datamanger en Report Creator

Wanneer het model is goedgekeurd, kan de productie van leidingen beginnen. ISO’s en ortho’s gegenereerd vanuit het model zijn de basis voor de afdelingen Productie en Montage. Tijdens deze les wordt de mogelijkheid van inrichting, en genereren van ISO’s en ortho’s behandeld. Ook het generen van bestellijsten vanuit het model wordt besproken en getraind.

Cursist(e) ontvangt na afloop van de training de naslaggids Ascent Introduction to Plant Design.

Deze training wordt gegeven door Marjolijn Heersche de VriesGeplande training(en)

Er zijn momenteel geen geplande trainingen gevonden in de agenda.
Neem contact met ons op wanneer u deze training wilt volgen.