Training AutoCAD Plant 3D Module PID | ICN Solutions

Training AutoCAD Plant 3D Module PID

Tijdens deze training wordt de werkomgeving van Plant 3D module P&ID behandeld. Projectmatig werken met de Projectmanager, Datamanager en Toolpalettes behoren tot de user interface van Autocad P&ID.

Voorkennis: AutoCAD en MS Windows
Certificaat: Autodesk certificaat
Lesmateriaal: Nederlandstalig cursusmateriaal en Ascent Introduction to Plant Design

Trainingsduur: 3 dagen
Prijs: op aanvraag

Inclusief lunch en lesmateriaal.

Inhoud cursus AutoCAD Plant 3D Module P&ID

Een begeleiding door de inrichting van Autodesk, om meteen aan de slag te gaan met het vervaardigen van P&ID’s, om vervolgens een P&ID project naar eigen inzicht in te richten. Met het ontwerp van tagcoderingen, symboliek en annotaties, verveelt de cursist(e) zich geen moment vervelen.

Ontwerpen van het Project P&ID

Cursist(e) wordt klassikaal begeleid in het opzetten van een P&ID Project en het aanmaken, inrichten van de mappenstructuur met bijbehorende P&ID’s. Template-gebruik van Projecten en tekeningen komen bij dit hoofdstuk ook aan de orde. Een goede inrichting is de basis voor ieder project!

Creëren van een P&ID

De user interface van Autodesk P&ID is ingericht om een P&ID te vervaardigen door middel van slepen en plaatsen vanuit de tool palette. De Datamanager van Autocad P&ID zorgt ervoor dat er geen verschil meer bestaat tussen P&ID en Taglist. Controle door Toggle-functie, laat cursist(e) ervaren dat het zoeken naar informatie op de P&ID vereenvoudigd wordt.

Verzamelen van Informatie met de Datamanager

Iedereen die werkt met P&ID’s ervaart de efficiëntie van de Datamanager. In deze les gaan we verder met de inrichting van de Datamanager. Door middel van de import- en exportfunctie kan cursist(e) diverse lijsten genereren, waarvan diverse disciplines binnen en buiten het bedrijf gebruik kunnen maken.

Koppelen van P&ID’s

In dit hoofdstuk brengen we de koppeling tussen de P&ID’s tot stand. Een schakel tussen de uitgaande vlag en de ingaande vlag, met als doel geen loze verwijzing binnen het proces te hebben. Ook leert cursist(e) veel opzoektijd besparen.

Inrichten van een Custom P&ID project

Een AutoCAD P&ID project, is uitgerust met bijvoorbeeld een ISO-, ISA-, PIP-, JIS-, ISO- en DIN-symbolenbibliotheek. Ervaring leert ons dat toevoeging van symbolen gewenst is. In deze les, wordt het toevoegen van custom symbolen getraind. Voor de één om zijn werk te voorzien van een bedrijfsgerelateerde bibliotheek. Voor de ander om herkenbaarheid in symboliek te verkrijgen.

Generen van rapporten

In deze les behandelen we Reports, met als doel de informatie over het proces volledig te beheren.

Cursist(e) ontvangt na afloop van de training de naslaggids Ascent Introduction to Plant Design.

Deze training wordt gegeven door Marjolijn Heersche de Vries.Geplande training(en)

Er zijn momenteel geen geplande trainingen gevonden in de agenda.
Neem contact met ons op wanneer u deze training wilt volgen.