Training AutoCAD Plant 3D Training | Expert in CAD | ICN Solutions

Training AutoCAD Plant 3D

Tijdens deze les wordt de werkomgeving van Autodesk AutoCAD Plant 3D behandeld. Specsheets zijn opgenomen in de userinterface van AutoCAD Plant 3D. Hoe worden deze specsheets gelezen en wat is een handige manier om deze specsheets in het model toe te passen? Tevens wordt de relatie tussen specsheets en catalogs behandeld.

Voorkennis: AutoCAD en MS Windows
Certificaat: Autodesk certificaat
Lesmateriaal: Nederlandstalig cursusmateriaal

Trainingsduur: 2 dagen
Prijs: op aanvraag

Inclusief lunch en lesmateriaal.

Inhoud cursus AutoCAD Plant 3D

Aanpassen van Spec en Catalog

Autodesk heeft voor de gebruiker een aantal Specsheets ontworpen om rechtstreeks aan de slag te gaan met AutoCAD Plant 3D. De praktijk leert dat er een uitbreiding van deze Specsheets (specs) gewenst is. Tijdens deze les worden de Specsheet uitgebreid, door componenten toe te voegen vanuit de meegeleverde Catalogs. Ook worden de beschikbare Content Packs behandeld.

Generen nieuwe Spec en Catalog: parametrisch, 3D CAD

Aan het ontwerp van Autodesk kunnen geheel nieuwe component worden toegevoegd. Voor de industrie die hun eigen componenten fabriceert, heeft AutoCAD Plant 3D de mogelijkheid deze componenten toe te voegen aan de Catalog. Tijdens deze les worden voorbeeldmodellen getoond van leveranciers. Deze modellen worden in deze les zowel parametrisch als 3D block gerelateerd toegevoegd aan de Catalog. Door middel van een nieuwe Catalog te genereren, wordt de cursist(e) getraind dit toe te passen in de werkwijze van modellering.

Uploaden van data voor Catalog via Excel

In navolging op het voorgaande hoofdstuk wordt de snelheid van het ontwerpen van Catalogs versneld door de toepassing van Catalog Template Uploadsheets. Tijdens deze les leert cursist(e) de keuze te maken betreft geometrie van het model en deze vervolgens toe te passen in de Catalog Builder.

Verbindingen en aansluitingen van leidingen

Leidingen behoeven onderlinge verbindingen en dienen te worden aangesloten aan equipment. Tijdens deze les wordt het ontwerp behandeld, hoe dit in AutoCAD Plant 3D kan worden bewerkstelligd. Hoe werkt de Catalog en toebehoren, toepassing Content Packs Tijdens het ontwerp van Catalog en Specsheet is het handig voor de cursist(e) om te weten waar AutoCAD Plant 3D de informatie vandaan haalt en waar de Catalog-modellen worden opgeslagen. Tijdens deze les gaan de cursisten de informatie aanwijzen die ze in de werkomgeving van AutoCAD plant 3D hebben ontworpen.

Branch Table Editor

In het 3D model dient een keuze te worden gemaakt hoe een branch-verbinding tot stand komt. In deze les worden diverse branch-verbindingen en hun toepassing getoond en getraind.

Deze training wordt gegeven door Marjolijn Heersche de Vries.Geplande training(en)

Er zijn momenteel geen geplande trainingen gevonden in de agenda.
Neem contact met ons op wanneer u deze training wilt volgen.