Trends die in 2020 de maakindustrie blijven beheersen - ICN Solutions

Trends die in 2020 de maakindustrie blijven beheersen

Technicus Industry 4.0

De belangrijkste technologische trends in de maakindustrie blijven in dit nieuwe decennium onveranderd digitaal gedreven. “Additief (zoals 3D printing), automatisering en de slimme fabriek zijn nog steeds hot,” zegt Russell Waddell, directeur van het MTConnect Institute van de Association of Manufacturing Technology (USA). “Deze trends omvatten de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI), drones, augmented en virtual reality (AR/VR), en het Internet of Things (IoT). Deze innovaties definiëren al jarenlang de zogeheten Industry 4.0.”

Continue verbetering

De essentiële trends om in 2020 op te letten, zijn het koppelen van slimme componenten – zoals sensoren – met functionele systemen en de veilige inrichting van deze systemen. Uiteindelijk moet dat ertoe leiden dat de ontwerp-, productie- en gebruiksfases van een product vloeiend verlopen en dat vanuit de afzonderlijke fases data en bevindingen worden teruggekoppeld. Zo kan de productcyclus continu worden verbeterd.

Technici blijven gewild

Automatisering vindt in Industry 4.0 niet plaats om het werk van mensen over te nemen, maar om het aantrekkelijker en beter te maken. Door een tekort aan personeel investeren fabrikanten in geautomatiseerde systemen om hun productiecapaciteit op peil te houden. Ze hebben specialisten nodig om die systemen te bedienen en te onderhouden. Deze technici zijn erg gewild. Iedereen ‘steelt’ ze over en weer van elkaar.

Bezoek voor het complete artikel 3 Trends That Will Drive Industry 4.0 Manufacturing in 2020—and Beyond (Markkus Rovito) de website van Autodesk.

Meld u aan voor onze e-mails