QUBE Studio kan zich nu focussen op gebouwen tekenen - ICN Solutions

QUBE Studio kan zich dankzij ICN Systems focussen op gebouwen tekenen

en architect houdt zich met niks liever bezig dan met gebouwen tekenen. Dit geldt ook voor de architecten bij QUBE Studio. Frank Doomen, eigenaar van dit architectenbureau, zegt hierover: “We zijn een klein en compact bedrijf en we willen met gebouwen bezig zijn en niet met randzaken.”

Hierdoor belandde hij in 2016 bij de experts van ICN Systems, zij konden namelijk enkele van die randzaken uit handen nemen. Zo wordt het ICT-beheer en de hardware nu geregeld door ICN Systems, waardoor het architectenbureau zich kan focussen op zijn core business.

Begin samenwerking met ICN Systems

QUBE Studio (voorheen bekend als Van Asten Doomen) is in de jaren 80 van de vorige eeuw opgericht en sinds 2,5 jaar is het in handen van Frank Doomen. In de tijd dat hij er werkt heeft hij veel veranderingen meegemaakt. Zo is er een crisis geweest in de bouw, was er vroeger sprake van een andere manier van werken, en is de rol van Doomen binnen de organisatie veranderd. “Al die stapjes in dat proces hebben ertoe geleid dat we ook elke keer onze hele manier van werken hebben moeten aanpassen, en daar is ICT een belangrijk onderdeel van”, vertelt Doomen.

Toen QUBE Studio Architecten BNA, net zoals veel andere bouwpartners, in de periode 2008-2014 in de crisis zat, hadden ze een ICT-beheerder die te weinig flexibel kon en wilde inspelen in de veranderde situatie. Hierdoor besloten zij op zoek te gaan naar een andere systeembeheerder. Via hun Autodesk softwareleverancier, ICN Solutions, kwamen ze uiteindelijk terecht bij ICN Systems. Beide bedrijven vallen onder de overkoepelende ICN Group, waarbij ICN Solutions de software levert en ICN Systems de hardware. Doordat Frank Doomen dus al bekend was met ICN Group, was het vertrouwen al aanwezig. Bovendien zou de samenwerking met ICN Systems ervoor zorgen dat alles onder één dak zou vallen: zowel de hardware als software, als de support.

Werken in een veilige netwerkomgeving

Bij QUBE Studio waren ze vooral op zoek naar een veilige, werkbare, netwerkomgeving waar ze zorgeloos mee konden werken en waar de back-ups geregeld waren. ICN Systems heeft toen advies hierover gegeven en uiteindelijk de werkomgeving volledig ingericht. Bij deze inrichting hoort o.a. een HP server, mail via Exchange Online en security via Firewall.

“We wilden gewoon een veilige, werkbare, netwerkomgeving waar wij zorgeloos mee kunnen werken en waar onze back-ups geregeld zijn” – Frank Doomen

Het architectenbureau werkt nu met een lokale server en een back-up systeem. Op afstand beheert ICN Systems het netwerk en de back-ups, en in geval van vragen komt er een expert over de vloer om support te verlenen.

Bij QUBE Studio zijn ze tevreden over deze samenwerking. “Wij als bedrijf moeten ons geld verdienen met huizen tekenen en we hebben jullie dienst nodig om ons werk te kunnen doen,” zegt Frank Doomen over ICN Systems. “En omdat ICN zowel onze netwerkbeheerder is als ook onze softwareleverancier, is daar ook een bepaalde relatie ontstaan. Mensen die hier over de vloer komen, kennen onze manier van werken, en wij kennen ook de mensen bij jullie, dat vind ik prettig.”

Toekomstvisie

Het voornemen om de samenwerking met ICN Solutions en ICN Systems voort te zetten blijft bestaan. Frank Doomen vindt de Integraliteit namelijk erg prettig: “Het voordeel van deze samenwerking is het feit dat jullie zowel software, als hardware, als ICT-diensten aan ons verlenen. En dat vind ik wel belangrijk. (…) Ik heb het liefste met zo min mogelijk partijen te maken die het zo goed mogelijk regelen.”

In de toekomst kan ICN Group misschien nog wel meer gaan betekenen voor QUBE Studio. “Wat bij ons altijd heel erg onzeker is, is werkaanbod”, vertelt Doomen. “Dan zou het wel eens kunnen zijn dat ik gebruik moet maken van een flexibele schil van tekenaars. Nou jullie hebben die.” Daarmee verwijst Doomen naar Job Engineers, het detacheringsbureau dat ook onder de ICN Group valt.

Doordat ICN Group het architectenbureau op bepaalde vlakken kan ontzorgen, kan Doomen zich focussen op andere dingen. Zo kan hij zich bijvoorbeeld bezighouden met de toekomst van QUBE Studio, er staan namelijk grote veranderingen op de planning. “We zijn op dit moment aan het kijken hoe we het hele architectenbureau toekomst-proof kunnen maken met een uitstraling die daarbij hoort.” Daarmee licht Frank Doomen alvast een tipje van de sluier op over de spannende toekomstplannen.

We wensen QUBE Studio veel succes met de plannen voor de toekomst en kijken uit naar een lange en vruchtbare samenwerking!

Hoe kan ICN Systems uw organisatie helpen?

Bent u benieuwd hoe we ook u en uw organisatie verder kunnen helpen? Plan dan nu een afspraak in met één van onze experts.

Meld u aan voor onze e-mails