AutoCAD 2022 beschikbaar! What's new? - ICN Solutions

AutoCAD 2022 beschikbaar! What’s new?

Nieuw: AutoCAD 2024 → Ontdek alle functies en verbeteringen

AutoCAD 2022 is beschikbaar! In deze nieuwste versie zijn er weer meerdere nieuwe functionaliteiten beschikbaar, zodat u nog sneller en efficiënter kunt werken aan uw projecten. De AutoCAD® 2022-software, ook de AutoCAD LT versie, bevat branchespecifieke toolsets, een verbeterde verbindingservaring tussen verschillende platforms en Autodesk-producten en nieuwe automatiseringen, zoals tellen.

Branchespecfieke toolsets

De software bevat 7 branchespecifieke toolsets:

Architecture toolset

Architecture-toolset

Met meer dan 8.500 intelligente objecten en stijlen om sneller bouwkundige ontwerpen en schetsen te maken, zoals: bouwkundige renovatie en wanden, deuren & ramen.

Mechanical toolset

Mechanical-toolset

De toolset voor werktuigbouwkundige tekeningen, inclusief meer dan 700.000 intelligente onderdelen en functies. Met onder andere lagenbeheer, verborgen lijnen en materiaallijsten.

Map 3D toolset

Map-3D-toolset
Voeg GIS (Geographic Information System)- en CAD-gegevens toe met een industriespecifieke toolset voor GIS- en 3D-mapping.

Electrical toolset

Electrical-toolset
Maak, bewerk en documenteer op efficiënte wijze elektrische regelsystemen met behulp van een industriespecifieke toolset voor elektrische ontwerpen.

MEP toolset

MEP-toolset
Teken, ontwerp en documenteer bouwsystemen met een industriespecifieke MEP-toolset (mechanisch, elektrisch en sanitair).

Plant 3D toolset

Plant-3D-toolset
Maak en bewerk P&ID’s en 3D-modellen en extraheer leidingorthografie en -isometrie met branchespecifieke toolsets voor fabrieksontwerp.

Raster Design toolset

Raster-Design-toolset
Gebruik rasterontwerptools in een gespecialiseerde toolset om gescande tekeningen te bewerken en rasterafbeeldingen te converteren naar DWG™-objecten.

Nieuwe functies in AutoCAD 2022

AutoCAD (LT) 2022 is uitgebreid met enkele nieuwe functies:

 • Traceren
  Het DWG-bestand kan in ’traceren’ veilig bekeken en beoordeeld worde. Ook kan feedback gegeven worden zonder de huidige tekening aan te passen.
 • Delen
  Een gecontroleerde kopie van tekeningen kan op een veilige manier naar overige teamleden verstuurd worden.
 • Tellen
  Maak minder fouten met de functie ’tellen’. Automatiseer het tellen van blokken of geometrie. Gegevens kunnen vervolgens naar een dynamische tabel geëxporteerd worden.
 • Doorzetten naar Autodesk Docs
  Publiceer CAD-tekenbladen vanuit AutoCAD als pdf in Autodesk Docs.

Belangrijkste verbeteringen

Behalve nieuwe functies zijn er ook bestaande functies aanzienlijk verbeterd:

 • Zwevende venters
  Trek tekenvensters weg om ze naast elkaar of op meerdere beeldschermen te bekijken en bewerken, zonder AutoCAD nogmaals te moeten openen.
 • Aanpasbare installatie
  Bespaar tijd aan het instellen van de software door snellere, aanpasbare installaties. Tijdens de installatie kan de software algebruikt worden.
 • Verbetering 2d & 3d afbeeldingen
  Automatische regeneraties zorgen voor een optimale ervaring. Pannen en zoom kan sneller in real time.
 • Sneller opslaan
  Tekeningen opslaan is in AutoCAD 2022 sneller dan ooit.

AutoCAD heeft een flexibel abonnementsmodel. Dit betekent dat u altijd toegang hebt tot de nieuwste updates en functies.
Wilt u AutoCAD 2022 of AutoCAD LT 2022 bestellen? Dan kan dat via onze webshop CADExpress.

Meld u aan voor onze e-mails