AutoCAD 2023: What's new? - ICN Solutions

AutoCAD 2023: What’s new?

Autodesk AutoCAD 2023Autodesk AutoCAD 2023 is beschikbaar! In deze versie zijn weer vele nieuwe functies toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd. Ook introduceert deze versie een nieuwe stijl en nieuw product icoon voor AutoCAD.

Nieuwe functies AutoCAD 2023

Hieronder geven we een overzicht van de nieuwe functies in AutoCAD 2023:

Markup Import en Markup Assist AutoCAD 2023Markup Import & Markup Assist
Na de release van Trace vorig jaar, helpen Markup Import en Markup Assist u om sneller dan ooit tevoren opmerkingen en feedback van collega’s te verzenden en te implementeren. U kunt hiermee pdf’s met opmerkingen rechtstreeks in AutoCAD-desktop importeren of een foto maken van een afgedrukte tekening met de mobiele AutoCAD-app om deze in uw ontwerp te importeren. Van daaruit voegt AutoCAD de feedback toe als een nieuwe Trace-laag op uw tekening, en met tekstherkenning kunt u de tekst of objecten met slechts een paar klikken in uw tekening importeren.

My InsightsMy Insights in AutoCAD 2023
Met de nieuwe functie ‘My Insights’ krijgt u op het juiste moment waardevolle tips. Terwijl u aan het werk bent, kunt u de pop-up zien die nuttige inzichten biedt om functies aan te bevelen die u kunnen helpen de stappen waaraan u werkt sneller te voltooien. Dit kan bijvoorbeeld door enkele repetitieve processen te automatiseren of door iets nieuws voor te stellen dat u misschien nog niet heeft geprobeerd . De pop-up geeft u de informatie op het juiste moment en in de juiste context.

AutoCAD web API’sLISP API AutoCAD 2023
De LISP API is nu beschikbaar in de AutoCAD-webapp. Of u nu onderweg bent, op een werkterrein of waar u ook besluit te werken, maak uw eigen aanpassingen om reeksen stappen te automatiseren met LISP in de AutoCAD-webapp. Laad of beheer LISP-bestanden en typ LISP-commando’s, net zoals u zou doen met AutoCAD op uw bureaublad, om tijd te besparen en uw ontwerpen sneller te voltooien. Deze functie is exclusief voor AutoCAD-abonnees.

Verbeteringen

Er zijn ook heel wat verbeteringen doorgevoerd in AutoCAD 2023, hieronder een overzicht:

Sheet Set Manager
Met ‘Sheet Set Manager’ kunt u sets tekenbladen nu nog sneller openen. Via het Autodesk cloudplatform kunt u sets tekenbladen sneller en veiliger openen en versturen naar teamgenoten.

Share
Stuur beveiligde kopieën van tekeningen naar uw team en collega’s, met toegangsrechten voor weergeven of bewerken, afhankelijk van wat de gebruiker nodig heeft. Bespaar tijd door uw tekeningen via AutoCAD te delen.

Count
Met ‘Count’ kunt u blokken of objecten in een geselecteerd gebied of in de hele tekening automatisch tellen. Via het menu kunt u fouten opsporen en door de getelde objecten bladeren.

Trace
Voeg opmerkingen en markeringen over ontwerpwijzigingen toe zonder de bestaande tekening te wijzigen. Dit kan in de desktopversie van AutoCAD, maar ook via de web- of mobiele app.

Push to Autodesk Docs
Verbeter de productiviteit en verminder het aantal stappen door uw CAD-tekenbladen als pdf’s te publiceren vanuit AutoCAD naar Autodesk Docs. Bovendien kunt u uw DWG-bestanden in Autodesk Docs overal openen met de webapp van AutoCAD.

Zwevende vensters
Bekijk en bewerk twee tekeningen tegelijk in volledig functionele vensters naast elkaar, of op meerdere beeldschermen. U hoeft geen extra exemplaar van AutoCAD te openen.

Vernieuwd starttablad
Het nieuwe starttabblad van AutoCAD biedt eenvoudig toegang tot bestanden en andere nuttige content, allemaal op één plek.

Grafische weergave
De grafische weergave van AutoCAD 2023 is bijgewerkt. U kunt 3D-objecten nu tot 10 keer sneller renderen, ook bij visuele stijlen voor arcering, ingekleurd met randen en draadmodellen.

Aanpasbare installatie
Besteed minder tijd aan het instellen van uw software dankzij snellere en aanpasbare installaties. U kunt zelfs in AutoCAD werken terwijl het programma wordt geïnstalleerd.

Bescherm uw ontwerpen met de TrustedDWG-technologie
De TrustedDWG®-technologie helpt u om de integriteit van uw ontwerpgegevens te waarborgen gedurende het goedkeuringsproces. TrustedDWG is ingebouwd in de AutoCAD-software en is van origine de beste manier om ontwerpgegevens zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk op te slaan en te delen.

Abonnement op AutoCAD 2023

Als u een abonnement heeft op AutoCAD heeft u meteen toegang tot al deze nieuwe functies en updates. Wilt u nog een abonnement aanschaffen? Neem dan contact met ons op.

Meer over Autodesk AutoCAD:
E-book → 40 Tips om een AutoCAD Power User te worden
Bericht → BIM werken met AutoCAD en Autodesk Construction Cloud

Meld u aan voor onze e-mails