Autodesk Flex Tokens | Betaal naar gebruik - ICN Solutions

Autodesk Flex Tokens | Betaal naar gebruik

Heeft u in uw orgAutodesk Flex tokenanisatie Autodesk gebruikers die de software eigenlijk amper aanraken? Betaalt u nu geld aan abonnementen waar nauwelijks gebruik van wordt gemaakt? Waar het eerst alleen maar mogelijk was om met een 1- of 3-jarig abonnement Autodesk software aan te schaffen, is het nu ook mogelijk om te betalen naar gebruik. Met de introductie van Autodesk Flex tokens kunnen ook de incidentele gebruikers hun favoriete Autodesk producten gebruiken zonder meteen vast te zitten aan een abonnement.

Hoe werkt Autodesk Flex?

Met Autodesk Flex betaalt u voor wat u gebruikt. U bepaalt eerst hoeveel tokens u nodig zal hebben voor u en uw team en schaft deze aan. Vervolgens wijst u een team aan in uw Autodesk-account die gebruik mag maken van deze tokens. U kunt hierbij uw tokens niet verdelen over meerdere teams, wel kunt u alle tokens in één keer overzetten naar een ander team. De gebruikers in het team besteden elke 24 uur tokens per Autodesk programma dat geopend is. Vergeet dus ook niet om het programma af te sluiten zodra u hiermee klaar bent en stel de tokengebruikers hiervan op de hoogte. Aansluitend kunt u bijhouden hoeveel tokens er zijn gebruikt en hoeveel hieraan is uitgegeven.

Flex Tokens aanschaffen

De Flex tokens bestelt u via ICN Solutions. Ze zijn in bundels te koop, van 500 tokens tot 50.000 tokens, voor ieder bedrijf is er wel een passende bundel te vinden. De kosten per token worden minder naarmate u meer tokens in één keer besteld. Let er hierbij wel op dat de tokens maar één jaar geldig zijn en hierna komen te vervallen, bestel dus niet meer tokens dan u nodig zult hebben.

Maar hoeveel tokens heeft u nodig? Dat hangt af van welke Autodesk software u gebruik maakt en hoeveel medewerkers hier toegang tot moeten hebben. Met 500 tokens kan iemand bijvoorbeeld 50 dagen gebruik maken van Autodesk Revit of 250 dagen van Fusion 360. Maar voor dezelfde hoeveelheid tokens kan iemand ook 20 dagen gebruik maken van Revit, 30 dagen van AutoCAD én 90 dagen van ReCap Pro. Bekijk hieronder de dagtarieven van de populairste Autodesk producten:

Autodesk Flex tokens dagtarieven van populaire producten

De Flex tokens zijn te beheren in het Autodesk portaal. Met tools zoals standaardtoewijzingen en tokengebruiksrapportage kunt u de uitgaven makkelijk controleren. Hier krijgt u inzicht in hoeveel tokens er zijn gebruikt en hoeveel geld er is gespendeerd. Tevens ontvangt u een melding wanneer uw tokens bijna op zijn, zo kan u tijdig nieuwe tokens bestellen om de toegang tot de software te behouden.

Gratis producten bij Autodesk Flex tokens

Zijn Flex tokens interessant voor uw bedrijf?

De Flex tokens bieden vele nieuwe mogelijkheden. Zo hoeft u niet meer aan een abonnement vast te zitten en kunt u incidenteel gebruikmaken van Autodesk software. Ook is het handig wanneer u af en toe gebruik wilt maken van verscheidene Autodesk producten. Zo heeft u voor een bepaald project misschien ineens andere Autodesk programma’s nodig dan voor een ander project. Op zo een moment kan het prijzig zijn om voor elk programma apart een abonnement af te sluiten en kunnen Autodesk Flex tokens de uitkomst bieden.

Voor sommige bedrijven is een Autodesk abonnement echter een betere uitkomst. Wanneer u meer dan 7 dagen per maand gebruik maakt van een bepaald Autodesk programma, is het voor u waarschijnlijk aantrekkelijker om een abonnement af te sluiten.

Autodesk Flex tokens vs. cloud credits

Flex tokens zijn niet hetzelfde als cloud credits. De cloud credits worden gebruikt voor Clouddiensten van Autodesk, en de Flex tokens zijn een nieuw pay-per-use betalingssysteem voor Autodesk software.

Om het overzichtelijk te houden zullen de cloud credits komen te vervallen en worden deze vervangen door Flex tokens. Vanaf 29 maart 2022 is het dan ook niet meer mogelijk om nieuwe cloud credits te bestellen en kunt u Flex tokens gebruiken voor de meeste clouddiensten. Een jaar later, per 29 maart 2023, zullen alle cloud credits komen te vervallen.

Meer weten?

Al met al kan het een heel rekensommetje zijn om erachter te komen of Flex tokens de uitkomst zijn voor uw organisatie, en om te bepalen hoeveel Flex tokens u dan nodig zult hebben. Wij helpen u dan ook graag verder wanneer u hier hulp bij kunt gebruiken.

Heeft u nog verdere vragen over Autodesk Flex tokens? Of wilt u weten of Autodesk Flex een goede match is voor u en uw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken graag samen met u of Flex tokens interessant kunnen zijn voor uw bedrijf of dat een abonnement misschien toch beter bij uw organisatie past.

Meer over Autodesk software:
Bericht → Thuiswerken met Autodesk software
Informatie en advies → Welk CAD-workstation past het beste bij uw werk?

Meld u aan voor onze e-mails