Ontwerpbeslissingen nemen met Spacemaker - ICN Solutions

Beter geïnformeerde ontwerpbeslissingen met Spacemaker

Bent u al bekend met de nieuwe software van Autodesk genaamd Spacemaker? Hiermee kunnen architecten, stedenbouwkundigen en vastgoedontwikkelaars al in een vroeg stadium beter geïnformeerde ontwerpbeslissingen nemen. Op basis van AI, analyses en generatief ontwerp, kunt u zo bijvoorbeeld het meest duurzame ontwerp uitkiezen en kost het u minder tijd om tot dit ontwerp te komen.

Autodesk Spacemaker is nog niet zo lang op de markt, en niet iedereen zal er al bekend mee zijn. Daarom dat wij hieronder op een rijtje hebben gezet wat u met deze software kunt en welke voordelen het met zich meebrengt.

Wat is Spacemaker?

Spacemaker is cloudgebaseerde AI-software die u altijd en overal kunt gebruiken zonder iets op uw computer te hoeven downloaden. Hiermee kunt u uitgebreide haalbaarheidsstudies en conceptuele ontwikkeling uitvoeren voor de eerste planning van de bouw. Met een duidelijk beeld van de omgeving en de factoren van buitenaf, kunt u uw gebouwen optimaliseren voor de locatie waar ze komen te staan. Deze gebouwen kunnen gemaakt zijn aan de hand van eigen modellen, of met behulp van AI en generatief ontwerp in Spacemaker.

“In combinatie met onze teams en complementaire technologie, zal de transformationele oplossing van Spacemaker ontwerpers in staat stellen beter geïnformeerde ontwerpbeslissingen te nemen en enkele van de grootste uitdagingen die voor ons liggen te helpen oplossen.”
– Amy Bunszel, senior vice president voor AEC Design Solutions bij Autodesk.

Generatief ontwerp

Spacemaker kan aan de hand van de locatie en omgeving 3D massamodellen creëren met behulp van automatische datasets. De datasets bevatten o.a. daglicht, weer, akoestiek en verkeer. Deze worden allemaal meegenomen in de evaluatie voor de beste ontwerpopties. Onderzoek de beste opties voor elke locatie om dichtheid en verordeningen slim te volgen en om de levenskwaliteit te bevorderen.

Voordelen van Spacemaker

Waarom zou u beginnen met Spacemaker? Welke voordelen brengt Spacemaker met zich mee? Wij zetten de drie grootste voordelen op een rij:

Bespaar tijd
Met behulp van AI en generative design kunt u flink wat tijd besparen in het ontwerpproces. Zonder dat de kwaliteit verloren gaat! Met de massamodellen die automatisch gecreëerd worden in Spacemaker, kunt u snel tot de beste ontwerpopties komen.

Verminder risico
U hoeft geen kennis te hebben van BIM om aan de slag te gaan in Spacemaker. Het is eenvoudig in gebruik en hierdoor kan iedereen er gebruik van maken, zowel de planners en de beslissers, als de ontwerpers. Iedereen werkt samen aan één en hetzelfde 3D-model om locatie-uitdagingen snel te identificeren en op te lossen.

Vebeter de waarde
Met behulp van Spacemaker en de datasets waarover het beschikt, ontdekt u eenvoudig nieuwe manieren om zowel de dichtheid als de woonkwaliteit te optimaliseren. U ziet of en wanneer er zon op de ramen schijnt, hoeveel wind het complex vangt, hoeveel geluidsoverlast de bewoners zullen ervaren, en nog veel meer.

Beginnen met Spacemaker

Spacemaker is een intuïtief platform en makkelijk in gebruik, u hoeft hierdoor geen (ervaren) modelleur te zijn om aan de slag te gaan met dit platform. Door het als een feitelijke basis te gebruiken, krijgt uw team duidelijk inzicht in de prestaties van uw ontwerp en verbetert u het interne en externe besluitvormingsproces.

Wilt u beginnen met Spacemaker of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Meer weten? Bekijk de gratis webinar on-demand

Meer over AI & generatief ontwerp:
Bericht → Artificial Intelligence in de bouw: benut uw data

Meld u aan voor onze e-mails