Inventor 2022 beschikbaar! Wat is er nieuw? - ICN Solutions

Inventor 2022 beschikbaar! Wat is er nieuw?

Nieuw: Inventor 2024 → Ontdek alle functies en verbeteringen

In deze nieuwste versie heeft Autodesk zoveel mogelijk van de door gebruikers gegeven feedback verzameld en toegepast om Inventor te verbeteren.

Belangrijkste nieuwe functies in Inventor 2022

Hieronder worden de highlights van de nieuwe versie verder toegelicht:

Revit interoperabiliteit

Door de verbeterde tools kan nog makkelijker worden samengewerkt aan meerdere BIM-projecten. Hierbij gaat het om een geheel vernieuwde ‘simplify’ functie, waarmee snel modellen vereenvoudigd kunnen worden. Een van de mogelijkheden is dat Revit-projectbestanden geëxporteerd kunnen worden vanuit Inventor. Hierbij kunnen eerst productiedetails (deels) uit het ontwerp verwijderd worden.

Model States – onderdelen

De nieuwe functionaliteit Model States kan gebruikt worden in onderdeelmodellen om de ontwerpintentie vast te leggen door flexibele componenten, onderdelenfamilies of een vereenvoudigde versie van het ontwerp weer te geven zonder extra bestanden aan te maken. Model States bieden de mogelijkheid om voor verschillende varianten een status van een model te maken. Model States worden volledig ondersteund door de Inventor API en iLogic.

Model States – assemblages 

Met de nieuwe Assembly Model States kunt u meerdere weergaven van een assemblage in één document maken. Hiermee kunt u vereenvoudiging van configuraties en modellen beheren. Elke modelstatus legt unieke onderdeeleigenschappen en hoeveelheden vast om het aantal benodigde artikelen in uw stuk- of onderdelenlijst bij te houden. Bovendien kunnen nieuwe ‘instance eigenschappen’ worden toegewezen aan afzonderlijke componenten, waardoor elke instantie van een component kan worden getagd met informatie die uniek is voor die specifieke component.

Tekenverbeteringen

Er zijn meerdere tekenverbeteringen doorgevoerd in Inventor 2022. Deze ondersteunen het automatiseren van het maken van tekeningen. Cameraweergaven, productie informatie en belichtingsstijlen van uw 3D-model in uw 2D-tekenweergaven gebruikt worden.

Productiviteit en prestaties

De productiviteit en prestaties van Inventor zijn verbeterd op enkele veelgebruikte functies. Zo verloopt het in-place maken en bewerken van schetsen binnen assemblages sneller en worden alleen nieuwe schetsen en werkelementen weergegeven tijdens het maken van objecten wanneer de zichtbaarheid van objecten is uitgeschakeld. Ook zijn de kijkrichting, het pannen en zoomen verbeterd. Bovendien worden visuele stijlen met randsilhouetten nu weergegeven met behulp van GPU, wat betere prestaties biedt voor schaduw met randen, verborgen lijnen en wireframe visual styles.

Installatie en implementatie

De installatie van Inventor is vereenvoudigd en versneld. Zodra de kern van Inventor is geïnstalleerd, kunt u met Inventor aan de slag.

Autodesk Inventor heeft een flexibel abonnementsmodel. Dit betekent dat u altijd toegang hebt tot de nieuwste updates en functies. Wilt u weten of Inventor geschikt is voor uw organisatie en uw situatie? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies. Wilt u Autodesk Inventor 2022 direct bestellen? Dan kan dat via onze webshop CADExpress.

Meld u aan voor onze e-mails