Inventor 2024: Nieuwe functies en verbeteringen - ICN Solutions

Inventor 2024: Nieuwe functies en verbeteringen

Autodesk Inventor Professional 2024 is nu beschikbaar! Ontdek hier de vele nieuwe functies en verbeteringen die zijn doorgevoerd in deze versie.

Nieuw in Autodesk Inventor

Rand symbool
Er is nu een nieuwe functie toegevoegd: Edge Symbol. U vindt deze in het deelvenster Symbols van het tabblad Annotate. Hiermee kunt u randsymbolen creëren in de tekenomgeving. Deze randsymbolen kunt u definiëren op basis van de ISO 13715:2019-norm.

Samenwerking Ilogic en Vault
Met Inventor 2024 werkt u nog eenvoudiger met Autodesk Vault. Met nieuwe functies die aan iLogic zijn toegevoegd, kan Inventor uitchecken, bestanden ophalen, Vault doorzoeken en nog veel meer als onderdeel van uw automatisering. Dankzij Vault codefragmenten die aan de editor zijn toegevoegd, kunt u gemakkelijk en snel aan de slag gaan.

Finish functie
Met de nieuwe ‘finish’ functie kunt u het uiterlijk en het productieproces nader aanduiden. Zo kunt u het uiterlijk van componenten en samenstellingen, maar ook het fabricageproces (zoals materiaalcoating of oppervlakteafwerking) specificeren.

Alle aangebrachte afwerkingen worden weergegeven in een nieuwe map genaamd ‘Finishes’ in de browser. U kunt de afwerkingen opnieuw ordenen, onderdrukken, hernoemen of verwijderen.

De Finish-functie kan worden vastgelegd in Model States, iAssembly en iPart.

Verbeteringen in Autodesk Inventor

Sheet metal verbeterde profieldetectie
Bij het specificeren van een vlak in Sheet Metal is de gesloten lus-detectie nu verbeterd. Daarom is het nu makkelijker om geometrie uit een schets te selecteren, vooral in situaties waarin meerdere profielen elkaar overlappen.

Mark functieverbeteringen
Met de nieuwe Mark functies in Inventor kunt u nu alle vlakken op uw pad markeren en rond gebogen geometrie wikkelen.

Geoptimaliseerde montage van begrenzingskaders
Met de nieuwe optie ‘Oriented minimum bounding box’ kunt u een vast lichaam afleiden als een georiënteerd minimaal begrenzingskader. Standaard staat deze optie aan. Zet deze optie uit als u een lichaam wilt afleiden als het orthogonale begrenzingsvak.

Revision clouds
Revisiewolken zijn volwaardige Inventor-objecten en niet langer in de SDK. Voeg ze toe aan tekenbladen of aanzichten, verplaats ze, voeg hoekpunten toe of verwijder ze, en net als bij andere annotatiestijlen wordt de opmaak beheerd met behulp van de Styles Editor. Omdat ze op schetsen zijn gebaseerd, kunnen ze worden bewerkt in hun cloudstatus of vanuit de schets.

Isoleer gebieden van speciaal belang met de op schetsen gebaseerde revisiewolkfunctie in de tekenomgeving.

Buis- en pijpverbeteringen
In de eerdere versies van Inventor was het alleen mogelijk om een bocht van 45 of 90 graden toe te voegen aan een star leidingtraject. Vanaf nu is het ook mogelijk om aangepaste schuine bochten toe te passen. Zo kunt u snel en eenvoudig bochten op maat creëren in de tube en pipe styles omgeving.

Parameterverbeteringen
Voeg nu ook hardheid en parameter toe in de export van het uitgebreide eenheidstype dankzij de optie om Booleaanse waarden voor aangepaste iProperties te exporteren.

Verbeterde samenwerking met Fusion (voorheen Fusion 360)
Vanuit Inventor kunt u nu bestanden van onderdelen (.ipt) naar Fusion sturen en handmatige inspectietaken aanmaken. Ook geeft ‘Open in Fusion’ nu de optie om te updaten voordat het wordt geopend wanneer het Inventor model verandert.

Las symbool
3D-lassymbolen zijn nu beschikbaar als een van de 3D-annotatietypes. Creëer tekening-geassocieerde las- en sublassymbolen die worden opgenomen bij het exporteren naar 3D PDF, DWF en Shared Views.

Patroon verbeteringen
Er zijn verbeteringen doorgevoerd in de rechthoekige en cirkelvormige patronen.

  • Rechthoekig patroon: U kunt nu een gedraaid vlak, cilindrisch of conisch, selecteren om de richting voor een componentpatroon te definiëren.
  • Cirkelvormig patroon: dit patroon is verbeterd om incrementele gepaste positioneringsmethoden te bieden.

Verbeterde graphics
In Inventor 2024 zijn weer de nodige verbeteringen doorgevoerd in de graphics:

  • Doorsnede tools uitgebreid met: flip, move, rotate en end cap.
  • Bewerk nu eenvoudig de doorsnedeweergavedefinitie of onderdruk de doorsnedeweergave door met de rechtermuisknop op het aanzichtweergaveknooppunt te klikken en op Section View Edit of Suppress te klikken.
  • Bedien het voorbeeld van de eindkap van het doorsnedeaanzicht tijdens het slepen van het doorsnedevlak. Onder de 500 onderdelen is de eindkap standaard weergegeven, boven de 500 onderdelen worden de eindkappen niet weergegeven. Deze optie kunt u overschrijven.
  • De Render Size Limit is verwijderd. Inventor Studio zal afbeeldingen tot een resolutie van 16K x 16K renderen, afhankelijk van wat uw grafische kaart ondersteunt.
  • Ondersteuning voor custom omgevingsafbeeldingen en IBL-achtergronden.

Abonnement op Inventor 2024

Als u een abonnement heeft op Inventor Professional, heeft u meteen toegang tot al deze nieuwe functies en updates. Wilt u nog een abonnement aanschaffen? Neem dan contact met ons op.

Gratis webinar on-demand – Inventor 2024: What’s New?

Bekijk onze gratis webinar on-demand om meer te weten te komen over Autodesk Inventor Professional 2024. Vul onderstaand formulier in om de webinar meteen te bekijken.

webinar Inventor 2024-Whats new

Meer over Autodesk Inventor:
Webinar on-demand → Logo’s maken in Inventor
Webinar on-demand → Ontdek handige instellingen in Inventor Professional

Meld u aan voor onze e-mails