Inventor 2023: What's new? - ICN Solutions

Inventor 2023: What’s new?

Autodesk Inventor 2023Autodesk Inventor 2023 is beschikbaar! In deze versie zijn weer vele nieuwe functies toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd. Tevens introduceert deze versie een nieuwe stijl en nieuw product icoon voor Autodesk Inventor.

Nieuwe functies Inventor 2023

Hieronder geven we een overzicht van de nieuwe functies in Inventor 2023:

Fusion 360 interoperabiliteit
Inventor 2023 biedt nieuwe en bijgewerkte interoperabiliteit met Fusion. Ga naar het tabblad Fusion 360 en maak een keuze uit Generative Design, Simulation, Manufacturing en Design Workflows. Als u met grotere samenstellingen werkt, kiest u alleen de componenten die u naar Fusion 360 wilt verzenden. Kies waar u de onderdelen of samenstellingen binnen uw Fusion-team wilt opslaan. Een nieuwe browsernotitie in Autodesk Inventor houdt al uw Fusion 360-exports bij. Nadat ze zijn geüpload, kunnen ze worden geopend in Fusion 360.

Deze verbeterde samenwerking tussen Inventor en Fusion 360 breidt uw ontwerpmogelijkheden uit en zorgt voor gemakkelijke samenwerking in de cloud voor belanghebbenden binnen en buiten uw organisatie.

Verbeteringen in Revit-gegevensuitwisseling
Inventor 2023 blijft de verbindingen tussen Revit en Inventor verbeteren. Bij het werken met Revit- en AEC-gegevens hebben ingenieurs en ontwerpers doorgaans niet het hele model of de volledige details nodig. De nieuwe workflow voor gegevensuitwisseling maakt het gemakkelijk voor Revit-gebruikers om specifieke subsets van de totale dataset te delen met Inventor-gebruikers. Dit vereenvoudigt de verbindingen tussen de teams die aan de gebouwen werken en de teams die werken aan de apparatuur die in de gebouwen gaat. Deze nieuwe ontwerpuitwisseling zorgt ervoor dat alle gebruikers werken met up-to-date gegevens, waardoor herwerk wordt geëlimineerd en AEC en ontwerpproductie dichter bij elkaar worden gebracht.

Verbeterde onderdeelmodellering
Er zijn nieuwe functies en op modellen gebaseerde definitieverbeteringen die uw ontwerpen beter voorbereiden op productie. Zo kunt u nu gebruik maken van de nieuwe markeer functie, van updates van plaatmetaal en van ondersteuning voor dimensionale toleranties in extra functies.

Verbeterde assemblagemodellering
Beheer extra instellingen in uw stuklijst wanneer componenten worden toegevoegd en verwijderd uit uw assemblageontwerp. Ook zijn de prestaties en productiviteit verbeterd voor grafische afbeeldingen en grote assemblages.

Documentatieverbeteringen
Vind nieuwe methoden voor het documenteren van weergaven en 3D-annotaties voor een duidelijk begrip van uw ontwerp dat in productie gaat.

Verbeteringen

Er zijn ook heel wat verbeteringen doorgevoerd in Inventor 2023, hieronder een overzicht:

Home
Zodra u Inventor 2023 gaat gebruiken, ziet u een verschil in de weergave van het startscherm. Zoals u zou verwachten, biedt het gemakkelijke toegang tot recent geopende bestanden en andere nuttige inhoud. Dit is vergelijkbaar en consistent met de interface voor Fusion 360, AutoCAD en andere Autodesk-producten, waardoor het gemakkelijk is om ertussen over te stappen.

Navigatie
Verbeterde Free Orbit-navigatie bij gebruik van een muis met drie knoppen.

iLogic
U kunt nu een aangepaste opdracht voor de externe regel of het globale formulier aan de Ribbon toevoegen, zodat u de gedefinieerde iLogic-regels of -formulieren eenvoudig kunt uitvoeren. En u kunt nu de volgorde van de parameters met meerdere waarden sorteren, bijvoorbeeld de meest gebruikte waarden bovenaan de lijst plaatsen.

GPU Ray Tracing
Inventor 2023 introduceert een nieuwe weergaveoptie die gebruikmaakt van ondersteuning voor hardware ray tracing in recente grafische kaarten (GPU’s). Deze functie wordt GPU Ray Tracing genoemd. Het bevindt zich in een pre-releasestatus in Inventor 2023 en zal in toekomstige updates worden verbeterd.

Prestatieverbeteringen
Merk de prestatieverbeteringen voor modellen met complexe geometrie en voor het werken met grote assemblageontwerpen.

Abonnement op Autodesk Inventor 2023

Als u een abonnement heeft op Inventor heeft u meteen toegang tot al deze nieuwe functies en updates. Wilt u nog een abonnement aanschaffen? Neem dan contact met ons op.

Meer over Autodesk Inventor:
Benchmark → Beste workstation voor Autodesk Inventor
Webinar on-demand → Design automation met Inventor iLogic

Meld u aan voor onze e-mails