Ribbon & Rope heeft geen omkijken meer naar ICT-beheer - ICN Solutions

Ribbon & Rope heeft geen omkijken meer naar ICT-beheer

Hoe zorgt u er bij uw bedrijf voor dat u geen omkijken meer heeft naar ICT en netwerkbeheer en dat u zich volledig kunt focussen op uw hoofdtaak? Bij Ribbon & Rope hebben ze dat voor elkaar gekregen door begin 2021 samen te gaan werken met ICN Systems. Luc van den Meerendonk, de accountmanager van Ribbon & Rope, vertelt over de beslissing om het systeembeheer uit te besteden: “Bij ons zijn de ICT-skills niet heel hoog, dus we moesten een bedrijf hebben die ons ook kon helpen en met goede oplossingen kwamen.”

Ribbon & Rope is al meer dan 30 jaar het adres voor textielafwerkingsproducten. Ze leveren textiel voor diverse industrieën ter creatie van o.a. tapijten, tenten, vlaggen, en banners. Bovendien ontwikkelen en produceren ze band, koord, elastiek, klittenband en accessoires in de grootste productiefaciliteiten in Europa.

Net als zoveel andere bedrijven zijn ze afhankelijk van betrouwbare ICT, netwerkinfrastructuur, en hardware om hun werk zorgvuldig uit te kunnen voeren. Om de kwaliteit daarvan te garanderen, en om zelf zo min mogelijk tijd aan ICT-zaken te besteden, hebben ze ervoor gekozen om dit gedeelte te laten verzorgen door ICN  Systems.

Op zoek naar een geschikte ICT partij

Voordat ze terechtkwamen bij ICN Systems, werkten ze bij Ribbon & Rope samen met een andere ICT partij. Hier waren ze echter niet helemaal tevreden mee: “dat liep gewoon niet lekker,” zegt van den Meerendonk erover. Daarom gingen ze in 2021 op zoek naar een nieuwe systeembeheerder. Ze hadden gesprekken met meerdere partijen en kozen uiteindelijk voor ICN Systems. Voor hen was op dat moment het verhaal van ICN Systems het duidelijkst.

“Naast mijn werk als accountmanager ben ik het liefst zo min mogelijk met de ICT bezig. (…) Als je daar dan zo min mogelijk tijd in hoeft te steken omdat het gewoon allemaal goed werkt, dat is mooi meegenomen natuurlijk.” – Luc van Meerendonk

ICN Systems komt met oplossingen op maat

Samen met Ribbon & Rope bekeek ICN Systems alle uitdagingen en mogelijkheden. Zo gingen ze alle facetten af: de internetsnelheid, het werken in de Cloud, de softwarelicenties, de hardware, en de telefonie. Op deze manier kwamen ze er bijvoorbeeld achter dat ze een betere internetverbinding konden krijgen met een betere kwaliteit/prijs verhouding. Daar heeft ICN Systems dan ook meteen voor gezorgd.

Ook wilden ze de Cloud anders inrichten. In eerste instantie dachten ze er bij Ribbon & Rope aan om lokaal een server neer te zetten, waarop de experts van ICN Systems ze erop wezen dat ze ook al OneDrive in hun softwarepakket hadden zitten. Dit zou meer dan voldoende zijn voor de data die ze gebruikten. Zodoende hebben ze ook de OneDrive ingericht en zijn ze ermee aan de slag gegaan. “Daar werken we sindsdien mee en daar hebben we eigenlijk nooit problemen mee gehad” vertelt van den Meerendonk over het werken met de OneDrive.

Ribbon & Rope maakt nu gebruik van een VoIP, nieuwe internetverbinding, Microsoft 365 en Sharepoint omgeving, en netwerk- en systeembeheer. Dit is allemaal ingericht door ICN Systems. Van den Meerendonk is blij met de inrichting: “Het werkt nu gewoon veel beter.”

Samenwerking met ICN Systems

De samenwerking tussen beide partijen verloopt soepel. Bij Ribbon & Rope zijn ze blij met de keuze voor ICN Systems en met de voordelen die ze ervan ervaren.

Van den Meerendonk is vooral enorm tevreden met de korte lijnen en de support. Hierbij heeft hij contact met Riley (accountmanager ICN Systems) en Thom (systeembeheerder ICN Systems). Hij is erg tevreden met deze combinatie. Wanneer hij iets van hardware nodig heeft, contacteert hij Riley en wanneer ze problemen ondervinden met het systeem, dan komt Thom ze helpen. “Thom heeft altijd wel snel in de gaten wat er gedaan moet worden.”

Kijk op de toekomst

Wat de plannen van Van den Meerendonk zijn voor de toekomst? “Hoe het nu loopt en het draaiende houden is natuurlijk belangrijk.” Maar hij kijkt ook al uit naar een groei van Ribbon & Rope, dit houdt ook in dat ze misschien gaan verhuizen. Hierbij zullen ze dan ook weer de hulp van ICN Systems inschakelen.

In het geval dat ze naar een ander pand verhuizen, moet alles qua ICT opnieuw ingericht worden. Ze willen het pand dan namelijk gaan inrichten gefocust op groei. Van den Meerendonk zegt hierover: “dan kun je beter in het volgende pand echt even een keer net een paar tandjes beter doen. Zodat als het bedrijf ook gaat groeien, dat ook het materiaal wat er al hangt in is gesteld op die groei.”

ICN Systems wenst Ribbon & Rope heel veel succes in de toekomst en kijkt uit naar een lange en fijne samenwerking!

Hoe kan ICN Systems uw organisatie helpen?

Bent u benieuwd hoe we ook u en uw organisatie verder kunnen helpen? Plan dan nu een afspraak in met één van onze experts.

Meld u aan voor onze e-mails