Vault 2025: Nieuwe functies en verbeteringen - ICN Solutions

Vault 2025: Nieuwe functies en verbeteringen

Autodesk Vault 2025 is nu beschikbaar! Wij geven u een overzicht van wat er allemaal nieuw is in deze versie.

 

Nieuwe functies en verbeteringen in Autodesk Vault

 

E-mail notificaties bij levenscyclusovergangen

Met de nieuwe functie voor e-mailmeldingen bij levenscyclusovergangen in Vault kan de samenwerking binnen teams verbeterd worden.  Wanneer ontwerpen naar de volgende fase gaan, worden de relevante teamleden automatisch per e-mail op de hoogte gebracht dat er werk moet worden verricht. Dit zorgt ervoor dat teamleden direct worden geïnformeerd wanneer nieuwe gegevens klaar zijn voor hun aandacht, waardoor de noodzaak voor directe communicatie wordt weggenomen.

Wat is er nieuw:

 • Stel e-mailmeldingen binnen Vault in om geselecteerde leden te waarschuwen wanneer een gespecificeerde overgang van de levenscyclus plaatsvindt, met behulp van een vooraf gedefinieerde e-mailsjabloon.
 • Maak aangepaste e-mailsjablonen, inclusief onderwerpregel en inhoud, op een centrale locatie die toegankelijk is voor alle gebruikers.
 • Geautomatiseerde meldingen worden getriggerd en verzonden telkens wanneer een overgang van de status plaatsvindt.

Verbeteringen in administratie

Ontdek de nieuwe mogelijkheden en verbeteringen voor administratie in deze release. Handhaaf een sterk wachtwoordbeleid voor verbeterde beveiliging. Als beheerder kunt u nu een wachtwoordbeleid afdwingen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen en te beschermen tegen mogelijke beveiligingsinbreuken. Beheerders kunnen gebruikers dwingen om wachtwoorden te maken die voldoen aan specifieke criteria, zoals een minimale lengte, een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en speciale tekens.

Als de beheerder een wachtwoordbeleid afdwingt en het huidige wachtwoord niet voldoet aan de ingestelde eisen, zal het systeem eindgebruikers vragen om hun wachtwoord opnieuw in te stellen bij hun volgende aanmelding. Thin Client-gebruikers moeten zich aanmelden via Thick Client of contact opnemen met beheerders om het wachtwoord te wijzigen.

Net zoals het opschonen van bestands-/itemversies kunnen beheerders en projectbeheerders nu alle inhoudsbestanden binnen een geselecteerd project opschonen. Dit helpt om de tijd en moeite te besparen die nodig is om elk bestand afzonderlijk te kiezen en op te schonen.

Activeer Opschonen onder Transactieacties om het opschonen van bestanden, mappen of items te plannen die veranderen tijdens de overeenkomstige overgang van de status.

Zoekopdracht op basis van criteria

Gebruik de bestaande opgeslagen zoekopdracht om de zoekcriteria toe te passen op het basiszoekscherm (raster). De zoekcriteria die zijn ingevoerd in de Quick Find-balk of in het zoekvenster kunnen worden opgeslagen en gebruikt op elke map. Als de criteria die zijn toegepast op het basiszoekscherm (raster) niet overeenkomen met de werkruimteparameter of de mapparameter, wordt de zoekopdracht uitgevoerd binnen uw huidige map. Als de optie is geselecteerd, wordt er ook gezocht binnen submappen.

De zoekcriteria worden standaard opgeslagen wanneer een Geavanceerde zoekopdracht (eigenschapsvoorwaarde) wordt opgeslagen door de gebruiker, en deze verschijnt in de lijst “Criteria toepassen van”.

Vault Basic Copy Design

In Vault Basic is de oude Copy Design functionaliteit vervangen door de geavanceerde Copy Design functie van Vault Professional. Copy Deisgn blijft een krachtig hulpmiddel in Autodesk Vault, waarmee ingenieurs bestaande ontwerpen kunnen hergebruiken om tijd te besparen of efficiënt bestaande ontwerpen kunnen aanpassen. Dit vermindert niet alleen de modelleringstijd, maar heeft ook invloed op engineering, productie en inkoop, wat leidt tot kosten- en tijdsbesparingen.

De nieuwe Copy Design biedt verbeterde flexibiliteit en controle over het kopieerproces:

 • Copy Design verschijnt nu als een modaal dialoogvenster met een werkbalk, zodat het open kan blijven terwijl u andere functies in de Vault Client gebruikt en bestanden toevoegt voor het kopiëren.
 • De lay-out van de Copy Design applicatie kan gepersonaliseerd worden door kolomvelden toe te voegen of te verwijderen, de zichtbaarheid van rasterlijnen en bandering te regelen, automatische kolombreedte in te schakelen en te selecteren welke Navigatiepanelen en navigatieknoppen worden weergegeven.
 • De Actiekolom geeft de huidige actie weer die aan elk bestand is toegewezen, waardoor snel duidelijk wordt hoe elk bestand wordt behandeld.
 • Navigatiepanelen helpen gebruikers belangrijke informatie over hun gekopieerde ontwerpen gemakkelijk te identificeren en acties toe te passen op meerdere bestanden tegelijk.
 • Beheerders kunnen regelsets definiëren om eigenschapswaarden voor gekopieerde bestanden te bepalen op basis van specifieke voorwaarden.
 • Het Nummeringsschema-paneel toont de oude en nieuwe bestandsnamen, voorvoegsels, basenamen en postfixen, waardoor duidelijk wordt bijgehouden hoe bestandsnamen worden gekopieerd. Beheerders kunnen ook unieke nummeringsschema’s maken voor kopieerontwerp.

Thin Client

Meerder verbeteringen in de Thin Client:

 • Beheerders kunnen de weergave-instellingen van de Thin Client aanpassen.
 • Het werkgebied voor bestanden, items en wijzigingsvolgorde verbergen/weergeven.
 • Het werkgebied instellen als de standaard startpagina.
 • Upload uw eigen aangepaste logo in plaats van het standaard Autodesk Thin Client-logo.

Al deze verbeteringen zijn erop gericht om Vault-gebruikers te helpen bij het versnellen van het ontwerpproces en het beheren van gegevens, zodat u efficiënter kunt werken.

Abonnement op Vault 2025

Als u een abonnement heeft op Autodesk Vault, kunt u deze nu updaten naar de nieuwe versie. We hebben bij onze klanten gemerkt dat de migratie naar de nieuwe Vault nogal ingewikkeld kan zijn en veel tijd in beslag kan nemen. We adviseren hierom dan ook om deze migratie door ons uit te laten voeren. Wij zorgen ervoor dat alles goed geïnstalleerd wordt. Neem contact met ons op wanneer u hulp kunt gebruiken bij de migratie.

Wilt u nog een Autodesk Vault abonnement aanschaffen? Neem dan contact op voor een offerte en om de mogelijkheden te bespreken.

Meer over Autodesk Vault:
Klantverhaal → Thermo Electric vindt makkelijker tekeningen met tool in Autodesk Vault
Webinar on-demand → Wat zijn Vault lifecycles en hoe werkt dit?

Meld u aan voor onze e-mails