Wat is generative design?


Technologie speelt al jaren een sleutelrol bij ontwerpen en produceren. En eerlijk is eerlijk, vaak wordt technologie gebruikt als productiviteitstool – bijvoorbeeld om beter, sneller en effectiever te tekenen. Maar, tegenwoordig is het ook mogelijk dat technologie helpt om het optimale, béste ontwerp te vinden. Dat is het idee achter generative design, een op kunstmatige intelligentie gebaseerd ontwerp-exploratieproces waarmee mensen en machines co-creëren.

Wat kunt u ermee?

Generative design lijkt op het versneld toepassen van een evolutionaire ontwikkeling, zoals we die van de natuur kennen. Ontwerpers of technici bepalen ontwerpdoelstellingen en zetten die samen met parameters zoals materialen, productiemethoden en kostenbeperkingen in hun generative design tool. De software onderzoekt alle mogelijke oplossingen en genereert verschillende ontwerpalternatieven. Deze worden getest en verbeterd. Bij iedere iteratie leert de software wat werkt en wat niet, en komt zo tot een oplossing die optimaal voldoet aan de ontwerpdoelstellingen.

Bekijk de video van Autodesk hieronder voor een korte uitleg:


Aan de slag met generative design

Wilt u graag aan de slag met generative design en er meer over leren? Download dan ons gratis e-book of bekijk onze webinar on-demand over de voordelen van generative design in het bouw ontwerpproces.

Voor specifieke vragen of advies kunt u ook altijd contact opnemen met ons via het contactformulier of door te bellen naar +31 73 750 6 750


Contact

Europalaan 14 – 18
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
Postbus 3302
5203 DH ‘s-Hertogenbosch

info@icn-solutions.nl
+31 73 750 6 750

KvK: 16089072
BTW: NL809917178B01

Partners

Autodesk Gold Partner
HP Gold Partner
CADexpress
BIM Basis

© 2022 ICN Solutions. All rights reserved.