Automatische ILS Check: controleer eenvoudig BIM-modellen - ICN Solutions

Automatische ILS Check: controleer BIM-modellen met 3B View

BIM-modellen controleren op de BIM Basis ILS zal voortaan een stuk sneller en makkelijker verlopen. 3B Tools heeft namelijk een nieuw platform: 3B View. Deze is uitgerust met een automatische ILS check tool voor IFC-modellen waarmee u veel tijd kunt besparen tijdens het modelleerproces.

Steeds meer bouwbedrijven werken volgens de BIM Basis ILS standaard. Dit is ook niet gek, het zijn goede richtlijnen en het verbetert de samenwerking. Het enige nadeel dat het met zich meebrengt is dat alle 3D-modellen gecontroleerd dienen te worden op deze standaard, en dat neemt veel tijd in beslag. ICN Solutions had dit al snel door en begon in 2020 met de ontwikkeling van een tool die het makkelijker zou moeten maken om met de BIM Basis ILS te werken. Nu, 2 jaar later, is niet alleen de tool, maar een heel nieuw platform uitgerold: 3B View.

Op het platform van 3B View kunt u IFC-modellen uploaden en kan iedereen binnen een project samenwerken en overleggen. Er is geen software licentie voor nodig waardoor u ook andere partijen, zoals opdrachtgevers, kunt uitnodigen om deel te nemen aan een project. De BIM modellen kunt u op dit platform bekijken en vergelijken, en u kunt er opmerkingen bij plaatsen. Maar de belangrijkste functie van dit platform is toch wel de ILS checker.

BIM Basis ILS Check 3B View

Hoe werkt de ILS check tool?

Op het platform van 3B View kunt u 3D modellen (IFC-bestanden) uploaden. Vervolgens kunt u deze modellen, met behulp van de ILS check tool, met één druk op de knop op ILS versie 1 of 2 controleren. 3B View mailt u vervolgens de resultaten van deze check. Om precies te zien welke elementen van het model wel of niet voldoen, kunt u de resultaten openen in Autodesk Revit met behulp van 3B Tools. Hier kunt u de elementen die niet voldoen vervolgens makkelijk aanpassen en verbeteren.

De ontwikkelaar, ICN Group BV, is verheugd met het nieuwe platform en de ILS tool: “We hebben lang en hard gewerkt aan dit platform en de tool en hij is nu eindelijk klaar om gelanceerd te worden. De bèta testers waren erg enthousiast en we hebben er dan ook enorm naar uitgekeken om het platform voor iedereen uit te rollen. Nu is het eindelijk zo ver!”

Webinar on-demand: 3B View ILS Check

Wilt u meer weten over hoe deze tool van 3B View werkt? Bekijk dan onze gratis webinar on-demand. Hierin leggen we meer uit over het platform 3B View en gaan we dieper in op de mogelijkheden van de automatische ILS checker. Bekijk de webinar hier.

webinar: ILS check: zo controleert u moeiteloos BIM-modellen

Over 3B Tools

3B Tools is de Nederlandse applicatie voor Autodesk Revit, waarmee architecten, aannemers, bouwkundig modelleurs en constructeurs effectiever en sneller werken. Het levert een grote hoeveelheid tools en functies waarmee u veel tijd en kosten kunt besparen. 3B Tools ondersteunt onder meer BIM en het Nederlandse Bouwbesluit.

Meer weten over 3B View?

Wilt u meer weten over de BIM Basis ILS checker en 3B View? Neem dan contact met ons op via info@icn-solutions.nl of via 073 – 750 6 750.

Meer over 3B Tools:
Klantcase → Digitalisering Arcadis leidt tot betere processen en projecten
Add-on software voor Revit → Autodesk Revit en 3B Tools

Meld u aan voor onze e-mails