Revit 2023: What's new? - ICN Solutions

Revit 2023: What’s new?

Autodesk Revit 2023Autodesk Revit 2023 is beschikbaar! In deze versie zijn weer vele nieuwe functies toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd. Deze versie introduceert ook een nieuwe stijl en nieuw product icoon voor Autodesk Revit.

Nieuwe functies en verbeteringen Revit 2023

Er zitten weer vele highlights in de nieuwe release van Autodesk Revit. Hieronder benoemen we de nieuwe functies en verbeteringen:

Elektrische voorlopige belastinganalyse
Elektrotechnici en ontwerpers die in Revit werken, kunnen nu gebruikmaken van de PDF-, DWG- of Revit-geometrie van een architect om eerder in het ontwerpproces voorlopige belastingberekeningen uit te voeren, nog voordat elektrische apparatuur wordt gemodelleerd. 

Nieuwe workflow voor structurele analytische modellering
Ingenieurs zullen profiteren van verbeterde efficiëntie, nauwkeurigheid en flexibiliteit bij het ontwikkelen van analytische modellen voor hun constructies met Revit 2023. Zo kunt u nu analytische modelelementen aan fysieke geometrie koppelen of de creatie van analytische elementen uit het fysieke model en zijn eigenschappen automatiseren. Definieer hiërarchieën, toleranties en openingen voor vloeren en muren, en synchroniseer het analytische model met wijzigingen in het fysieke model naarmate het ontwerp evolueert.

Interoperabiliteitsverbeteringen met FormIt Pro
Koppel FormIt AXM-bestanden in Revit, waardoor de interoperabiliteit met Formit Pro al in een vroeg stadium van het ontwerp wordt verbeterd. Gebruik de 3D Sketch-functie om een FormIt-sessie te starten vanuit Revit voor gekoppelde FormIt-bestanden. Maak gebruik van de vloeiende modelleringsmogelijkheden van FormIt om de ontwerpintentie te definiëren en te herhalen, en een voorbeeld van wijzigingen te bekijken voordat u deze terugstuurt naar Revit.

Generatief ontwerp en Dynamo-verbeteringen
Revit 2023 verbetert de gebruikerservaring voor zowel Generative Design als Dynamo Player. Geniet van extra flexibiliteit met nieuwe invoertypen, verbetering van de duidelijkheid in de naamgeving van methoden, en meer consistentie tussen gebruikersinterfaces. Zo behaalt u efficiënter betere ontwerpresultaten.

Schema’s filteren op werkbladen
Gebruik de optie Filter by Sheet om in een planning alleen de elementen en hun eigenschappen weer te geven die op een blad verschijnen. Manipuleer weergaven op het blad om meer of minder van het model weer te geven en kijk hoe het schema dynamisch bijgewerkt wordt. Deze verbetering geeft gebruikers nog meer flexibiliteit bij het gebruik van Revit-schema’s.

Verplaatste elementen in 2D-weergaven weergeven
In eerdere releases van Revit werd de tool Displace Elements aangeboden voor 3D-weergaven, waardoor het mogelijk werd om elementen in specifieke weergaven te verplaatsen van hun werkelijke posities om de zichtbaarheid en documentatie te verbeteren. In Revit 2023 is deze functie ingeschakeld voor 2D-weergaven, inclusief toelichtingen en doorsneden. U kunt nu de positie van een element of elementen in een 2D-weergave aanpassen om andere projectdeelnemers te helpen om het duidelijker te zien en uw ontwerpintentie beter te begrijpen.

Abonnement op Revit 2023

Als u een abonnement heeft op Revit kunt u deze nieuwe update meteen downloaden. Wilt u nog een abonnement aanschaffen? Neem dan contact met ons op.

Meer over Autodesk Revit:
Webinar on-demand → Met Revit voldoen aan de BIM Basis ILS
Add-on software voor Revit → Autodesk Revit en 3B Tools

Meld u aan voor onze e-mails