Revit 2024: Nieuwe functies en verbeteringen - ICN Solutions

Revit 2024: Nieuwe functies en verbeteringen

Autodesk Revit 2024 is nu beschikbaar! Wij geven u een overzicht van wat er allemaal nieuw is in deze versie.

Nieuw in Autodesk Revit

Dark Theme
U kunt nu gebruik maken van een donker thema voor de gebruikersinterface van Revit én voor het tekengebied. Dit kunt u gemakkelijk instellen via de optie ‘Colors tab’ onder ‘Options’.

My Insights
Krijg inzicht in uw Revit gebruik en ontdek suggesties over hoe u uw ervaring met de software kunt verbeteren. Enkele inzichten die worden gegenereerd zijn: applicatieprestaties, een samenvatting van uw gebruikte commando’s, gepersonaliseerde aanbevelingen voor commando’s en functies, en tips voor leerroutes.

Site Tools voor landschapsontwerpers
Nieuwe site tools ondersteunen het ontwerp en de documentatie van rijk gedetailleerde landschappen. Hiermee kunt u:

  • Gegevens over bestaande condities uit CAD-import, CSV-point files en meer verzamelen en rationaliseren.
  • Uw ontwerpintentie vrij en eenvoudig modelleren dankzij veelzijdige site- en massatools voor het modelleren van topografie.
  • Sheets, view en schedules invullen en materiaal hoeveelheden berekenen. Gebruik de ontwerp-naar-documentatie-engine van Revit om tijd te besparen en de ontwerpkwaliteit te verbeteren bij het modelleren van landschaps- en terreinomstandigheden.

Bar bending
Geniet nu van nieuwe mogelijkheden om wapeningsstaven te maken, plannen en documenteren. Met de nieuwe bar bending details kunt u:

  • Wapeningstekeningen en schema’s met gedetailleerde fabricage-instructies creëren. Dankzij de nieuwe tool in Revit veranderen de details mee wanneer het model verandert.
  • Details voor het buigen van wapeningsstaven toevoegen en aanpassen zodat uw views en sheets uw typische praktijk respecteren.
  • Het aantal fouten en weglatingen in uw documentensets verminderen.

Koppel Coördinatiemodellen
Koppel het coördinatiemodel van Autodesk Docs aan Revit. Hierdoor wordt het voor projectteams eenvoudiger om ontwerpproducten te synchroniseren en te coördineren. Zo houdt u projectdossiers licht en weet u zeker dat u team op dezelfde pagina zit.

Nieuw voorbeeldmodel
Gebruik het nieuwe voorbeeldmodel in Revit om meer te weten te komen over functies en workflows. Met de bijgewerkte projectsjablonen kunt u nu nog eenvoudiger projecten starten en eigen sjablonen ontwikkelen.

Verbeteringen in Autodesk Revit

Modernere gebruikersinterface
In Revit 2024 zijn meer dan 2000 pictogrammen vervangen door nieuwe en gemoderniseerde versies. Deze wijzigingen zorgen ervoor dat de zichtbaarheid van contextuele tabbladen en optiebalk verbeterden voor zowel het lichte als het donkere thema.

Revit naar Twinmotion verbeteringen
Auto Sync ondersteunt automatische synchonisatie van wijzigingen van het actieve Revit-model naar Twinmotion. Deze functie kunt u zelf inschakelen wanneer er een 3D-weergave actief is.

Dynamo updates 2.17
Ook Dynamo biedt weer vele verbeteringen in Dynamo 2.17. Zo zijn er verschillende verbeteringen aan Node Autocomplete, kunt u nu Dynamo-instellingen importeren en exporteren vanuit het ‘Voorkeuren’ paneel, voegt u grafieken in de werkruimte in, en zijn er verschillende verbeteringen aan de documentatiebrowser.

Verbeterde Steel Connection SDK-documentatie
De Revit API-documentatie bevat gedetailleerde richtlijnen voor het uitbreiden van de staalverbindingenfunctionaliteiten, inclusief nieuwe API-voorbeelden.

Weergave en tekenvolgorde 2D-elementen
In eerdere Revit versie was de manier waarop 2D-elementen werden weergegeven in de Family Editor, projecten en PDF inconsistent. Nu worden elementen overal consistent weergegeven. Ook zijn de besturingselementen voor de tekenvolgorde van 2D-elementen nu beschikbaar in de Family Editor voor alle familiecategorieën.

Color Books dialoogvenster
Gebruik specifieke kleuren met behulp van kleurenboeken van derden of door de gebruiker gedefinieerde kleurenboeken. Kies de gewenste kleur uit de beschikbare kleurenboeken in het Windows-dialoogvenster ‘Color’.

Abonnement op Revit 2024

Als u een abonnement heeft op AutoCAD heeft u meteen toegang tot al deze nieuwe functies en updates. Wilt u nog een abonnement aanschaffen? Neem dan contact met ons op.

Gratis webinar on-demand – Revit 2024: What’s New?

Bekijk nu onze webinar on-demand om meer te leren over de nieuwe mogelijkheden in Revit 2024.

webinar Revit 2024-Whats new

Meer over Autodesk Revit:
Klantverhaal → Architecten kiezen voor K-VISION kozijnen dankzij flexibele Revit families
Webinar on-demand → Revit tips & tricks

Meld u aan voor onze e-mails