Autodesk Vault 2022: wat is er nieuw? - ICN Solutions

Autodesk Vault 2022: wat is er nieuw?

Nieuw: Vault 2024 → Ontdek alle functies en verbeteringen

Autodesk Vault 2022 is beschikaar! Vault is het PDM-systeem (Product Data Management) van Autodesk wat helpt bij het borgen van processen en het verminderen van de tijd die besteed moet worden aan administratieve taken. De nieuwste versie van de software biedt meer automatisering voor snellere workflows en de flexibiliteit om altijd en overal met uw ontwerpgegevens te werken, via browser of de mobiele app.

Belangrijkste nieuwe functies in Vault 2022

Er zijn zes grote verbeteringen doorgevoerd in Vault 2022:

Nieuwe workflow met Inventor Model States

Nieuwe workflow met Inventor

Met de Inventor Model States kunt u meerdere weergaven van een onderdeel of merk binnen één document in Inventor maken. Oftewel, alle configuraties worden in slechts 1 bestand opgeslagen, in plaats van meerdere bestanden.

Terwijl u in Inventor werkt, kunnen bestanden met verschillende Model States geopend worden vanuit Vault. Vervolgens kan het model bewerkt of geplaatst worden in een assembly. Ook wordt elke modelstatus vastgelegd in de Vault Item Master voor efficiënter beheer van stuklijstvarianten met het juiste onderdeelnummer en metagegevens. Tenslotte is het ook mogelijk om item properties toe te wijzen aan Model State iProperties.

Verbeterde duplicate search

Verbeterde duplicate search

In Vault 2022 is het mogelijk om dubbele zoekresultaten, Duplicate seach resultaten, te filteren in het venster Find Duplicates in Inventor. Er zijn nieuwe filters toegevoegd om de Duplicate Search criteria uit te breiden. Nadat een zoekopdracht is uitgevoerd, kunt u de resultaten filteren op basis van verschillende criteria, zoals: hetzelfde materiaal, gespiegelde onderdelen en exacte overeenkomsten.

Verbeteringen in User en Group Managment

Verbeteringen in User en Group Managment

Er zijn nieuwe workflows toegevoegd om de productiviteit voor beheerders te verhogen en de kosten te verlagen. Zo kunnen beheerders gebruikers, groepen of profielkenmerken makkelijker beheren. Vault 2022 biedt een betere integratie met de active directory en flexibele authenticatie opties voor zowel interne als externe gebruikers. Hierdoor kunnen de systeembeheerskosten verlagen.

Gegevenssynchronisatie door replicatie technologie 

Gegevenssynchronisatie door replicatie technologie

Vault 2022 vervangt de merge-replicatietechnologie door transactionele replicatie. Hierbij worden de gegevens vrijwel meteen gesynchroniseerd. Dit zorgt voor een vereenvoudiging en het verlaagt de totale eigendomskosten.

Alle leesbewerkingen gaan door op de subscriber (database), maar de schrijfbewerkingen zelf vinden alleen plaats op de publisher. Hierdoor is minder beheer nodig en is ownership niet meer nodig. Bovendien is deze nieuwe technologie stabieler en betrouwbaarder.

Web browser experience /Vault Thin Client

Web browser experience Vault Thin Client

De Vault Thin Client is vernieuwd in de 2022 release. Met een volledig nieuwe en moderne interface biedt de Vault 2022 Thin Client veel nieuwe en verbeterde functies. Hierdoor is het vinden en bekijken van data in Vault nog makkelijker en sneller. Met een paar klikken kan genavigeerd worden, kunnen bestandspreviews, materiaallijsten geopend worden en bestellingen worden gewijzigd door alleen de webbrowser en Vault-inloggegevens te gebruiken.

Inloggen met Autodesk ID

inloggen Autodesk Vault

Het is vanaf nu ook mogelijk om uw Autodesk ID te gebruiken als authenticatie. De Autodesk ID-integratie met Vault stelt beheerders in staat om gebruikersauthenticatie en toegang tot de Vault-omgeving te controleren.

Autodesk Vault heeft een flexibel abonnementsmodel. Dit betekent dat u altijd toegang hebt tot de nieuwste updates en functies. Wilt u weten wat Autodesk Vault 2022 voor u kan betekenen? Neem dan contact op voor persoonlijk advies op maat.

Meld u aan voor onze e-mails