Vault 2024: Nieuwe functies en verbeteringen - ICN Solutions

Vault 2024: Nieuwe functies en verbeteringen

Autodesk Vault 2024 is nu beschikbaar! Wij geven u een overzicht van wat er allemaal nieuw is in deze versie.

Nieuw in Autodesk Vault

Copy Folder StructureCopy Folder structure Vault 2024
Met de nieuwe Copy Folder functionaliteit kunt u de oorspronkelijke structuur van een map kopiëren, inclusief de maprechten, submappen en eigenschappen. Hiermee kunt u effectief en snel uw gegevens organiseren en teams helpen om technische normen aan te nemen.

Automatisch DXF- en STEP-bestanden publiceren en beherenDXF- en STEP-bestanden publiceren
In Vault 2024 is de mogelijkheid toegevoegd om DXF- en Step-bestanden automatisch te publiceren en beheren. Dit wordt geactiveerd door een levenscyclusstatus, of u kunt het handmatig activeren via de werkbalk en het contextmenu. De bestanden worden vervolgens opgeslagen in de Vault, of extern in een gewenste gedeelde map die de structuur van de Vault-map nabootst.

Dankzij deze verbetering zal de productiviteit aanzienlijk verbeteren en het design release proces gestroomlijnd worden, waardoor uw teams zich kunnen concentreren op wat het belangrijkst is.

Configureer een peer review-controle
U kunt nu een peer review-controle configureren die moet worden voldaan voordat een statuswijziging kan optreden bij het goedkeuren van ontwerpen in Vault. Hierdoor moet iemand anders in het team het ontwerp herzien voordat hij in het proces mag doorgaan naar de volgende status. Dankzij deze functie kunt u de delegatie van autoriteit vergemakkelijken en de transparantie vergroten.

Verbeteringen in Autodesk Vault

Betere integratie van Inventor en Vault
De CAD Administrator kan nu via Autodesk Vault makkelijk template updates voor gebruikers creëren en implementeren. Ook kunnen de gebruikers zonder handmatige updates up-to-date blijven met templates en ontwerpgegevens.

Inventor Read-only Vault add-in
Bekijk efficiënt modellen zonder tussen applicaties te schakelen. U krijgt vanuit Inventor Read-Only rechtstreeks toegang tot Vault Professional gegevens.

Thin Client
Meerder verbeteringen in de Thin Client:

  • Beheerders kunnen nu standaardkolommen instellen van alle Thin Client-gebruikers.
  • Selecteer directe de Vault die u nodig heeft op het moment van aanmelden in de Thin Client. Dit kan via het drop-down menu waarin u alle beschikbare Vaults op de server ziet.
  • Nieuwe bediening voor het uit- of samenvouwen van alle objecten met structuur.
  • Een moderne gebruikersinterface gecombineerd met geavanceerde zoekmogelijkheden zorgen voor een betere ervaring.

Copy Design
Er zijn nu pre-checks toegevoegd om fouten te voorkomen voordat u een nieuwe ontwerpvariatie gaat maken, en het kost u nu minder klikken om ontwerpen te kopiëren.

Copy Design BOM
Copy Design werkt nu de BOM informatie bij in part files zonder ze eerst in Inventor te hoeven openen. Op deze manier kunnen nieuw gekopieerde onderdelen direct aan een Item worden toegewezen na uitvoering van Copy Design.

Job Processor
In Autodesk Vault vindt u verbeteringen aan de Job Processor. U heeft nu de mogelijkheid om een mislukte taak automatisch opnieuw te proberen. De strategie voor het opnieuw proberen kunt u specificeren tussen de 1 en 10 pogingen. Tevens zal de Job Processor de mislukte taken automatisch opnieuw proberen uit te voeren zonder handmatige tussenkomst.

Punch Tool vanuit Vault
U kunt nu sheet metal punches van de Vault selecteren wanneer u zich niet in de lokale workspace bevindt.

Betere bescherming van uw gegevensRedirect File Store location Vault 2024
In Vault 2024 zijn veel verbeteringen toegevoegd ter bescherming van uw gegevens. Zo zijn er veranderingen doorgevoerd aan de back-up en herstelfunctionaliteiten voor de Vault:

  • U kunt er nu voor kiezen om alleen een back-up van de databases te maken, zonder bestanden.
  • Kies selectief van welke Vault en bibliotheken u een back-up wilt maken.
  • U heeft nu de optie om een bestaande opslaglocatie voor uw bestanden te gebruiken tijdens de herstelbewerking.
  • U kunt er voor kiezen om de validatie van de bestandsopslag tijdens een herstel uit te sluiten. Hierdoor wordt de herstelbewerking sneller voltooid en kan de validatie op en later tijdstip worden uitgevoerd.
  • Leidt de Vault nu om naar een nieuwe bestandsopslaglocatie. Als gevolg hiervan kan de beheerder een nieuwe bestandsopslaglocatie voorbereiden terwijl de bestaande bestandsopslag wordt gebruikt. Zodra de nieuwe locatie klaar is, kunt u de Vault naar de nieuwe locatie verplaatsen zonder dat u bestanden hoeft te verplaatsen tijdens het proces.

Al deze verbeteringen zijn erop gericht om de Vault beheerder meer flexibiliteit te geven voor back-up- en herstelbewerkingen voor grote omgevingen.

Abonnement op Vault 2024

Als u een abonnement heeft op Autodesk Vault, kunt u deze nu updaten naar de nieuwe versie. We hebben bij onze klanten gemerkt dat de migratie naar de nieuwe Vault nogal ingewikkeld kan zijn en veel tijd in beslag kan nemen. We adviseren hierom dan ook om deze migratie door ons uit te laten voeren. Wij zorgen ervoor dat alles goed geïnstalleerd wordt. Neem contact met ons op wanneer u hulp kunt gebruiken bij de migratie.

Wilt u nog een Autodesk Vault abonnement aanschaffen? Neem dan contact op voor een offerte en om de mogelijkheden te bespreken.

Gratis webinar – Vault 2024: What’s New?

Meld u nu aan voor de gratis webinar op 13 juli 2023 om 16:00 uur om meer te weten te komen over Autodesk Vault Professional 2024.

webinar Vault 2024 Whats new

Meer over Autodesk Vault:
Klantverhaal → Thermo Electric vindt makkelijker tekeningen met tool in Autodesk Vault
Webinar on-demand → Wat zijn Vault lifecycles en hoe werkt dit?

Meld u aan voor onze e-mails