Vault 2023: What's new? - ICN Solutions

Vault 2023: What’s new?

Autodesk Vault 2023

Autodesk Vault 2023 is beschikbaar! In deze versie zijn weer vele nieuwe functies toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd. Tevens introduceert deze versie een nieuwe stijl en nieuw product icoon voor Autodesk Vault.

Nieuwe functies en verbeteringen Vault 2023

Met deze release van Vault heeft Autodesk de functies gebaseerd op gebruikerspersona’s en rollen binnen het bedrijf. Hieronder benoemen we per gebruikerspersona de nieuwe functies en verbeteringen.

Auteurs

Ondersteuning voor instantie-eigenschappen
Vault 2023 heeft ondersteuning toegevoegd voor bijvoorbeeld eigenschappen in de stuklijst van artikelen. Elke instantie van een model met een andere instantiewaarde wordt ongegroepeerd weergegeven in de lijst met stuklijsten. Instanties zonder unieke eigenschapswaarden worden echter weergegeven zoals in eerdere releases.

Verbeteringen in de AutoCAD-invoegtoepassing
De AutoCAD Vault-invoegtoepassing is verbeterd. Gebruikers kunnen binnen AutoCAD blijven en hebben toegang tot informatie over de geschiedenis van ontwerpen, gebruik, waar gebruikt, en wijzigingsorder. Gebruikers kunnen ook veel typische Vault-taken uitvoeren, zoals uitchecken, categorie wijzigen, status wijzigen en herzien in de Show Details weergave.

Kolomaanpassing
Terwijl gebruikers essentiële taken of workflows uitvoeren, kunnen gebruikers het dialoogvenstersraster aanpassen om eigenschappen toe te voegen.

Verbeteringen in de gebruikersinterface
De Vault-client is bijgewerkt met een modernere look en feel met de toevoegingen van een donkere en lichte ze in Vault 2023.
Gebruikers kunnen schakelen tussen het thema van hun keuze door het thema te selecteren in het dialoogvenster Opties.
Vault-pictogrammen zijn ook bijgewerkt om de verschillende thema’s aan te vullen, waaronder betere kleurtoegankelijkheid voor alle gebruikers.

Beheerders

Beperking ontwerpbestand
In Vault verbiedt de functie ‘Beperking afdwingen voor inchecken van ontwerpbestanden’ gebruikers om ontwerpbestanden in te checken met slepen en neerzetten of met de opdracht ‘Bestanden toevoegen’ van de Vault-client.

Kleuren levenscyclusstatus
Momenteel hebben gebruikers moeite met het herkennen van de status van bestanden in een groot bestandsraster. Vault 2023 introduceert kleuraanpassingen voor levenscyclusstatussen binnen de levenscyclusdefinities. Gebruikers kunnen nu door een bestandslijst bladeren en snel bestanden in een bepaalde levenscyclus identificeren.

Vault Gateway
Vault Gateway zorgt voor een veilige verbinding tussen de externe gebruiker en de Vault-server achter de firewall. Dankzij deze beveiligde verbinding hoeft de beheerder geen Active Directory-accounts en VPN-toegang te bieden aan externe medewerkers.

Deelnemers

Markeringen
In Vault 2023 zit de mogelijkheid om ontwerpen te markeren op meer gebieden dan in het wijzigingsorderproces. Gebruikers kunnen op elk moment in de levenscyclus een visualisatie markeren op het tabblad Weergave in de bestandsbrowser. Zodra de markering is voltooid, kunnen de gegevens in Vault worden opgeslagen voor toekomstig gebruik of als afbeelding buiten Vault worden opgeslagen.

Inventor read-only modus
Ten slotte hebben gebruikers meer controle over het gebruik van Inventor read-only voor het bekijken van Inventor-bestanden. De ‘Always use Inventor Read-only Mode’ is toegevoegd aan de weergaveopties zodat deze altijd wordt gebruikt in plaats van het visualisatiebestand te bekijken.

Abonnement op Vault 2023

Als u een abonnement heeft op Autodesk Vault, kunt u deze nu updaten naar de nieuwe versie. We hebben bij onze klanten gemerkt dat de migratie naar de nieuwe Vault nogal ingewikkeld kan zijn en veel tijd in beslag kan nemen. We adviseren hierom dan ook om deze migratie door ons uit te laten voeren. Wij zorgen ervoor dat alles goed geïnstalleerd wordt. Neem contact met ons op wanneer u hulp kunt gebruiken bij de migratie.

Wilt u nog een Autodesk Vault abonnement aanschaffen? Neem dan contact met ons op voor een offerte en om de mogelijkheden te bespreken.

Meer over Autodesk Vault:
Klantverhaal → Thermo Electric vindt makkelijker tekeningen met tool in Autodesk Vault
Webinar on-demand → Tips bij het organiseren van Vault CAD-data

Meld u aan voor onze e-mails